Reklama

Reklama

Honzíček a Grétička

(TV film)
  • Německo Hänsel und Gretel (více)

Obsahy(1)

Honzíček a Grétička žijí s otcem a nevlastní matkou a jsou velmi chudí. Macecha proto poručí otci, aby děti zavedl do lesa a nechal je tam. Při putování narazí opuštění a hladoví sourozenci na perníkový domek, ze kterého vyjde krásná paní a pozve je dál. Ráno ale čeká děti tvrdé procitnutí... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Kdo je zvyklý na českou knižní verzi, s touhle se jen tak nesmíří. Mezi ty lidi patřím bohužel i já. Z téhle německé verze se naprosto vytratilo kouzlo původní pohádky a stala se z toho naprostá slátanina. Holt kiloví gumoví medvídci a obrovské sladkosti na chaloupce to nezachrání. P.S. Čarodějnice mi docela připomínala Lucku Bílou :D. 10% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

K německým pohádkám jsem značně skeptická. Na štěstí to mělo pouze hodinovou stopáž, tak že to utrpení nebylo dlouhé. Bylo tu pár nápadů, které za něco stály. Celkově mě pohádka vůbec nenadchla. Perníková chaloupka působila strašně uměle. Čarodějnici bych si taky představovala trochu jinou. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jeníček a Mařenka je daleko lepší, jak knižní, tak i filmová. Proměněná německá verze neurazí, ale žádný veletrhák to vážně není. I když Anja Kling je vážně kus. 35% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebyl takový průšvih, jaký jsem od německé pohádky předpojatě očekávala, za což se tvůrcům omlouvám. Novátorské pojetí Perníkové chaloupky s rozštěpením osobnosti traumatizované čarodějnice bylo rozhodně přinejmenším osvěžující (schválně si zkuste tu klasickou verzi mechanicky odvyprávět nejmíň 20x za sebou) i zajímavé, pokud v pohádkách hledáte tu a tam i různě ilustrované zákonitosti lidské duše nebo archetypy. Výtvarnou stránku realizace v prostředí holého lesa plného šednoucího spadaného listí oceňuju jakbysmet. Chaloupka navenek přebarevně líbezná, jak by si jen děti přály, přitom uvnitř plná chladného techno - prostředí a současně znepokojivě živá.... Nekecám, bavilo mě to. Škoda, že si s rozdvojením a obzvlášť se stylizací do zlounsko-ježibabí polohy nedokázala/nemohla její představitelka víc vyhrát, snad by to byla i ohromná herecká příležitost s určitým nadhledem vesele ulítnout, vyřádit se, rozjet to - konec konců, bylo to ale asi jediné místo, které jsem vnímala snad trochu rušivě. (Ale ne moc). ()

Janega 

všechny recenze uživatele

A kde bolo to klasické "ako sa na lopatu sadá"? Celý čas som čakal, kedy konečne tie decká šupnú tú ježibabu do pece, no namiesto toho sa tá striga len potkne o stoličku a drbne do pece. A ani vizuálne sa mi toto spracovanie neľúbilo, predovšetkým tá perníková chalúpka vyzerala vnútri ako nejaké laboratórium či čo to bolo. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

V rozporu se zde převažujícím nízkým hodnocením musím napsat,že pohádka mě mile překvapila. Jediné,co mi asi hodně vadilo,je překlad názvu pohádky do češtiny a používání zdrobnělých jmen i během děje - působí divně, když celkem odrostlé děti na sebe v zoufalé situaci volají Honzíčku a Grétičko (Honzíčkovi už raší pomalu knírek). Jinak děj ozvláštněný kajícím se tatínkem je logičtější než původní verze (vždy mi přišlo divné,že by milující otec obětoval děti kvůli zlé maceše) a příběh sester čarodějek skoro dojímající. A že zlá čarodějnice je hezká?Copak by děti škaredé staré babě takhle lehce naletěly? Dala bych tři,ale hvězdička navíc je za pohádkový les a kostýmy. ()

DandaPiper odpad!

všechny recenze uživatele

Několikrát zpracované téma a tohle nepřichází s ničím novým, ani se nezvládá vyrovnat těm již zpracovaným. Naopak nám nabízí jen klasické mírné znechucení, na které jsme v němčourské produkci tak zvyklí. Dvě děcka, na které nemusíte být čarodějnice, abyste je chtěli zabít a čarodějnice tak tupá a ubohá, že by se jí nezalekl ani ten kačer Jakub. Tímhle začít dnešní den byla opravdu špatná volba. Děkuji Novo. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z cyklu Sechs auf einen Streich produkce Das Erste. Cyklus si klade za cíl v 60minutových stopážích přiblížit německým dětem jejich národní pohádky z pera bratří Grimmů (a H. Ch. Andersena). Na zpracování téhle pohádky jsem byla zvědavá, protože udělat ji pro děti srozumitelnou a jim adekvátní formou považuju za těžký oříšek. Jako vždy se točilo v reálu, děj odsýpá svižně. Žádná přehnaná dramatičnost - zlé úmysly čarodějnice jsou například podpořeny kovovým vybavením vnitřku chaloupky. Čarodějnice prakticky není namaskovaná, takže nevnucuje dětem zásadu, že pouze ošklivý člověk v hadrech je zlý. Ještě navíc odlehčeno přítomností druhé - hodné - čarodějky. Příjemná hudba, příjemné herecké výkony. Myslím, že pohádka naprosto plní svůj účel a rodiče mohou nechat klidně před obrazovkami i nejmenší děti. ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele

Jako většina německých televizních pohádek i tahle je zoufale primitivní.O nějakých maskách nemůže být ani řeč o nějakých tricích taky ne.Tady byl rozpočet asi tak 100 eur. ()

Reklama

Reklama