Reklama

Reklama

Middletonská romance

  • USA At Middleton (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vera Farmiga a Andy Garcia ztvárnili hlavní role dvou osamocených rodičů, kteří se do sebe v průběhu jediného dne zamilují, zatímco vybírají vysokou školu pro své děti. Edith je volnomyšlenkářská úspěšná podnikatelka se silnou vůlí, která se svojí osmnáctiletou dcerou Audrey vyráží na obhlídku potenciálních vysokých škol. Dívka si má vybrat univerzitu, na kterou po maturitě nastoupí. George je oproti tomu zamlklý srdeční chirurg, který se svým osmnáctiletým synem Conradem podstupuje stejné martyrium. Jejich cesty se zkříží na Middleton College, jež se nachází v malebné části Connecticutu. I když by se na počátku mohlo zdát, že se jedná o příběh Audrey a Conrada, záhy vyjde najevo, že jsou hlavními hrdiny filmu právě jejich rodiče. Snímek At Middleton vypráví příběh dvou lidí, kteří jsou díky pozoruhodným a neočekávaným souvislostem schopni odhalit potenciál, jež skýtá opravdová láska. Edith i George si nakonec uvědomí, že právě prožili nejúžasnější den svého života. Jakkoli veselé i srdcervoucí jejich dobrodružství bylo. (HBO Europe)

(více)

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantik za poslední roky. Příjemný, zamilovaný, hravý, sympatický postavy a herci (Veru a Andyho mám fakt hodně rád ). Edith a George tady společně prožívaj jeden den na vysoký škole a spolu se svým potomstvem, který teprve hledá svoje místečko na planetě a vztah ke svým rodičům a rodiče k nim, prožívají okamžiky smíchu, vzájemně si rozbuší srdce a cítí se zase pro jednou šťastně. Když film končil, hrozně jsem si vybavoval Prázdniny v Římě a to i přesto, že film vzdává hold francouzským filmům což bych do amíků nikdy neřek a hrozně si mě tím získali. Některé scény mě vysloveně pohladily na duši a třeba při mokrým dnu jsem nechtěl nic jinýho než v tý kašně být s Verou a Andym. Jsem tady sice jedinej, ale proč to nepřiznat, den a ty city který si v areálu vysoký školy prožili Vera s Andym jsme jim hrozně zaviděl a přál. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám Andyho ráda, tak tady jsem se nedokázala téměř vůbec soustředit a je to dané také zřejmě tím, že jsem na něj zvyklá v trochu jiných rolích. Asi si to budu muset ještě jednou zopakovat, ale dnes to dopadlo špatně. Nevykřešu ze sebe pomalu ani tu ušmudlanou dvojku.........tak dobře......jednou dám té romanci ještě šanci. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Občas se i jedno obyčejné odpoledne může zvrtnout v příjemnou a neočekávanou lovestory. O tom je ve zkratce tento film, v němž dva osamělí rodiče, jejichž ratolesti si vybírají vysokou školu, během prohlídky univerzitního kampusu pocítí vzájemnou touhu a lásku. Film je založen především na konverzaci dvou hlavních hrdinů a na postupném odhalování toho, že asi nejsou ve svých životech příliš šťastní. A jak ubíhá čas a hlavní hrdinové se posouvají v onom odpoledni blíže a blíže konci dne, tím více film ztrácí na svižnosti a diváka častuje scénami a postavami, které pro děj nejsou zase tak důležité, a které jsou možná až příliš rozvleklé. Upřímně řečeno, kdyby se film neodehrával v univerzitním kampusu, což je z mého pohledu prostředí velice atraktivní už jen z toho důvodu, že v Americe jsou prostory vysokých škol koncipovány zcela jinak než v Česku, tak by mě film asi vůbec nezaujal. Ale právě toto prostředí dodává filmu na atraktivitě a i díky němu se mohou hlavní hrdinové odvázat a užít si své krásné odpoledne. Po herecké stránce dobře zvládnutý film má tedy největší nedostatek právě v rozvleklosti děje, ale dokoukat se to dalo, a tak ve výsledku uděluji průměrné tři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, z větší části romantika než komedie. Viděl bych to asi takto: 50 % nuda, 40 % romantika a 10 % komedie. Není to bůhvíjaké, na 3 hvězdičky jak dělané. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantika s překvapením, i když ne vždycky příjemným, nebo náborové univerzitní video, pro našinec pravda mírně z ruky a trochu expensive - ale vybrat si určitě můžete... Ačkoli mám Veru Farmigu i Andyho Garciu v oblibě, jejich nové role ve mně vyvolaly určité rozpaky - Edith happy and cool - jednoslovně česky řečeno - blbá a nechtěně komický George - jak kdyby se ztratil ze zájezdu Synkopického orchestru Ondřeje Havelky, jednoho podívání na zajímavé a vcelku i zábavné vyrovnávání se s krizí středního věku ale nijak zvlášť nelituju. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Film je funkční asi tak do 54. minuty (scéna, kdy se všichni sejdou v kavárně), pak je vidět snaha to natáhnout aspoň na hodinu a půl, která to všechno kazí. Naprosto jsem nepochopil jednání postavy té dcerky. Každopádně mládež je tu zřejmě jen jako stafáž a způsob jak do filmu zakomponovat Petera Riegerta a Toma Skerritta. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ten typ romantiky v ktorej sa ústredný pár náhodou stretne a prežije spolu jeden deň a vy od začiatku viete, že na konci sa aj tak každý z nich bude musieť vrátiť do svojich zabehnutých nešťastných životov. Takže o to viac si s nimi vychutnávate ich spoločné chvíle šťastia. Jednoduchý koncept, ale pokiaľ chémia medzi postavami nefunguje, tak nefunguje celý film. Tu sa to ale vydarilo a od prvej chvíle to baví. Zo začiatku je to hlavne sranda jak sa vzájomne doberajú a postupne jak zisťujú, že k sebe niečo cítia, tak je to plné emócií. Záver nie je doják ale tá horkosladkosť funguje naplno. Herecké obsadenie sa tiež vydarilo dokonale. Garcia ako upjatý suchár a Farmiga ako cool voľnomyšlienkárka. Aj vedľajšie línie ich detí sú vydarené, takže po dlhšej dobe som zase raz našiel hviezdne obsadený film, ktorý tentoraz zapadol neprávom a oplatí sa vidieť. 8/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Middleton j poměrně nezáživná komedie s romantickými prvky o prohlídce middletonské univerzity s Verou Farmigou a Andym Garcíou v hlavních rolí. Vše je předvídatelné zhruba tak od chvíle, kdy Andy podivně zaparkuje. Od toho okamžiku se to celé odehrává v pevně daných žánrových kolejích - ona a on se procházejí po škole, baví se, blbnou a zjišťují, že k tomu druhému je něco neodvratně přitahuje. Jde o průměrnou romanci, kterou z průměrnosti nevytáhlo ani tak skvělé herecké obsazení, kdyby... kdyby tam nebyla ta správná ukázka z filmu Les parapluies des Cherbourg a kdyby tam nebyla ta věta o tom, že francouzské filmy vlastně málokdy končí šťastně. Takže jedna hvězda nekriticky navíc za Catherine Deneuve a jejího Guya a proto, že Paraplíčka jsou zkrátka klasa. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Konverzačky se musí umět, ale tohle bylo divné. I těch 99 minut bylo přetažených, Spíše bych to viděl jako nějakou moderní 60 minutovou divadelní inscenaci. Navíc tady to bylo natahované zbytečnými lokacemi a přidáváním "dalších dočasných" postav jen jako oslí můstky, aby se mohlo zamýšlené vůbec vyvinout. Vlastně by bylo vůbec nejlepší, kdyby ve filmu ratolesti povětšinou zcela absentovaly a hlavní dvě postavy si všechno odříkávaly sedíc v parku kampusu na lavičce a všichni ti, za kterými oni v parku chodily, by tu procházeli parkem a stavovali se u nich. POTÉ by to byla zajímavý zfilmovaná divadelní hra. Takhle to byla jen nenápaditá konverzačka. ~ 1,5* ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

vlastne 3*, protože to všechno podává strašně zjednodušeně a vcelku se dá předpokládat děj. ale pak přijde konec, francouzský konec a pak Edith říká dceři v autě jednu velmi jednoduchou větu, která říká vše a za ni dávám 4* ()

erased 

všechny recenze uživatele

Za ne-tak-úplně-legální stahování, popř. sdílení tohoto filmu mi bylo na týden zablokováno připojení k internetu, pro mě naprostá katastrofa, ale jsem rád, že za to stál. Obě generace Farmigovic krásek filmu, který vypadá jako typická romanťárna, dodaly hned ze začátku maximální sympatie na to, abych mu byl otevřený. Skvělá jednodenní, nekonvenční a téměř bez-polibková romance, která pak mezi oběma nesourodými, život hledajícími rodiči vzniká si mě proto získala. Sice se nakonec nemůžu zbavit dojmu, že by spíš vynikl jako hodinová epizoda nějaké romantické minisérie (třeba něco na způsob True Love), protože v poslední půlhodince už hodně ztrácí na svižnosti, ale i tak jsem z Middletonu odjížděl s nečekaně hřejivým pocitem a bezvýhradní spokojeností. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Ballsack is life." Sorry, ale tohle se nikam nehýbalo.. a ani tou konverzací. Chválím konec.. za ten je ostatně jedna hvězda navíc, takže celkově se dostává u mě snímek na 2*. Bylo to strašně dlouhé, strnulé, nepřirozené konverzace, ten smích Edith byl otřesný, osobnost Audrey jakbysmet. Americký úsměv a totální flegmatismus Conrada ani nekomentuju.. jediný, kdo tam stál za něco byl George a Kaštánek. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Skvělá dvojice Vera a Andy, věříte jim všechno, od začátku do konce. Velmi příjemný a zábavný film, kde se objeví i Verina sestra Taissa, která zde hraje se Spencerem Lofrancem, se kterým se pak potkala i u filmu Jamesy Boy. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Hlúpy film, tie pasáže kde bola mládež boli celkom dobré no ale ten zvyšok bol teda fakt katastrofa, total kravina ! ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poutavá a milá jednoaktovka z univerzitního kampusu. Výborná Vera a Andy, myslím, že jim ty role opravdu sedly. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hoci to velachlapov len tazko rozdycha, napisem to . Do vseobecneho rozhladu patri LGBT komunita /Elton John a film o nom/, hororry ale i romanticke komedie. Oddychovka, ked clovek prilis pozera horory, lezu potom na mozog . 62 % ()

Reklama

Reklama