Reklama

Reklama

Another Me

  • Španělsko Mi otro yo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, ako rodinu pätnásťročnej Fay Delussey (Sophie Turner) postihne nepríjemná udalosť, uvedomí si, že jej detstvo sa skončilo. Jej otcovi (Rhys Ifans) diagnostikovali ťažkú degeneratívnu chorobu, ktorá je smrteľná. Fayina matka Ann (Claire Forlani) sa s tým ťažko vyrovnáva a nachádza predčasnú útechu v učiteľovi drámy Johnovi Moffatovi (Jonathan Rhys Meyers). Mladá Fay sama navštevuje hodiny herectva, kde pod Johnových vedením nacvičujú i Shakespearovu drámu Macbeth. Keď Fay získa v tejto hre jednu z hlavných úloh, jej spolužiačka Monica Meldrum (Charlotte Vega) ju za to začne nenávidieť. Situácia neskôr vyústi do ostrého konfliktu, v ktorom Fay obviní Monicu, že sa za vydáva za tajomného dvojníka, ktorý jej chce zničiť život. (sochoking)

(více)

Recenze (27)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Denné starosti teenagerky zo sídliska -alebo- ako sa od trápenia doma, cez trápenia v škole dostať až ku trápeniu s vlastným dvojníkom. Emo uspávanka starej matere s príjemne mysterióznym pozadím. Ako kraťas by to podľa mňa bolo fajn, ale takto to bolo občas už na hranici (ne)znesiteľnosti a komatického spánku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo sa film pomaly no dobre rozbiehal a pri prechádzkach parkom som si všimol ako Sanse ladia vlasy s opadaným lístím. Potom jej to ostrihali a zhovadili ju. Ale nevadí, čakal som s napätím, či sa to vyvinie do thrilleru alebo do drámy. Obe verzie boli možné a navyše všetko v hlavných rolách silní herci. Nakoniec to však prešlo do mysteriózna a pointa je taká jednoduchá a suchopárna, že som mal pocit, akoby som dostal polovičatý film. A to mi nestačí. Ani nohu nechcem mať opálenú len jednu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická báchorka o ztraceném/nenarozeném/mrtvém dvojčeti, které se začne objevovat v zorném poli své šťastnější polovičky. Atmosféru to mělo parádní, to se musí nechat, ale obsahově to byla srajda, u které není o co stát. Já se na to koukal hlavně kvůli Sophii Turner, protože jsem byl zvědav, jestli je Sansa Stark mojí nejneoblíbenější postavou v GoT kvůli scénáristům, nebo je to herečkou a ani po Another Me si tím nejsem jistý. Zbytek castingu potěšil, ale herci zůstali trestuhodně nevyužití. Na jedno podívání oukej, ale od tak zkušené režisérky bych čekal něco víc, než jen béčkovou rádoby duchařinu. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak je hezké, že se v jedné roli může objevit člověk, který má roztroušenou sklerózu, na druhou stranu, je to skoro zbytečné, protože ten snímek to využívá hodně povrchně a chce nás dostat hned v úvodu. To se mu moc nedaří a napětí prostě nějak nefunguje. Místo toho máte celkem průhledný thriller s docela nudnou pointou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý námet s pútavou atmosférou zničený podivným vývojom deju, ktorý sa čím ďalej tým viac menil na nejaké nadrealistické fantasy. Po vizuálnej stránke to bolo však naozaj vysoko kvalitné "divadlo", len škoda, že ten príbeh sa napokon zvrtol do tých duchárskych sfér. Po celý čas som dúfal, že to bude mať nejaké logické a realistické vysvetlenie, no akosi som sa nedočkal. Škoda, potenciál v tom určite bol... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První viděnej film se Sophie od GoT. Strašně skvělá, škoda těch vlasů tady, ale stejně se ještě pořádně neukázal její potenciál, tohle podle mě nebyla těžká role. To ale všechno ještě přijde, doufám. Film jako takovej moc nenadchnul, nic mysteriozního, co by dokázalo vyvolat mráz po zádech, tam nebylo a i to vysvětlení bylo slaboučký. Vizuálně to možná pěkně vypadalo, ale prioritní bylo, že to Sophie dokázala potahat celý sama. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic vynimocne ani po rokoch, fakt len tuctovy scenar, kde sa reziserke Isabel Coixet /mapa de los sonidos de Tokio/ podarilo zohnat Jonathana Rhys Myersa /Titus 1999, sametova extaze/ a neprilis talentovanu Claire Forlani /Meet Joe Black/. 35 % ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Původně jsem doufal, že se podívám na něco, bez složité zápletky, u čeho si vyčistím hlavu. To se o tomto filmu moc říct nedá. Docela zajímavé ztvárnění přemítání o vlastní existenci, zajímavě zpracované. Měl jsem možnost vidět pár herců, které jsem viděl už dřív v jiných rolích a je poznat, kdo umí víc a kdo méně, resp. komu jinde ušili roli na míru. Jo jo, u takovýchto filmů se to dost pozná. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi filmy o na život a smrt rozdělených dvojčatech, ale tento snímek byl hodně utahaný. Taky jsem čekala, že Jonathan Rhys Meyers zde bude mít excelentnější výstup, jak jsem zvyklá v jiných snímcích, kde hraje převážně hlavní postavy. Od hlavy, až po ty kožené boty je sakra sexy a to dnes evidentně stačí, že vyfasoval jen sekundární postavu milence. Rhys Ifans je zase takový můj smutný baset. Mám ráda filmy s ním, ale tento mi prostě nestačil. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani krásná S. Turner tuhle absurditu nezachránila. Zpočátku je všechno tak tajemné, že s překvapením čekáte, co se z toho vyvrbí, ovšem, to co následovalo potom, pravda, která zesměšnila celý thriller, se nedá ani konkurenčně k něčemu přiblížit. Možná tvůrci měli zůstat v počátku, který směřoval ještě dobrým směrem k neúplné katastrofě. Dvě hvězdy jen za S. Turner. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem překvapení. Film sice nemá takový spád, aby do něj divák ihned pronikl, ale stačí trocha trpělivosti a správné nálady a odměna se dostaví. Herecké výkony dle mě navíc nejsou vůbec zlé. Samotná Sophie Turner je toho důkazem. Komentář k hudbě: Občas je těžké najít opravdové skvosty filmové hudby, ale když se to podaří, stojí to za to. Hudba je pro "Another me" strašně moc důležitá. Hlavně ona na vás totiž hodí celou depresi a tíživou atmosféru. Jméno Michaela Price by zde v informacích mělo být uvedeno. Ve svém oboru je totiž mistr! ()

dj.kouba 

všechny recenze uživatele

Velice slušně rozjetý rozjetý a zajímavý snímek, který jsem si vybral kvůli Sophie, jež zde předvádí vcelku slušný výkon. Nicméně v bodě, kdy divák čeká nějaké rozuzlení a logické vysvětlení všeho dění se dostaví konec a to skutečné hloupý. Ale jako celek to opravdu není špatný snímek, zvláště pokud jste fanoušek Sansy :). ()

Blackey. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o mysteriózní film, na který jsem byla hodně zvědavá hodně dlouho, ve výsledku mě ovšem nijak nenadchnul, ale zároveň ani nijak zvlášť neurazil. Není to něco, co bych potřebovala vidět znova. Způsob, kterým je film natočený, vyvolává místy mrazivou atmosféru, vizuálně je rozhodně poutavý. Příběh měl ovšem podle mě mnohem větší potenciál, čekala jsem zkrátka něco víc. Možná jsem ale zrovna neměla tu správnou náladu... Konečný verdikt tedy 3*, nebudu ale lhát a řeknu, že tu třetí přidávám především kvůli hereckému výkonu Sophie Turner. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Tak to byla docela slabota. Jediný pádný důvod, kvůli němuž jsem zhlédl tento film, byla samozřejmě přítomnost Sophie Turner, kterou jsem chtěl vidět v jiné role než je její Sansa Stark. Pořád jsem čekal, že se snímek nějak rozjede, jenže jsem se nedočkal. Celý film běží ve stejném tempu, sice se snaží být tajemný snad i napínavý, jenže to se mu příliš nedaří. Na film, který má být mysteriózním a thrillerem, je to prostě málo. Možná, kdyby se tvůrci více zaměřily na vztah dcery a nemocného otce a zabalili to do dramatičtějšího hábu, bylo by to možná zajímavější. Takto, jediné, co jsem si z filmu odnesl je, že to Sanse sluší i s krátkým sestřihem. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Tak trochu uspávací drama. Pokud ale máte rádi Meyerse nebo Ifanse, tak si možná na svoje i přijdete. Já osobně byla zvědavá na výkon Sophie. A nevím, nevím. Sem tam mi připadá taková ... bez grimas nebo jak bych to nazvala. Nicméně neříkám, že je to špatná herečka, to ne. U tohohle snímku jsem ale měla pocit, že těch 86 minut se táhne pomalu. Jakoby to bylo 186 minut. Jen mě zamrzelo, že jste se dozvěděli, o co vlastně jde už někdy v polovině filmu. ()

Oto10 

všechny recenze uživatele

Splnění žánru 2, Námět 2, Děj 1, Herci 1, Soundtrack 2, Celkový dojem 8/10 = 4* Dlouho jsem uvažoval nad tím, jaké dám hodnocení právě tomuto filmu, který mě díky ukázce velmi zaujal. Čekal jsem od tohoto filmu docela hodně, ale po prvních minutách strávených u "Another Me" jsem usoudil, že se spíše jedná o teenage film a že jej nelze srovnávat s vážnějšími a lepšími filmy. K filmu jsem se dostal přes S. Turner, která v tomto filmu hraje hl. postavu (Fay) a má v něm hodně prostoru. Ale ostatní herci nejsou až tak dobře využiti. A to je celkem škoda! Film splňuje svůj žánr a vážně je vskutku záhadný. Atmosféru filmu taky dolaďuje soundtrack, který se k němu hodí. Námět je v celku dobrý a myslím, že z něj film mohl dosti získat. Děj je rovněž dobrý, ale čekal jsem od toho ještě víc a místy mi vadily líbací scény, které v druhé polovině filmu trvaly neskutečně dlouho. Rozuzlení děje tak nastalo v posledních 5 minutách, které byly tak rychlé, že jsem poprvé nepochopil co se stalo. Musel jsem si film pustit po druhé, abych zjistil co se stalo. Ačkoli tento film nebude patřit fanouškům filmu mezi ty nejlepší. Tak mě velmi překvapil a dosti jsem si ho oblíbil. Musím dát 4* už jen kvůli tomu, že se jedná asi o jeden z lepších teenage filmů, co jsem kdy viděl. Rád se na něj zase někdy podívám... :) ()

plnyhrnek 

všechny recenze uživatele

surrealismus stále žije .Funke a Rössler se z nebe usmívají.Zapalte oheň a dívejte se za něj stojí tam někde něčí duše opřena o strom s cigaretou v ruce , otázka kdy to jenom kazí a nevyřčené teď. nemá někdo na půjčení hvězdu? ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Panda Eyes, tvl. You would wake up screaming in your cot (obal, pouzdro) as if the world had ended. But your world hadnt even started to end until last summer (to řikám pořád – byl to začátek konce). Until then, you had had a perfect childhood. Not a worry in the world. Not a care in your heart, not a stain in sight. Do you remember what it felt like? Fay Delussey. Her understudy will be Monica Meldrum. Dont look at her. To je celý? Dobrá pýčovina… ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Vídaje ji pouze ve společnosti mnohem silnějších hereckých spoluhráčů, nevěřil jsem, že by S. Turner sama utáhla celý film. Otevřeně konstatuji, že jsem se mýlil, neboť i J. Rhys Meyers jí pouze sekunduje, a dodávám, že kromě klasických poznámek k tomuto typu snímků (libovolná x-čata jsou vážně děsivá, zbytečně jasný konec nikdy neuspokojí nabídku vyvolanou postupným budováním atmosféry, ...) nemám, co bych vytknul. ()

Bejita 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tak slabému hodnocení, mě děj příjemně vtáhl a na konci mi ukápla i slza za oběť otce, který chtěl svou dceru jen chránit. Asi nejsem takový kritik. ()

Reklama

Reklama