Reklama

Reklama

Cheongdamdong aeliseu

(seriál)
  • Jižní Korea 청담동 앨리스 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Han Se Kyung je chytrá a vzdělaná dívka, která vyhrála i mnoho designových soutěží, ale na pohovoru do GN Fashion skončí na posledním místě. Přesto je přijata, i když jen na podřadné místo. Až později se dozví, že za to vděčí Seo Yoon Joo, své bývalé spolužačce, se kterou nikdy neměla dobré vztahy. Pro Yoon Joo je to způsob pomsty, jak ukázat Se Kyung, že je na tom lépe, že má peníze, postavení a bohatého manžela, zatímco ona nemá nic. Ale do života Se Kyung také výrazným způsobem zasáhne Cha Seung Jo, ředitel společnosti Artemis a Yoon Joonin bývalý manžel. (andiek05)

(více)

Recenze (11)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První třetina seriálu neměla chybu. Hlavní hrdina je totiž naprosto úžasně střelený a diváka baví každým pohybem i větou. Přiznám se, že některé jeho tanečky jsem si pouštěla několikrát za sebou. Hlavní hrdinka už tak úplně úžasná není, ale ze začátku alespoň neleze na nervy. Časem ubývá vtipných scén a začínají se tu hromadit lži, lehké intriky a samozřejmě drama, kterého občas bylo až dost. Většina postav není černá nebo bílá, takže je zajímavé sledovat, kdo se k jaké straně nakonec přikloní. Jako celek to bylo fajn a konečně jsem zase jednou úplně spokojená s koncem. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Hrdinka přinesla do žánru něco trošku jiného – otevřeně přiznala, že jí jde o prachy. To má za mě určitě velké plus. Hlavní hrdina byl tele, což bylo sem tam také fajn a dokázalo vykouzlit úsměv na rtech. Jenomže jako celek to zase tak moc dobře nefungovalo, občas to dost drhlo. Není to špatné a určitě není špatným nápadem to zkouknout, ale nečekejte kdovíjaké zázraky.) ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod to byla vážně paráda - předseda byl cvok k popukání a celkově to mělo hrozně fajn rozjezd. Pak už to začalo ubývat na vtipnosti, přidala se zápletka, která mi moc nesedla, ale budiž. Koncové epizody a "rozuzlení" bylo takové všední (skoro až realistické) - což je na jednu stranu fajn, ale na druhou z toho nemám takovej ten good feeling. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má podobný nádech jako Secret Garden s Hyun Binem a Ha Ji Won. Přirovnala bych k sobě i postavy Cha Seung Joa (Park Shi Hoo) a Kim Joo Wona (Hyun Bin). Jsou si docela podobní, oba mají takové osobité kouzlo a jsou zábavní a zároveň i roztomilí. Ale samozřejmě SG bylo lepší! Jinak tohle je jistě zajímavé i tím, k čemu se hlavní hrdinka rozhodla (změna přístupu), protože to se často nevidí :-D ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Korejské, zamilované, dramatické × opět chvílemi tažené. Stačilo by bohatě tak deset dílů a bylo to fajn, jenže oni rádi všechno tak dramatizují. Příběh hezký, dobré zápletky a poslední dva díly opět super, všem to ty holky natřou a je slíbený "happy ending". Hlavní hrdince jsem nerozumněla vlastně do posledních titulků. Tak jako to hrála, nebo fakt byla zamilovaná, proč furt brečela, pak hned byla drsná? Nic naplat, Mun budu mít pořád ráda, a Shi-hoo Park je pohledný Korejec a So E-Hyun bych ráda ještě někde viděla. ..tak já jdu mejt to nádobí.. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velmi dobrý a je jen škoda, že nepokračoval ve stejném duchu o něco déle. Už jsem si zvykl, že je první polovina korejských seriálů podstatně lepší, než ta druhá a tak mě často nezbývá nic jiného než doufat, že tvůrci konec nepokazí a já těch několik hodin nestrávil civěním na televizi zbytečně. Naštěstí to do sebe, tak nějak zapadlo a jako celek hodnotím tento seriál jako ukázkový průměr. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to není čistých pět, ale oceňuji to, že s koncem se z toho stal vlastně začátek. Respektive je to něco, nad čím budu asi dlouho uvažovat. Popravdě zpočátku to vypadalo na tří hvězdičkovou záležitost. Takové klišé v prostředí bohatí versus chudí, viz popisek k doramě. Ale druhý díl mě přesvědčil o tom, že zas tak průměrné to nebude. Totiž nemohla jsem si vzpomenout, kdy jsem po sobě následujících scénách vyloženě chrochtala smíchy a vzápětí brečela jak kotě. Rozjíždělo se to dost slušně.. Moje filmová láska nezklamala a hlavní hrdina se mi pod kůži dostal taky, byl jak kreslený, taková vyzubená komixová postavička :)). A právě on zpočátku držel tu komediální linku. Bože, ty jeho "léčící rituály"! Ještě teď slzím. Scénky, které mám stále před očima :D. No a tím v podstatě končila sranda.. Jak už tu bylo naznačeno, pak přišla ta druhá část - dramatická. Musím říct, že jsem takový koncept nikde neviděla. I když by se zdálo, toto prostě není obvyklá pohádka, protože mě ničilo neskutečné množství faktorů. Ubíjelo mě to, protože to bylo docela trefné, tak jak je to v životě (Myslím tím narážky, ne příběh jako takový). Zde není bezchybný princ a princezna, dá se říct, že tu nejsou ani kladní ani záporní, i když se to zpočátku tak tváří - prostě jsou to lidé(!) s kladnýma i zápornýma vlastnostma. Neustále jsem s tím bojovala, protože se to těžko přijímá. Jak máte v tomto konceptu fandit někomu, kdo není ta čistá duše? Když se ledy prolomily, tak to byl neskutečně hořkej pocit a vůbec jsem nečekala, že hrdina zareaguje tak, jak zareagoval. A scéna, kdy se Se-Gyung neudržela a přiznala mě oddělala... A na konci? Chtěla jsem poplácat všechny postavy po rameni. Hold nejsme dokonalí. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo skvělé. Výborně jsem se bavila a téměř pořád se smála. To ale ve světe kdramat nikdy netrvá až do konce. Tady mi přechod na čistě romantickou linku nijak nevadil. S čím jsem měla trochu problém, byla hlavní hrdinka a její myšlenkové pochody. Jediné, co změnila, byl přístup a všichni se chovali, jako kdyby dostala plastiku charakteru a z Matky Terezy se stal Jack Rozparovač.... No, možná trochu přeháním, ale to oni taky. Koukalo se na to ale dobře, tak čert vem i to, že některé linky nebyly tak úplně dotažené. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Tentokrát slabší 4*, protože ten žánrový posun mě nijak nenadchl. Ale zase přiznávám, že první (mám takový dojem že dokonce i víc) polovinu jsem se především zásluhou excentrického prezidenta Cha bavil víc, než u podobného typu seriálů bývá běžné. Bavil jsem se dokonce do té míry, že jsem po velmi dlouhé době obětoval jednu noc ve prospěch sledování seriálu. Jenže závěr byl jako obvykle až příliš vážný, a tady do puntíku musím souhlasit s Moiraine, místy nepochopitelný co se myšlenkových pochodů některých postav týče. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Min Namgoong je naprosto skvělý herec, co dokázal zahrát, jen jsem civěla, hltala každé slovo a slzu co uronil, moc dobře jsem chápala co jeho postava prožívá a on také. (ep2) ... tento seriál hodně poukazuje na sociální vrstvy, na priority v životě. Buď jsi nahoře nebo dole. A hold když někam chcete mnohdy se musíme "změnit" v to co se po nás očekává, jinak uznávání nebudeme... tento seriál je hodně ze života, odráží jeho realitu ale také jako jiné seriály je někdy přehnaný. Byly nudné i zaživné fáze, ale převládaly lepší pocity. Zvažovala jsem mezi čtyřmi hvězdami, ale musím uznat, že někdy ta roztomilost přešlápla meze a bylo to víc hloupé než roztomilé /komentář dále obsahuje možný SPOILER.../ viz. díl kde asistent Kim připravil video na které se určitě musí podívat a všichni zběsile šli hledat hlavní hrdinku, tak přesně scéna jak pobíhájí a řvou na celé kolo byla proště přes čáru.. /KONEC spoileru/ ... Si-hoo Park byl báječný, tahle role se mi moc líbila, jako asistenta Kima jsem ho žrala nejvíce, takové roztomile hloupoučké dítě, ale vlastně pořádný chlapák. Taky se mi líbila role Ji-seok Kim.. joo to by byl můj bílý králík. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si , že to bude trošku o moderních věcech , ale ono to bylo úplně o něčem jiným . Téma zlatokopky alias Alenky v říši divů je super , ale v seriálu mi chybí humor na který jsem u korejských seriálů zvyklá . I když hlavní hrdina se zdá být se začátku zábavný , tak nakonec se z toho zábavného charakteru stane narušený chlapík . Hl. hrdinka mi tady ze začátku lezla na nervy tím jak byla svatá . Když se rozhodla , že se z ní stane zlatokopka , tak už mi nevadila . Postavy se občas chovají nesmyslně a to hlavně v prvních dílech . Seriál vnímám jako průměrné romantické drama , ne jako komedii. Pokud bych to měla brát jako komedii , tak by mé hodnocení bylo o hvězdičku nižší . ()

Reklama

Reklama