Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejzářivější hvězda současné francouzské komedie, Omar Sy, se po velkém úspěchu Nedotknutelných představuje v dalším filmu o dvou parťácích jiného původu a barvy pleti, kteří společně překonávají nástrahy osudu, přičemž o přehmaty a humorné situace opět není nouze. Manželka vlivného šéfa Národní unie zaměstnavatelů je nalezena mrtvá na pařížském předměstí Bobigny. Vyšetřování svede dohromady dva policisty z protichůdných světů. François Monge, kapitán slavné pařížské kriminálky, je v tvrdé předměstské realitě stejně nepoužitelný jako jeho předměstský kolega Ousmane Diakité ve vyšší společnosti naleštěných pařížských salónů. Okolnosti je však donutí spolupracovat a vyšetřování politicky ožehavého případu se dává do pohybu. Nepravděpodobná dvojice v baseballové bundě a baloňáku budí svými neohrabanými metodami pozdvižení všude, kde se objeví, triky odkoukané od Belmonda a Eddie Murphyho však zabírají a agenti se dostávají lotrům na zoubek… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Wacíkom. Toto sa vôbec nepodarilo. Pokus o buddy movie akčniak, pričom ústredné duo je absolútne nevtipné jak samostatne, tak ani žiadna chémia medzi nimi nefunguje. Akcie je minimum a je fádna. Jednu hviezdičku dávam za to, že to má nejaké tie technické kvality, ale je to proste nuda. Dúfam, že tá nová Van Dammeovka dopadne podstatne lepšie, ale začínam mať obavy. 1/10. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi ani, že film není určen bílému evropanovi, ale černým klukům na pařížském předměstí. Omar Sy je vychovává přes příběh policisty, který se z otloukánka vypracoval na policajta. Francouzi jsou zobrazováni jen jako karikatury - pořád jen souloží, nebo o sexu mluví, rodina pro něnic neznamená, a jak jsou zobrazovány ženy o tom raději ani nemluvě (budˇsexuální objekty, nebo kariéristky). Horší je to zaštiťování Belmondem. Jeho filmy sice taky často měly mizerný scénář, ale byly alespoň přehlídkou scén a kaskaderských kousků. Sy a Lafitte ovšem hlavně rychle melou hubou, po půl hodině je divákovi úplně jedno, kdo vraždil, a konec bez finále je výsměch divákovi. Tvůrci si asi řekli, že hodinu a půl mají, tak co se namáhat. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ty TERVO, tys čurák povolaný! Ve svém populárním commentu zmiňuješ, že snímek nepřinesl nic nového. Tos snad očekával spisovně mluvícího Omara nebo šlapku s pravým ňadrem větším?! Dvojka arogantních policejních vyšetřovatelů je svým způsobem vtipná, naneštěstí produkce vsadila kalhoty na fakt, že Omar je prostě černou obdobou Bolka Polívky ergo nějaký úchvatný scénář není zapotřebí. CHYBA BITCHES! Scénář je tak průhledný, že se raději věnujete nóbl bordelu, než polemizaci nad tím, proč nikdo neskoná násilnou smrtí. Bůh žehnej na české asketické cigoše, dobře živení francouzští lebkouni z předměstí L'Paris poslouchajíc tvrdý rap by bezesporu byli většími kandidáty na pozici "dnes tě oberu o svačinu, zítra o panictví". 55% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scenár je na úrovni televízneho seriálu. Divák si ani neuvedomí, že ide o vyšetrovanie vraždy. Herci sú sympatickí, odkazy na SMRTNONOSNÚ ZBRAŇ, POLICAJTA Z BEVERLI HILLS, PROFESIONÁLA či CHOBOTNICU potešia, zaujímavo sa tu pracuje aj s kritikou francúzskej spoločnosti. V porovnaní s napr. sériou TAXI je film umiernenejší, ale stále dostatočne zábavný... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mluvit o nějakém hlavním příběhu kriminální komedie "Nepoužitelní" nemá smysl. Dvojice policistů, každý z jiného okrsku, každý z jiného světa, se musí dát dohromady a řešit celkem nezajímavý případ. Ale proto, že mezi nimi funguje chemie, je to zábava k popukání. Jenže ona mezi nimi ta chemie nefunguje. Je to jen vršení nepříliš zajímavých a nepříliš zábavných scének, které vesměs dokážou aspoň na chvíli zaujmout, ale celkově to není nic, co by vás dokázalo i na krátkou hodinu a půl skutečně zabavit. Chybí zde pořádné vyvrcholení. Je škoda, že zde podrobněji nejsou rozebrána témata, která jsou naznačena - rasismus, kulturní rozdíly, společenské rozdíly. Všechno je podřízeno tomu, aby to byla zábava. Není. A to je prostě špatně. Francouzský film, který je francouzský jen jazykem, kterým se v něm mluví. Víc připomíná nějakou nedotaženou americkou komedii. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama