Reklama

Reklama

Těžké časy

(pořad)
  • Česko Kriminál natvrdo (více)

Obsahy(1)

National Geographic jde za mříže. A na pořádně dlouhou dobu. V tomto jedinečném průlomovém seriálu se National Geographic Channel na rok vydává do společnosti vězňů, ostrahy, dozorců a rodin, jejichž životy jsou spjaté s tímto obřím a často nebezpečným hradem z kamene a ostnatého drátu. Jejich příběhy tvoří ucelený portrét života za mřížemi, jak jsme jej ještě neviděli. Působivý dlouhodobý pohled do skrytého vězeňského světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled na život ve vězení, svázaný pravidly a okleštěný o základní práva lidské svobody. Jediné, co mi malinko chybělo, byl detailní popis činů, za které jsou tam ti zákazníci ubytovaní. Asi by to vrhlo jiný pohled na to vše, co je v tomto dokumentu zobrazeno. Závěrečná řeč jednoho z dacanů totiž obsahovala, jak se musí držet a bojovat, aby ho vězení nezlomilo. Že jen opravdu silní a chytří to tam přežijí. Skoro to znělo, jako by se jim dělo nějaké příkoří a nebyl to trest za čin, který spáchali. Také je to pohled především do amerických věznic, což malinko zkresluje divákovo povědomí a názory na obecné režimy věznic po celém světě, kde jsou podmínky zcela jiné. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vhled do světa, kam se doufám nikdy nepodívám. Filmařsky nijak převratné, takový ten americký styl, kdy vám všechno několikrát zopakují. /21. 8. 13./ ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to dívá "normálně" smýšlející a rozumnej člověk, musí to brát jako dostatečně odstrašující případ, proč nedělat nějaký kraviny a šílenosti, aby se do věžení prostě nedostal. Je to dost syrovej pohled na věc, kde je realisticky ukázaný, jak a proč to tam funguje. Samozřejmě to nemůže být z pochopitelných důvodů zase tak moc detailní, ale ok, jako dokument na vězeňský téma je to hodně dobrý. ()

Reklama

Reklama