Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jamesův trestní rejstřík obsahuje výtržnictví, loupež i napadení, byl usvědčen z prodeje drog, nelegálního držení a používání zbraně a řízení bez řidičského oprávnění. Za posledních osm let ho třikrát poslali do nápravného zařízení. Jamesovi je čtrnáct a mříže, co za ním právě zaklaply, nejsou v pasťáku. (dopitak)

Recenze (33)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl s filmem 2 problémy. Jeden s výběrem hlavního představitele, který vypadal o dost starší, než jak byla prezentována jeho postava (a ne, to že mu někdo řekne „baby face“, mě v tom neutvrdilo, spíš naopak). Druhý, a to podstatnější, s tvrzením „podle skutečných událostí“ (+ fotka na závěr), protože já tomuhle příběhu nevěřil ani nos mezi očima. Tedy, snad s výjimkou romantické linky s holkou z obchodu, to mě docela bavilo. A za jediný silnější moment považuju „skákací“ scénu, v tu chvíli to ve mně vyvolalo jistou emoční odezvu (hněv). Co se týče konce, mohl být i docela fajn, tedy do chvíle, než James otevřel ústa a zaníceně z nich vypouštěl…ehm, prý poezii (cože?). Zklamání, kterému dávám 2*,a jediné, co si z filmu odnáším, je připomínka, že bych zřejmě měl v budoucnu pozorněji sledovat Taissu Farmigu, jestli se nám třeba „neposestří“. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Od mala problematický James sa dostáva do špecializovaného nápravného strediska. Nakoľko sa ani v tomto prostredí nie je ochotný prispôsobiť, jeho chvíle budú nepríjemnejšie ako si myslel. Márnosť nad márnosť. 14 ročný šiltovkár ( pojebaný ), feťák ala "Mojsej" alkoholik, pokerovaný podľa "2 Pac" šablóny, s pištoľou za opaskom kráčajúci po ulici jak "Agent bez minulosti", fakuje každého, kto sa mu postaví do cesty. Dostane na pisk, zdvihne sa, ide ďalej, jak "RoboCop". Ako to už býva v tejto "stratenej" generácii spadnutých teplákov na cicine zvykom, "má piči". Už som len čakal, kedy z toho spravia Van Dammo-vo Peklo. Že aj vôbec točia takéto ko....ny. Pokiaľ si chce niekto pozrieť poriadny film o nedospelých parchantoch, ktorý má navyše aspoň hlavu aj pätu, odporúčam, Alpha Dog, The Class, Ondskan ... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná. Hlavní aktér je ohromně roztomilý a sexy, takže je na co se dívat. Tím pádem si tady přijdou na své i ženy, které se nenechají vtáhnout do děje, to ovšem u mě vážně nehrozilo. Příběh je vyvážený, takže nemám co vytknout. Snad jen, že je to až moc velká klasika. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, patetický slint na konci se koná, a jestli si nechcete zkazit i tak rozpačitý dojem z hodně zbytečného filmu o části lidské společnosti, která jiná nikdy nebude, tak Jamesovu řeč před komisí přeskočte. Nedočkáte se erotiky, žádné větší akce ani velké romantiky, přesto za cílovou skupinu považuji náctileté do pětadvaceti let a hlavně holky, kterým se „mladý Berdych“ Spencer Lofranco určitě moc líbí. Mimochodem, z Taissy Farmigy docela něco roste… Hudební to teda fakt není, leda by chlapi za katrem skřípali zubama. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takový trochu lepší průměr. Těch příběhů mladistvých, kteří se dali na dráhu zločinu tu už bylo mraky a tenhle není ničím výjimečný. Ani prozřením, ani inspirací skutečnou postavou. Scény z prostředí pouličního podsvětí jsou pak vyloženě tuctové, což se dá říct i o hercích, kteří se tam pohybují (kromě Taissy Farmigy). A to platí i pro hlavního hrdinu. Film zachraňují vězeňské sekvence, které se opravdu povedly a kde i Lofranco nabral trochu toho charizmatu. Svůj podíl na vyšší kvalitě mají samozřejmě i James Woods jako šéf bachařů a Ving Rhames coby jakýsi Jamesův mentor. Na jedno podívání dobré, ale není to nic, co by v paměti nechalo nějakou stopu. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Charizmaticky Rhames, standardne dobry Woods, sympaticka Mary-Louise Parker, klisoidna ale celkom slusne podaná zapletka, ale ten dilino v hlavnej ulohe to taha ku dnu. Skoda. 5/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Spoilery, bitches) ~ Na co je tam 109 minut, když prostě stačí říct plot: Spratek zralý na šibenici se ve vězení, skrze sebevraždu zelenáče, co báň neunese, stane lepším a venku hodlá sekat dobrotu. Bla bla bla. PS: To naivní kačátko z večerky mělo být z jaký planety? ()

erased 

všechny recenze uživatele

I přes neutuchající snahu se do tohoto životopisného snímku vžít jsem nepochopil, proč by mnou měl osud kteréhokoli z jeho aktérů pohnout. A kdyby to doslovně neřekla závěrečná scéna, tápal bych doteď. Je tak sice fajn, že Jamesy Boy od malička něco škrábal do sešitu a nakonec se mu podařilo zmoudřením nabourat statistiky chudých trestanců v USA, ale před tím, než se mu podařilo gangsta stereotypům vzepřít, nedokázal vzbudit ani nejmenší sympatie. Pro to a nulovou informační hodnotu stokrát omletého tématu je tento autorský debut naprosto zbytečným biopicem. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě tento film tak dostane. Film má jistě několik chybiček, ale výkon Spencera Lofranca je tak skvělý, že je zastíní. Líbil se mi postupný vývoj postavy Jamese, od mladého kluka, který má spoustu problémů, až po kluka, který dospěje a uvědomí si, že život může být lepší. A Taissa tu byla také velmi sympatická. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebylo to špatné, to zas ne. Na druhou stranu to ani nebyl trhák. Sem tam nějaké to klišé, sem tam tragický dialog, nevydařená hudba, ale hodně povedené obsazení, což bylo pro mě velkým překvapením. Líbila se mi kompozice příběhu, je pravda, že to bylo lehce jednoúčelné a bez překvapení, které se obvykle v těhle "puzzlovitých" filmech koná, ale svůj účel (teda zaujmout diváka a ozvláštnit nepříliš komplikovaný děj) to plní, tak proč ne. Škoda té hudby a škoda, že nebyly víc rozvedeny jednotlivé postavy, snímek by nebyl tak "placatý" a působil by víc reálně i když je podle skutečné události. Ano, a nemuselo to být tak roztáhnuté, ale nenudila jsem se. Silné dvě hvězdičky. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Pěkný životopisný film zajímavý od začátku do konce. Spencer se na roli hodil výborně. Důvod proč jsem si film pustila byla Mary-Louise P., která se ve filmu objevila dohromady asi 5 minut. Ale i tak mě film bavil a nezklamal. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Trikem je najít něco, co miluješ a držet se toho." ...Silná káva to nebyla, spíš jen takový slabý čajíček oproti všem těm filmům z vězeňskýho prostředí který jsem kdy viděla. Jinak Spencer Lofranco nevypadá vůbec marně, tak uvidíme jak se bude chlapec dál herecky rozvíjet. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Počáteční zdání syrového realistického dramatu mladého problémového hocha, který neodvratitelně sklouzává po stále zkosenější šikmé ploše až do tvrdého vězení, se žel nenaplnilo, když se ze snímku vyklubala víceméně teenagerská zamilovaná romance s balastem povrchních mouder a "procházek na písničky" všude kolem. I u toho titulního delikventa se nakonec ukázalo, že má nitérko dobrotivé a čisťounké jak lilie. :-) 5/10 ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Medzi životopisnými filmami slabšie béčko. Jamesov príbeh nieje ani tak nevídaný aby tu všetko fungovalo. Vo väzení sa nedeje nič extra, všetko som už niekde videl. Páčil sa mi vývoj postavy ale ničota a prázdne reči ma nudili. Zaujímalo by ma kde hlavný hrdina v base vyfasoval gél na vlasy, možno ho vymenil za svoju homemade kudlu. Nováčik medzi hercami Spencer Lofranco mi až tak nesadol do role Jamesa. Hošan ako on by bol terčom šikany a nie chudák Chris. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dnes už druhej sladkobolnej film, ale tenhle se mi narozdíl od Jak přicházejí sny líbil. Tenhle patos můžu, z této jeho podoby se mi neježí chlupy po celým těle. Vnucují se jen myšlenky na to, jský jsem měl v životě štěstí, když mě nezavál někam, kde bych musel čelit hordám vypatlaných, všeho schopných čuráků. To není o mně, že jsem tam ještě nehnil. To je o prostředí, ze kterýho jsem vzešel. A o to jsem se nezasloužil. To jsem vyhrál. Každej to štěstí neměl. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování tohoto životopisného Jamesy Boye =) A musím přiznat, že mi ani nevadil ten sladký obličej S. Lofranceho. Ba naopak, proplétání minulosti a skutečnosti bylo výborně vyměřené, a s časem budoucnosti se i měnil výraz hlavního hrdiny. Bavil mě scénář, bavila mě kamera a bavili mě herci. A půvabná T. Farmiga tomu jen dodala korunu. ()

fummyk 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na herce nebo režiséra Trevora White jsem si myslel, že to bude průměrné až podprůměrné drama. Režisér, který udělal celkově první film a mladý Spencer Lofranco mě mile překvapili. I přes to, že James nevypadá na 14 let, tak s jeho rolí se popral důstojně a líbil se mi. Jedno z lepších dramat dnešní doby. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh problematického JBho nie je jednak dostatočne zaujímavý, a ani bohvieako kvalitne sfilmovaný - čo sa odzrkadľuje ako v nedostatočne zaujímavej obsahovej stránke, tak v prevedení, ktoré v rámci snímok odohrávajúcich sa (prevažne) za mrežami neprináša nič nové, ba práve naopak, je to až primoc veľké klišé - stereotypne vykreslený náhly prerod a uvedomelosť hlavnej postavy, staršieho spoluväzňa-mentora bez možnosti vyslobodenia dávajúceho múdrosti, typického väzenského záporáka, taktiež slabšieho jedinca nezvládajúceho tamojšie pomery, ktorému sa hlavný protagonista snaží pomôcť, a hlavného bachara so srdcom na správnom mieste (k absolútnej "dokonalosti" tu už chýba azda len druhý zlý, škodiaci a zákerný dozorca, všakže?). Popravde (a bohužiaľ) však táto - prinajlepšom priemerná - pasáž spoza mreží bola tou lepšou časťou, nakoľko druhá rovina snímky, odohrávajúca sa mimo väzenia, bola ešte o poznanie slabšou, vyložene podpriemernou, stupídnou. Čo sa týka hereckého obsadenia, Spencer Lofranco, i keď som mal spočiatku obavy, že bol obsadený iba kvôli peknej tváričke, svoju rolu zvládol v podstate bez problémov, uveriteľne (i keď fakt, že polovicu stopáže má stvárňovať 14 ročného chlapca, to už je druhá vec...), no a z tých vedľajších poteší účasť Rhamesa a Woodsa (no schválne, skúste si tipnúť, ktoré v rámci mnou vyššie spomenutých stereotypných postáv stvárňujú - myslím, že to nie je ťažké uhádnuť:)). Snímku nezachraňuje ani onen fakt, že je životopisnou, ako som napísal v úvode, daná matéria skrátka nie je dostatočne zaujímavá, aby bolo akokoľvek nutné ju sfilmovať, takýchto príbehov nájdeme skrátka tisícky. A takisto možno nájsť hneď neúrekom žánrovo lepšie zvládnutých väzenských filmov o problematických mladíkoch (z tých menej známych ma napadá trebárs Starred Up). Táto v rámci konkurencie jednoducho nemá najmenšiu šancu uspieť, nakoľko ide o tuctovku bez čohokoľvek originálneho. 45% ()

Reklama

Reklama