Reklama

Reklama

Sound City

(festivalový název)
  • USA Sound City
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycující začátky, zlaté časy a pád slavného kalifornského studia Sound City, které svým analogovým přístupem k nahrávání desek nemohlo konkurovat nástupu digitálního věku Pro Tools. Po uzavření komplexu odkopil Dave Grohl konzoli Neve a společně s hudebními legendami (např. Paul McCartney, Rick Springfield, Trent Reznor ...) natočil speciální album Real To Reel, zdůrazňující lidský element v procesu tvorby songů, který analogový způsob umožňuje a zároveň tak zdůraznil důležitý přínos, který Sound City v hudebních dějinách zanechalo. (vaja)

(více)

Diskuze

Marquis

Marquis (hodnocení, recenze)

jak nekdo v recenzi pise, vzpomina na stare casy...... je to hovadina. Za A pokud kradete mp3, tak muzete dekovat bohu, ze dnes si muzeme poslechnout cokoli a byt vzdelani. Hudba je cast z vsech moznych informaci. A takove CSFD diky dostupnosti ma toliko uzivatelu. Kdyby se to bralo podle originalek, rozhodne by to nebyl jeden z nejuspesnejsich projektu na ceskem netu.

Co se tyce analogu, neni jedinej problem. Stale jsou studia, ktera maji analogove vybaveni- samozrejme je to pk drazsi. Studio bylo vzdy setsakramentsky draha zalezitost, pokud jste to nedali za vikend a i tak pro garazovou kapelu dat treba 15 tisic za demicko... Proste porad analog existuje- je vyber. Za dalsi analogove nahravky. Vychazi v reedicich spousta LP, takze zase to same. Mp3 je opravdu levnejsi :) Ale aspon si neco poslechnete. Doba je skvela a nemusi to vydrzet vecne. Jeste si pamatuju, jak v 10ti az 22ti letech jsem nemel na to kupovat si to co recenzovali v Muzikusu, rock a pop , cokoliv. Proste 450 za CD, ja uz nevim 200-300 za kazetu- nehorazne drahy. A filmy? No tak jsem nikoho s originalni sbirkou VHS nikdy nevidel. Bud to byl DJ, proste investice nebo dobre situovany sberatel. Jenze hudbu chce hlavne poslouchat mladez. Proste to byla hrozna doba a byli jsme zavisli na tom co maji kamaradi znami. Dnes muzeme objevovat a zaplatime za to, ceho si skutecne vazime. A co se ubrecenych kapel tyka, ty velke koncertuji jak nikdy. Zacinajici kapely maji pokud jsou chytri na netu takove mnozstvi sebeprezentace, ze pokud  jsou dobri, nepotrebuji minimalne do startu skoro zadne investice do propagace. Ceska radia jsou passe. Proste zlata doba, ktera se nelibi vydavatelum, kteri jedno prodali 8x a chteji, aby to tak vydrzelo. Licence na celozivotni download do pocitace nechteji- pritom toto je jedina cesta. Lidi chteji platit a jde na Applu, Googlu videt, ze taky plati. Pak si koupi kecalky, kteri jejich dinosauri nazory propaguji- umelci, pravnici, blogeri.

No takze  analog mrtvej neni, jen je drahej, protoze byl vzdycky drahej. Paska neco stoji, udrzba zarizen.... ale nahravat proste jde. Uzivatelsky jsou tu LP (ten zvuk je proste uplne jinej, ale ne pro kazdyho- ja ho treba miluju- je plnejsi, jinej prednes), kazety to si nikdo nijak nepomuze- zlatej treba FLAC. takze vubec nemusime brecet, naopak.

Uživatel -Dawe- smazal svůj příspěvek.

Uživatel lickerman smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama