Reklama

Reklama

Kdo je tady větší blázen? Nejen hollywoodská studia, ale i nezávislí producenti trpí nedostatkem filmových námětů, a tak si vypůjčují příběhy z úspěšných zahraničních snímků a přetvářejí je k obrazu amerického publika. Příběh německého filmu Naboso (2005), který se hrál i v našich kinech, vypráví o osudovém setkání dvou mladých ztroskotanců, jež je nakonec podle jejich slov tím nejlepším, co je kdy potkalo. Jeden ze scenáristů původní verze Stephen Zotnowski ponechal hlavní dějové linky bez větších úprav a zachoval i původní název, takže se změnila především geografie. Mladík z lepší rodiny Jay, který má všemožné trable a právě pracuje v jedné losangeleské psychiatrické léčebně, se vydá na cestu se schizofrenickou pacientkou Daisy, která vůbec nezná život tam venku. Společně míří do New Orleansu, kde žije Jayova rodina a kde se chystá svatba jeho mladšího bratra... Režisér Andrew Fleming (nar. 1965), který v začátcích své kariéry natočil divácky vděčné snímky Švédská trojka (1994) a Čarodějky (1996), se v americké verzi Naboso (2013) soustředil na vedení obou hlavních představitelů Scotta Speedmana (medik Michael Corvin v hororové sérii Underworld) a Evan Rachel Woodové, známé mj. postavou odcizené dcery titulního hrdiny dramatu Wrestler, a natočil příjemnou komedii, která místy připomíná slavného Rain Mana. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

larelay 

všechny recenze uživatele

ani velmi neviem, co si o tomto filme mysliet. Mozno ma len nezastihol v spravnej nalade, mozno bol az prilis "ruzovy". Vazne neviem. balansujem medzi dvoma a troma hviezdami. Objektivne je to mozno aj na tri, ale subjektivne, bohuzial iba na dva. Ale herecke obsadenie na jednotku. Velmi potesil Scott a hlavne J.K.Simmons. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Barefoot mě asi nemohl zastihnout ve vhodnější náladě, kdy jsem byl na děj a jeho průhledné postavy dokonale naladěn. 90 minut, které uběhly jako příjemná seriálová čtyřicetiminutovka, daly vzpomenout na podobně laděné snímky (ať už s narušenými postavami, nebo s postavami, objevujícími současný svět po několikaleté hibernaci). Sice snímek nepřinesl nic nového a ani se o to viditelně nesnažil, ale díky přesvědčivému civilnímu projevu ústřední dvojice jsem si to užil, jako bych veškeré dění viděl na obrazovce poprvé. Původní německý originál jsem neviděl, ale pokud je ještě lepší, než tento americký remake, tak sem s ním. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Německý originál jsem neviděla, ale tento americký remake mě okouzlil. Krásný snímek o jednom "obyčejném" klukovi, který se rád zaplétá s holkama i hazardem, a jedné neobyčejné dívce. Tento fešný chalan se jednoho dne seznámí s čistou a neposkvrněnou Daisy Kensington, která však trpí duševní chorobou. Evan Rachel Wood i její přirozená, "princeznovská" krása do takové role zapadly dokonale. Ideální nezávislé komediální drama na letní dny, kdy nemáte chuť na žádné náročné či emocionálně vysilující drama. Snímek má spoustu vtipných i dojemných momentů. Mezi ty vtipné patří kupříkladu scéna, kdy se Daisy seznamuje s Jayovými rodiči, mezi ty dojemné zase scéna "No more phonecalls." Příjemnou, lehce melancholickou atmosféru doplňuje výborný soundtrack. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

"Naboso" je jeden z těch menších festivalových filmů, který se v záplavě slavnějších snímků lehce ztratí. Jedná se o romantický feel good film, který ničím extra nepřekvapí, ale fanoušky žánru potěší. Hlavní role tvoří neznámá, o to víc však sympatická, dvojka, jež si pravděpodobně oblíbíte a budete s nimi soucítit. Ve vedlejší roli se pak představuje jako vždy výborný J.K. Simmons a ačkoli nedostává moc prostoru, v příběhu má důležitou roli a jeho fanoušci budou mít jistě radost. Celkově se jedná o dobře natočený snímek o dvou lidech a jejich problémech, přičemž autor zřejmě čerpal ze zkušeností, které připravil sám život. 90 minut uplyne jako voda...85% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, milé a sympatické, stejně jako hlavní ženská postava. Předvídatelný scénář vyvažuje výborný soundtrack a povedené herecké výkony. Lepší tři hvězdy. 60% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Když jsem v sedmé minutě zjistil, že se jedná o remake německého snímku Naboso, vjel do mě vztek. Protože se dalo odtušit, že cesta do cíle bude ta nejjednoduší, plytce romantická, nereálná a nablblá. Což se potvrdilo. Scénář debilita. Film má však jednu výhodu a tou je kvalitní Pennova hudba, herecké sympaťáky Simmondse se Speedmanem a hlavně mojí nekriticky oblíbenou E.R. Wood. Že se svým vzhledem do role nezkušené, psychicky labilní panny zoufale nehodila, je věc druhá. Výrazné hlasové přehrávání bylo vlastně místy roztomilé (ne nebylo...nevím kdo Ewan řekl, aby hrála hloupoučkou husičku). Obrovský castingový fail a past na mě, jako diváka. Velmi slabé tři hvězdy a to si to možná ještě rozmyslím. Od (byť kopírovaného) tématu jsem čekal více, možnosti byly velké. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu je možná naivní stejně jako hlavní hrdinka, ale je to tak neskutečně "feel-good", že nemůžu říct jediného křivého slova. Romantické komediální drama a ještě částečně "road-movie"? Lepší kombinaci si dokážu představit jen těžko. K tomu připočtěme hodně sympatické obsazení a padnoucí hudbu v čele s Of Monsters and Men a vyjde to na silné čtyřhvězdí. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem si po několika minutách uvědomil, že jsem tenhle snímek vlastně viděl a že ve skutečnosti je to remake německého filmu "Naboso", kterému jsem dal 85 %, nemohl jsem ani uvěřit tomu, jaká zvěrstva Američané v tomhle filmu spáchali. Místo toho, aby natočili trochu jinou romanci, jako se to povedlo Němcům, je tohle je klasická romance, která se snaží nám namluvit, že je ve skutečnosti všechno mnohem hlubší, protože tu jde o kurevníka a divnou holku. Speedman i Wood skvěle předvádějí, jak jsou špatní herci, protože ve srovnání se Schweigerem a Wokalek jsou naprosto ubozí. Nemají žádnou hloubku. Tohle je jedna z nejotřesnějších věcí, co jsem za poslední dobu viděl. A to koukám na béčkové srajdy... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Prostě mě to bavilo každým záběrem. Bavilo aktuálně nemyslím, že jsem se smála jak blbá, ale jednoduše, že to celé fungovalo jak mělo. Na takové ty odpoledne, kdy prostě nevíte co by a nechce se vám dělat žádné povinnosti, nechce se vám ani vstát z postele, tak je nejlepší volbou Barefoot. Určitě jsem si se snímkem nepotykala naposledy a až mě zase popadne podobná nálada, ráda se zastavím na kus řeči. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy takého typu mám naozaj rád - teda také, kde v hlavnej úlohe vystupuje psychicky labilný človek, ktorý má problém zaradiť sa do spoločnosti. Bohužiaľ prvé dve tretiny filmu boli dosť priemerné, keďže to vôbec nepôsobilo tým dojmom na aký to malo spočiatku nábeh. Potom ku koncu už našťastie kvalita filmu rýchlo vzrástla, aj keď zase dospela ku klišé vrcholu. Na rolu psychicky labilnej Daisy sa Evan Rachel Wood naozaj hodila, je super vidieť, že Drew Barrymore má svoje nasledovníčky, pretože práve E.R.Wood mi veľmi pripomína jej herecké začiatky. Čo sa týka príbehu, mal veľmi peknú pointu - a síce, že k psychicky labilným ľuďom sa treba správať ako k rovnocenným, jedine tak budú mať šancu vnímať sami seba ako súčasť spoločnosti. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí "trochu jiná" romantická trochu-komedie. Dramatem bych to asi úplně nenazvala. Film je to oddychový a do pohody, rozhodně ne nějaká náročná záležitost, jak by si člověk mohl myslet po přečtení obsahu. Nevadlo by mi, kdyby to bylo pojaté trochu vážněji protože téma by si to zasloužilo, ale i takhle se to dalo vidět. Slabší 3 hvězdičky. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Něco na tomhle filmu tak strašně evokuje nevinnost a naději v lásku, až mě to nutí dát tomu tu pětihvězdičku. Nemůžu si prostě jinak pomoct. A rozhodně ten film nevidím naposledy. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak trochu naivní příběh a neméně naivní romantikou, který mi ale přesně sedl do nálady. Už od včerejška ale dumám, proč Daisy nepořídili bosoboty? :-) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jedna kouzelná cestovní terapie. Není nad to, vyzout se a do lásky naplno obout se. Vábivý je polibek s ní/m/, když jsme celí vážně bláznivě i stydlivě zamilovaní. ()

Reklama

Reklama