Reklama

Reklama

Mariin nový přítel je dokonalost sama. Není to nikdo méně významný než sám Ježíš, který se vrátil na Zem, aby završil konec světa. Poblázněná Marie si získá jeho srdce. Je její láska silná natolik, aby kvůli ní Ježíš posunul Soudný den? Marie nemá štěstí na chlapy. Chvilku potom, co zrušila svatbu, se seznámí s tesařem. Konečně někdo citlivý, nesobecký a pozorný. Co čert nechtěl, hned na první schůzce Marii odhalí svou pravou totožnost. Není to nikdo méně významný než Ježíš. Nejdřív si Marie myslí, že má o kolečko navíc, ale vše se ukáže být pravdou. On je skutečně Mesiáš, který se vrátil na Zem před Soudným dnem. A ten má nastat už příští úterý... (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

S anglickýma titulkama z translatoru to není úplně ončo, ale většinu filmu to bylo něco mezi komedií a romantikou, taková pohodová jednoduchá pohádka, a ta mě bavila. Poslední třetinu jsem ne úplně chápal, hlavně proto, že slovo Mesiáš mi evokuje kladnou postavu. # příběh ** | hudba *** | humor ** | akce * | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A v onen den, padne rozhodnutí v místě zvaném Armageddon...... .......mám já to pech, pastor je vožralej, družičky vypadaj jak Kukuřičné děti a svatební šaty mám posedlé Ďáblem......... Smál jsem se od počátku, laťka je vysoko, tak snad to vydrží. Marie je smolařka a má celkem dobrý kecy. Ježíš je cvok. Je to nábožensky pojaté, ale vnesené do dnešní doby a naštěstí je příběh brán s rezervou, humorem a ironií. Podstatou příběhu je láska a možný konec světa. CITÁT - Řekla jsem to nahlas?....... Scéna, kdy Ježíš promění Gabrielovi vodu na víno mě snad rozesmála nejvíc. CITÁT - Řekni: Hovno......... Ďábel je sympaťák a Bůh je borec. CITÁT - Co se tu děje, Maruško?.......... Ke konci to trochu ztrácí ten původní vtip, ale když se blíží apocalypsa, tak musí humor stranou, nebo ne? Příběh přináší i nějaké to moudro a rozumy, ale mi se stejně jménem božím budeme mlátit dál. Bůh sere na nějaká pravidla. No a já se slušně pobavil. Je vidět, že Němcům se v natáčení komedií celkem daří a já jim to přeju. CITÁT - Sakra!.......... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Archanděl Gabriel trčí 39 let na Zemi, kam kvůli lásce dobrovolně sestoupil z nebes. Jenže ne všechno vyšlo tak, jak by mělo a tak se stal z Gabriela zapšklý dědek, který straší na školních představeních nejmenší děti Apokalypsou. Vše se změní ve chvíli, kdy se před jeho dveřmi zjeví Ježíš a oznámí mu, že jeho strašení nabyde brzy reálné kontury. Přesněji řečeno příští týden v úterý. Do té doby chce poznat lidi a zjistit, zda si Apokalypsu zaslouží. Při té příležitosti potká Marii, která se bezútěšně plácá životem a shodou okolností vypadá jak tamta Marie. Jen má menší nos. A pak se všechno zašmodrchá, čemuž napomůže i Lucifer, který brousí už 6000 let po světě. Naprosto pohodová teologická komedie, která mnohým prelátům nejspíš nepůjde pod vousy, ale já se u ní bavil. Oproti uječeným americkým fraškám plných záchodových vtípků je tohle čerstvý vítr a pro mě je celkem překvapivé, že takhle jemný humor zavanul z Německa. Herecky také nemám co vytknout a vypíchnul bych Jessicu Schwarz, která ukázala nejen komediální talent. Další neprávem přehlížená záležitost od našich západních sousedů. 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,On je z Judei? takže - Palestinec ! Terorista! '' :-) --- Filmy s náboženskou tématikou nevyhledávám. Tady potenciálního diváka notně odrazují již dvě základní věci aniž by z filmu viděl byť jen první okénko: Název - Jesus liebt mich a to, že film je romantická komedie (německá!). Prostě nic z toho nejde moc dohromady a působí to rovnou odpudivě. Ale já před časem viděl jednu německou komedii, která byla kupodivu velmi vtipná a tak jsem se rozhodl nejen německému humoru, ale i Ježíšovi dát u sebe šanci :-). A ono to kupodivu celkem hezky fungovalo. Podobně jako smrt v Seznamte se Joe Black se Ježíš objeví mezi námi hříšníky aby blíže poznal lidi... Při tom se však zamiluje do ztřeštěné Marie, které život moc nevychází podle jejích představ. A ona se zamiluje do něj. Když zjistí kdo je a co se se světem chystá, nechce o něj přijít. Jenže čas apokalypsy se blíží a ďábel hledá dva zrádce, kteří by mu umožnili ovládnout svět.... Naštěstí nad tím vší bdí samotný Bůh, který se rozhodne probíhající dění změnit podle svého. --- Film se mi líbil. Přiznávám bez mučení. Bylo to takové příjemné, ne moc sladké, mírně mysteriózní s opravdu pěkným vizuálem a zajímavou kamerou. Nečekal jsem nic a byl jsem velmi spokojen! Sice tam sem tam něco skřípne, ale mělo to myšlenku. -- A až se někteří z nás zase budou divit jak jen všechna ta zvěrstva a katastrofy co se na světě dějí může ten milující Bůh dopouštět...tak si uvědomte, že nejsme jediné terárko v jeho pracovně ! :-). Tři satanské masařky. * * * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ON JE VE MĚSTĚ A DÍVÁ SE, JESTLI SI LIDÉ ZASLOUŽÍ APOKALYPSU"... /// Čistě hypoteticky – JSOU MEZI NÁMI! A trápí je mezilidský vztahy. (Kdo? Jaký?... Se podívej nahoru!) Je to míň šílenější, než by jeden od přítomnosti náboženskejch potentátů čekal. Lidstvo zastupuje Marie a můžem na vlastní voči vidět, že do úterý, se nemáme šanci změnit. Lehce úsměvný ,,zrcadlo“, který postupně začne víc řešit vztahy, - takže Ďábla a lásku. Místy je to celkem chytrý, ale já na ty vztahy (ani když jde o NĚHO a Marii!) fakt moc nejsu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal David Safier, číst nebudu. 2.) Nenaseru se, když zjistím, že se apokalypsa odkládá. 3.) Thx za titule ,,pwatzke“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ježíš mě miluje je také název básně, kterou napsala Susan Warner v roce 1860. (Terva)

Reklama

Reklama