Reklama

Reklama

Cheongdamdong aeliseu

(seriál)
  • Jižní Korea 청담동 앨리스 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Han Se Kyung je chytrá a vzdělaná dívka, která vyhrála i mnoho designových soutěží, ale na pohovoru do GN Fashion skončí na posledním místě. Přesto je přijata, i když jen na podřadné místo. Až později se dozví, že za to vděčí Seo Yoon Joo, své bývalé spolužačce, se kterou nikdy neměla dobré vztahy. Pro Yoon Joo je to způsob pomsty, jak ukázat Se Kyung, že je na tom lépe, že má peníze, postavení a bohatého manžela, zatímco ona nemá nic. Ale do života Se Kyung také výrazným způsobem zasáhne Cha Seung Jo, ředitel společnosti Artemis a Yoon Joonin bývalý manžel. (andiek05)

(více)

Recenze (11)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod to byla vážně paráda - předseda byl cvok k popukání a celkově to mělo hrozně fajn rozjezd. Pak už to začalo ubývat na vtipnosti, přidala se zápletka, která mi moc nesedla, ale budiž. Koncové epizody a "rozuzlení" bylo takové všední (skoro až realistické) - což je na jednu stranu fajn, ale na druhou z toho nemám takovej ten good feeling. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První třetina seriálu neměla chybu. Hlavní hrdina je totiž naprosto úžasně střelený a diváka baví každým pohybem i větou. Přiznám se, že některé jeho tanečky jsem si pouštěla několikrát za sebou. Hlavní hrdinka už tak úplně úžasná není, ale ze začátku alespoň neleze na nervy. Časem ubývá vtipných scén a začínají se tu hromadit lži, lehké intriky a samozřejmě drama, kterého občas bylo až dost. Většina postav není černá nebo bílá, takže je zajímavé sledovat, kdo se k jaké straně nakonec přikloní. Jako celek to bylo fajn a konečně jsem zase jednou úplně spokojená s koncem. 4* ()

Reklama

andiek05 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má podobný nádech jako Secret Garden s Hyun Binem a Ha Ji Won. Přirovnala bych k sobě i postavy Cha Seung Joa (Park Shi Hoo) a Kim Joo Wona (Hyun Bin). Jsou si docela podobní, oba mají takové osobité kouzlo a jsou zábavní a zároveň i roztomilí. Ale samozřejmě SG bylo lepší! Jinak tohle je jistě zajímavé i tím, k čemu se hlavní hrdinka rozhodla (změna přístupu), protože to se často nevidí :-D ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to není čistých pět, ale oceňuji to, že s koncem se z toho stal vlastně začátek. Respektive je to něco, nad čím budu asi dlouho uvažovat. Popravdě zpočátku to vypadalo na tří hvězdičkovou záležitost. Takové klišé v prostředí bohatí versus chudí, viz popisek k doramě. Ale druhý díl mě přesvědčil o tom, že zas tak průměrné to nebude. Totiž nemohla jsem si vzpomenout, kdy jsem po sobě následujících scénách vyloženě chrochtala smíchy a vzápětí brečela jak kotě. Rozjíždělo se to dost slušně.. Moje filmová láska nezklamala a hlavní hrdina se mi pod kůži dostal taky, byl jak kreslený, taková vyzubená komixová postavička :)). A právě on zpočátku držel tu komediální linku. Bože, ty jeho "léčící rituály"! Ještě teď slzím. Scénky, které mám stále před očima :D. No a tím v podstatě končila sranda.. Jak už tu bylo naznačeno, pak přišla ta druhá část - dramatická. Musím říct, že jsem takový koncept nikde neviděla. I když by se zdálo, toto prostě není obvyklá pohádka, protože mě ničilo neskutečné množství faktorů. Ubíjelo mě to, protože to bylo docela trefné, tak jak je to v životě (Myslím tím narážky, ne příběh jako takový). Zde není bezchybný princ a princezna, dá se říct, že tu nejsou ani kladní ani záporní, i když se to zpočátku tak tváří - prostě jsou to lidé(!) s kladnýma i zápornýma vlastnostma. Neustále jsem s tím bojovala, protože se to těžko přijímá. Jak máte v tomto konceptu fandit někomu, kdo není ta čistá duše? Když se ledy prolomily, tak to byl neskutečně hořkej pocit a vůbec jsem nečekala, že hrdina zareaguje tak, jak zareagoval. A scéna, kdy se Se-Gyung neudržela a přiznala mě oddělala... A na konci? Chtěla jsem poplácat všechny postavy po rameni. Hold nejsme dokonalí. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Tentokrát slabší 4*, protože ten žánrový posun mě nijak nenadchl. Ale zase přiznávám, že první (mám takový dojem že dokonce i víc) polovinu jsem se především zásluhou excentrického prezidenta Cha bavil víc, než u podobného typu seriálů bývá běžné. Bavil jsem se dokonce do té míry, že jsem po velmi dlouhé době obětoval jednu noc ve prospěch sledování seriálu. Jenže závěr byl jako obvykle až příliš vážný, a tady do puntíku musím souhlasit s Moiraine, místy nepochopitelný co se myšlenkových pochodů některých postav týče. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V 7. epizodě, cca 6 minuta, při dějovém skoku o 6 let zpátky má Seo Yoon-Joo (I-hyeon So) stejné umělé nehty se stejným odrůstem jako v současné dějové lince. (Denila)
  • Titulní název série, Cheongdamdong, odkazuje k opulentní příměstské části hlavní jihokorejské metropole, Cheongdam. Oblast je známá svojí lukrativností a přepychovými módními obchody. Často je také uváděna jako tzv. "Fashion And Art Street". (Conspi)

Reklama

Reklama