Reklama

Reklama

Honzíček a Grétička

(TV film)
  • Německo Hänsel und Gretel (více)

Obsahy(1)

Honzíček a Grétička žijí s otcem a nevlastní matkou a jsou velmi chudí. Macecha proto poručí otci, aby děti zavedl do lesa a nechal je tam. Při putování narazí opuštění a hladoví sourozenci na perníkový domek, ze kterého vyjde krásná paní a pozve je dál. Ráno ale čeká děti tvrdé procitnutí... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebyl takový průšvih, jaký jsem od německé pohádky předpojatě očekávala, za což se tvůrcům omlouvám. Novátorské pojetí Perníkové chaloupky s rozštěpením osobnosti traumatizované čarodějnice bylo rozhodně přinejmenším osvěžující (schválně si zkuste tu klasickou verzi mechanicky odvyprávět nejmíň 20x za sebou) i zajímavé, pokud v pohádkách hledáte tu a tam i různě ilustrované zákonitosti lidské duše nebo archetypy. Výtvarnou stránku realizace v prostředí holého lesa plného šednoucího spadaného listí oceňuju jakbysmet. Chaloupka navenek přebarevně líbezná, jak by si jen děti přály, přitom uvnitř plná chladného techno - prostředí a současně znepokojivě živá.... Nekecám, bavilo mě to. Škoda, že si s rozdvojením a obzvlášť se stylizací do zlounsko-ježibabí polohy nedokázala/nemohla její představitelka víc vyhrát, snad by to byla i ohromná herecká příležitost s určitým nadhledem vesele ulítnout, vyřádit se, rozjet to - konec konců, bylo to ale asi jediné místo, které jsem vnímala snad trochu rušivě. (Ale ne moc). ()

DandaPiper odpad!

všechny recenze uživatele

Několikrát zpracované téma a tohle nepřichází s ničím novým, ani se nezvládá vyrovnat těm již zpracovaným. Naopak nám nabízí jen klasické mírné znechucení, na které jsme v němčourské produkci tak zvyklí. Dvě děcka, na které nemusíte být čarodějnice, abyste je chtěli zabít a čarodějnice tak tupá a ubohá, že by se jí nezalekl ani ten kačer Jakub. Tímhle začít dnešní den byla opravdu špatná volba. Děkuji Novo. ()

Reklama

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Kdo je zvyklý na českou knižní verzi, s touhle se jen tak nesmíří. Mezi ty lidi patřím bohužel i já. Z téhle německé verze se naprosto vytratilo kouzlo původní pohádky a stala se z toho naprostá slátanina. Holt kiloví gumoví medvídci a obrovské sladkosti na chaloupce to nezachrání. P.S. Čarodějnice mi docela připomínala Lucku Bílou :D. 10% ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

V rozporu se zde převažujícím nízkým hodnocením musím napsat,že pohádka mě mile překvapila. Jediné,co mi asi hodně vadilo,je překlad názvu pohádky do češtiny a používání zdrobnělých jmen i během děje - působí divně, když celkem odrostlé děti na sebe v zoufalé situaci volají Honzíčku a Grétičko (Honzíčkovi už raší pomalu knírek). Jinak děj ozvláštněný kajícím se tatínkem je logičtější než původní verze (vždy mi přišlo divné,že by milující otec obětoval děti kvůli zlé maceše) a příběh sester čarodějek skoro dojímající. A že zlá čarodějnice je hezká?Copak by děti škaredé staré babě takhle lehce naletěly? Dala bych tři,ale hvězdička navíc je za pohádkový les a kostýmy. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

A kde bolo to klasické "ako sa na lopatu sadá"? Celý čas som čakal, kedy konečne tie decká šupnú tú ježibabu do pece, no namiesto toho sa tá striga len potkne o stoličku a drbne do pece. A ani vizuálne sa mi toto spracovanie neľúbilo, predovšetkým tá perníková chalúpka vyzerala vnútri ako nejaké laboratórium či čo to bolo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Anja Kling měla v tomto snímku dvojroli. Ztvárnila postavu ježibaby i lesní panny. (M.B)

Reklama

Reklama