Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťani zabili v poušti zmutovaného vetřelce. Jeho ostatky, laserové zbraně a napájecí zdroj nalezl mladík Billy, který pomocí napájecího zdroje začne mutovat ve vražedné monstrum. Podaří se mimozemšťanům vrátit zpět na planetu Zemi a zastavit vládu teroru? (ČSFD)

Recenze (12)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Laserblast aneb co se stane, když takovej obyčejnej týpek najde náhodou v poušti zbraň a jakejsi kouzelnej přívěšek, co tam zapomněli 2 mimozemšťani, který vypadali jak E.T. uplácanej z hovna... Stane se z něj vraždící monstrum, který pomocí tý zbraně rozstřílí několik aut, benzínovou pumpu a stánek s novinama, až se nakonec musej ty mimozemšťani vrátit a zabít ho. Zápletka, jak z americkýho sci-fi z 50. let. K tomu si přidejte, že i všechny triky a speciální efekty jsou taky zhruba na úrovni filmů z 50. let a celkově je to děsná nuda. Pokud by Laserblast byl natočenej tak o 20 let dřív, tak by se tomu člověk zasmál, ale takhle je to spíš k pláči. Jinak skutečně nevim, jak si uživatel pend představuje takovej katastrofickej film, ale tohle katastrofickej film opravdu neni. Možná tak katastrofální, ale v každym případě je ten film hodně blbej a všem doporučuju vyhnout se mu velkym obloukem. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Těžko lze říct o nějakém filmu, že všichni zúčastněni jsou na marjáně dokud nebyl viděn Laserblast. Ten film je opravdu groovy. Hlavní roli zajišťuje unavenej handsome džíňák Billy (jež si začne zapínat košili až v druhé půlce filmu), jeho buchta (jež si začne zapínat džínovou halenu až v druhé půlce filmu) a plexisklová roura Masterblaster 3000 s nabíjecím granátem, kterou ochraňujou nedomrlé verze E.T. mimozemšťana, parťáci Jů a Hele, ale kterou ze záhadných důvodů nezašijou do nějakého secure temple, ale nechají ji válet se po Zemi, aby s ní lidi mohli likvidovat auťáky. Billy s tim dokonce zvládne sestřelit letadýlko. Nejlepší jsou na filmu samozřejmě bitky, výbuchy, honičky a podobný thrilly, do kterejch hraje perfektní synth-rock jak z gameboye a potom taky fakt, že nikdo neobjasní, o co ve skutečnosti jde. Pro střídavý úžas a výbuchy smíchu se obdivuhodněji natočený trash bude asi těžko hledat. ()

Reklama

RadaRD 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá zrovna nejlepší hodnocení. Já mu ale musím nadržovat. Viděl jsem jej totiž v době (téměř) poplatné jeho vzniku. Tj. na VHS, v několikáté kopii a bez dabingu. Tehdy jsem hltal každý takový počin a nepřišlo mi to slaboduché nebo dějové řídké. Děj se motá okolo týpka, který najde v poušti laserovou zbraň po sejmutým emzákovi a která se aktivuje speciálním náhrdelníkem. Jenže ten současně svého nositele poněkud ovlivňuje k samým špatnostem, áno. A taková perlička, kterou asi málokdo ví - kapela Static X použila štěbetání alienů do intra v jednom ze svých songů (A Dios Alma Perdida). A já měl po tolik let mozkodlab, kde jsem to, xakru, slyšel. Nedokážete si představit tu úlevu, když jsem si tohle jedna plus jedna konečně dal dohromady! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Koniec 70. rokov. A koniec filmového sci-fi žánru, ako ho poznali dovtedy. Môžu za to Lucasove vesmírne bitky, ktoré natoľko zmenili prístup, až sa to pre intelektuálne založených filmových nadšencov stalo zúfalé. Na radu prišli ľudia, ktorý si začali plniť detské sny. No povedzte mi, ktorý producent by vám pred 25.májom 1977 dal peniaze na príbeh o loserovi, ktorý sa dostane ku vesmírnej pištoľke, zmení mu to vizáž ( a mozog ) a ženie ho do deštrukčných orgií zbraňou vyvolaných? Nikto. Vtedy letel ZARDOZ a spol. Lenže po spomínanom dátume, bolo všetko ináč. Na radu prišli popri veľkorozpočtových pokusoch ( napr. STAR TREK - FILM ) a mockbusteroch ( napr. STARCRASH ) aj takéto bájky, ktoré svojou naivitou a neschopným spracovaním nepatrili ani do kolónky Guilty Pleasure. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Laserblast sa snaží zrejme niečo povedať o nebezpečí držby zbraní v USA, prípadne o tom, čo robí s mysľou vojaka zbraň, keď ju drží v ruke. Za mimozemšťanov si potom môžeme dosadiť vládu, ktorá právo na držbu zbraní, ani napriek množstvu incidentov, nikdy nezakázala. Ale čo tam po myšlienkach, keď je Laserblast brutálny trash so všetkým, čo k tomu patrí. Skrátka ide o ďalší film, ktorý sa slovami poriadne nedá popísať a pokiaľ neuvidíte, neuveríte. Príšerné pokusy o humor v inak vážnom scenári, niektoré postavy na facku, či skôr na odstrel a v niektorých pasážach maximálne od veci hudba. Hviezdičky nemajú opäť zmysel, ako to už pri podobných záležitostiach býva. Kto má pre podobné typy brakových diel slabosť, ľutovať nebude. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Spoločnosť Charles Band Productions ohlásila v 80. rokoch pokračovanie s názvom "Laserblast 2". Roky je tento projekt označovaný buď vo vývoji, čiastočne dokončený či dokonca skompletizovaný. Začiatkom 90. rokoch bol inzerát vo Variety, kde boli ponúkané na predaj všetky práva na film. Nie je jasné, či ich niekto kúpil, navyše, do dnešného dňa film ešte stále nikto nevidel. (beso74)
  • Modely mimozemšťanov vytvorila technikou stop motion dvojica David Allen a Jon Berg. Aj keď je Allen uvádzaný, že je tvorca animácie bábok mimozemšťanov, väčšinu práce na tom odviedol Randall Cook, avšak jeho meno nie je v titulkoch vôbec spomínané. (beso74)
  • Všechny scény, ve kterých hrál Keenan Wynn byly natočeny za jeden den. (ČSFD)

Reklama

Reklama