Reklama

Reklama

Evakuace Země

(TV film)

Obsahy(1)

Konec světa nemusí znamenat konec lidstva. Počítačová grafika a rozhovory s odborníky zkoumají, jak bychom mohli opustit naši planetu. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

korok 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument z produkce National Geographic o výrobě kosmické megaarchy, určené k evakuaci Země, vyhnutí se tak "pohlcení" neutronovou hvězdou a nalezení nového domova někde ve vesmíru. Dokument obsahuje moc pěkné vesmírné scény, přijdou si na své zejména fanoušci sci-fi. Nicméně celé to na člověka pochopitelně působí asi jakoby Vám někdy kolem roku 1900 pustili němý film, zobrazující cestu a přistání na Měsíci. A i když se to zdá neuvěřitelné, tak právě kvůli tomu Měsíci, co není teď a zdá se těžko uvěřitelné, může v budoucnu být realizovatelné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím, za starých dobrých časů byla produkce National Geographics známkou jisté úrovně. Tenhle filmoseriál je ovšem vlhký sen každého bulvárního novináře: ten se celou svou osobou snaží vyvolat paniku a šířit poplašné zprávy, protože žádná zpráva není tak prodejná, jako špatná zpráva. Nejfrekventovanější řečnický obrat je tedy (parafrázuji z angličtiny): "Jak zlé to vlastně může být? Inu, nejhorší možný scénář je tento:", a pokračuje se nelítostným hubením lidstva a likvidací planety. Úplně mě rozesmál další aspekt. Aby byl seriál sluníčkově politicky korektní, vyskytuje se zde extrémně vysoké procento nebílých američanů coby vědců (jak skutečných, tak herci představovaných), takže celkové vyznění je tak trochu jakoby multikulturní defétistické (usilující o vlastní úpadek) spiknutí. A nechybí frekventovaný obrat "spojené státy nezištně zachraňují celou planetu" -- ó ano, opravdu takto. Jak jen to říci, žánr bych směle rozšířil na dokumentární komedii, přesněji řečeno frašku. P.S. nejde o jeden film, ale sedmidílnou sérii, která nyní stále běží i na NG televizi, viz upoutávky na televizní program. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupina vedcov prezentuje šokujúcu myšlienku o zániku zeme, ku ktorej by malo dôjsť približne za 75 rokov po zrážke s neutrónovou hviezdou. Je možné, že by ľudstvo skonštruovalo niekoľko vesmírnych lodí za pomoci ktorých by eskortovalo 7 miliárd ľudí na inú planétu? Moja odpoveď - že to tu raz jebne je viac ako isté. Ale že by sa stavali lode pre chudobných, aby ich niekto dopravil do bezpečia doposiaľ neobývanej planéty, to je asi tak pravdepodobné, ako že budem pilotom jednej z nich. Tento dokument je z môjho pohľadu úplnou utópiou, pričom jeho reálnosť sa opiera o domnienky či teoretickú rovinu. Mám rád scifi, ale toto je trošku moc aj na mňa a celú rodinu E.T.-ho, ktorý chce ísť taktiež "domov". Všetci tu skapeme v plameňoch a tým to hasne. Zmieriť sa s tým budú musieť aj boháči ako boli Ewingovci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánr sci-fi, jenž pojednává o reálném scénáři. Pobavila mě pasáž, kdo bude vybrán mezi 350 tisíc obyvatel Země, kteří přežijí na vesmírné lodi. Kdo je myšlen tím, že nesmí být nebezpečný pro ostatní? Islámští fanatici? To by pak stačila na lodi totalita, která by je udržovala v ilegalitě. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Informace, které nám dokument dává jsou dobré/přijatelné. Nejsou říkány žádné bludy. Problémem je, že daná věc, tedy evakuace celé planety je hodně teoretická a tak i kontroverzní. Můžou nastat mnohé problémy, které v dokumentu ani nezazněli. U tohoto tématu můžete jen nastínit nějakou představu "Jak asi...". Nýbrž většina věcí nebyla plně vyzkoušena či vůbec a tak zůstáváme jen u polemizování "Jak asi ... by se to mohlo odvíjet". .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Hypotézy o ďaľšom konci sveta, jej vyhubení a pod. Avšak dnes so vskutku zaujímavým riešením. Vitajte vo svete sci-fi! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Stále mám zafixováno, že National Geographics = kvalita. Jenže tady se mi kvalita nějak nedostala. Je to dostatečně poutavý, aby to diváka zabavilo na celých 90 minut, jenže mi to trochu připomíná ty céčkový apokalyptický filmy od Asylum. Druhá půle "dokumentu" je lepší. Čím rychleji náš čas běží, tím zajímavější to je. ()

LIMBUS 

všechny recenze uživatele

"Chcel by som vás upozorniť, že tento briefing a táto prezentácia je veľmi tajná". Som velmi rád, že zapnem magio a mám k dispozícii tieto info ku ktorým sa bežný človek nedostane. Keby chcel niekto vedieť, koniec sveta nastane presne(!) za 72 rokov. Hoax v pravom slova zmysle. ()

Reklama

Reklama