Reklama

Reklama

Mariin nový přítel je dokonalost sama. Není to nikdo méně významný než sám Ježíš, který se vrátil na Zem, aby završil konec světa. Poblázněná Marie si získá jeho srdce. Je její láska silná natolik, aby kvůli ní Ježíš posunul Soudný den? Marie nemá štěstí na chlapy. Chvilku potom, co zrušila svatbu, se seznámí s tesařem. Konečně někdo citlivý, nesobecký a pozorný. Co čert nechtěl, hned na první schůzce Marii odhalí svou pravou totožnost. Není to nikdo méně významný než Ježíš. Nejdřív si Marie myslí, že má o kolečko navíc, ale vše se ukáže být pravdou. On je skutečně Mesiáš, který se vrátil na Zem před Soudným dnem. A ten má nastat už příští úterý... (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film s výborným námetom a originálnym fantasy nápadom. Obsahuje silné myšlienky, ktoré by sme si mali často ako ľudia pripomínať. Rozbeh bol pomalší, dejová linka často skĺzala do bežných rodinných problémov a nudy. Odkedy sa však do toho zamontoval Ježiš, tak snímok získal nielen na humore ale aj pútavosti. Záver bol vôbec najlepší, také zhmotnenie priam Dantovskej apokalypsy som veru nečakal. A k tomu ako čerešnička na torte pekné posolstvo. 65/100 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U takovýho filmu je zbytečný se nějak sálodlouze vykecávat, tak tedy : zábavné dialogy Marie v orginální originální pohádce. Moje hvězdičky hledej za slovy : zábávné, originální a pohádka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekal cokoliv, ale Němci to ve výsledku docela zvládli. Sice cynicky Ježíše neodpalují na Venuši, ale pár příjemných narážek tam bylo. Ty a klasickej romantickej kolotoč, kterej posunul film do koukatelného průměru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ON JE VE MĚSTĚ A DÍVÁ SE, JESTLI SI LIDÉ ZASLOUŽÍ APOKALYPSU"... /// Čistě hypoteticky – JSOU MEZI NÁMI! A trápí je mezilidský vztahy. (Kdo? Jaký?... Se podívej nahoru!) Je to míň šílenější, než by jeden od přítomnosti náboženskejch potentátů čekal. Lidstvo zastupuje Marie a můžem na vlastní voči vidět, že do úterý, se nemáme šanci změnit. Lehce úsměvný ,,zrcadlo“, který postupně začne víc řešit vztahy, - takže Ďábla a lásku. Místy je to celkem chytrý, ale já na ty vztahy (ani když jde o NĚHO a Marii!) fakt moc nejsu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal David Safier, číst nebudu. 2.) Nenaseru se, když zjistím, že se apokalypsa odkládá. 3.) Thx za titule ,,pwatzke“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,On je z Judei? takže - Palestinec ! Terorista! '' :-) --- Filmy s náboženskou tématikou nevyhledávám. Tady potenciálního diváka notně odrazují již dvě základní věci aniž by z filmu viděl byť jen první okénko: Název - Jesus liebt mich a to, že film je romantická komedie (německá!). Prostě nic z toho nejde moc dohromady a působí to rovnou odpudivě. Ale já před časem viděl jednu německou komedii, která byla kupodivu velmi vtipná a tak jsem se rozhodl nejen německému humoru, ale i Ježíšovi dát u sebe šanci :-). A ono to kupodivu celkem hezky fungovalo. Podobně jako smrt v Seznamte se Joe Black se Ježíš objeví mezi námi hříšníky aby blíže poznal lidi... Při tom se však zamiluje do ztřeštěné Marie, které život moc nevychází podle jejích představ. A ona se zamiluje do něj. Když zjistí kdo je a co se se světem chystá, nechce o něj přijít. Jenže čas apokalypsy se blíží a ďábel hledá dva zrádce, kteří by mu umožnili ovládnout svět.... Naštěstí nad tím vší bdí samotný Bůh, který se rozhodne probíhající dění změnit podle svého. --- Film se mi líbil. Přiznávám bez mučení. Bylo to takové příjemné, ne moc sladké, mírně mysteriózní s opravdu pěkným vizuálem a zajímavou kamerou. Nečekal jsem nic a byl jsem velmi spokojen! Sice tam sem tam něco skřípne, ale mělo to myšlenku. -- A až se někteří z nás zase budou divit jak jen všechna ta zvěrstva a katastrofy co se na světě dějí může ten milující Bůh dopouštět...tak si uvědomte, že nejsme jediné terárko v jeho pracovně ! :-). Tři satanské masařky. * * * ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

S anglickýma titulkama z translatoru to není úplně ončo, ale většinu filmu to bylo něco mezi komedií a romantikou, taková pohodová jednoduchá pohádka, a ta mě bavila. Poslední třetinu jsem ne úplně chápal, hlavně proto, že slovo Mesiáš mi evokuje kladnou postavu. # příběh ** | hudba *** | humor ** | akce * | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pohled na apokalypsu tak trošku na odlehčený způsob a pro mě osobně naprosté zjevení, které ani nevím, k čemu bych pořádně přirovnal. Vlastně jsem ani nevěděl o čem to celé je a to bylo moje překvapení příjemnější. Malý komediální nádech a hlavně naprosto uvolněná atmosféra, která nám dá nahlédnout na soudný den, který je servírován na německý způsob. Lehce, stravitelně a s výbornou příchutí. Dal bych si ještě jeden chod, ale snad někdy později. Za pět. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na ten film náhodou, a přišel mi hodně Americký, https://www.youtube.com/watch?v=2duBtwwkulU&list=RD2duBtwwkulU#t=1945, a úvod tomu i nasvědčuje. Opilý pastor v tělocvičně káže učitelce a dětem, že víra není pro posery....Postupně ale film trochu - zdá se mi - slábne. Jen díky hlavnímu hrdinovi, neústupnému, fajšmekrovi jsem to nechal puštěný, ale už moc zajímavých hlášek jsem v něm neslyšel. Třeba napodruhé, pokud si to zase pustím, tak jich zachytím víc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spojenie komédie, romantiky a náboženstva? Neurazilo, film plynie tak po limite možného, snaží sa neprekročiť nejaké čiary. Ale aj tak by ma zaujímalo, či by našli tvorcovia natočiť niečo podobné s Mohamedom. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Svěží, úsměvná a nekarikující komedie s laskavým morálním podtextem a apokalyptickým přesahem nadchne zejména ve své první polovině, plné roztomilých dvojsmyslů a vtipných situací, při kterých dochází pouze k standardním zázrakům a vzhledem k Ježíšově fyzické přítomnosti se tak navíc neporuší druhé přikázání... Vzorek obyvatelstva trefně zrcadlí životní styl a Lucifer jde už šest tisíc let s dobou, proto přesně ví, koho najmout na špinavou práci za třicet stříbrných... konec světa se blíží a termín pro nápravu je šibeniční! ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

NENECHTE SE ZMÁST NÁZVEM - je to opravdu odpad nejvyššího kalibru. Kvůli podmínkám hodnocení na CSFD jsem musel skouknout alespoň kus. Prvních pár minut to byla zajímavá veselohra - než do toho vmontovali Ježíše, pak začalo mé srdce plakat... Je zcela jasné, kdo je autorem - ten, jehož Ježíš porazil. A on teď Ježíše potupuje a znesvěcuje kde se dá, třeba i přes filmy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dostal ten nápad na scénář, když prošel kolem nějaké evangelizační sekty, která pořvávala: "Ježíš tě miluje!", jak to někteří z těch prudičů dělají občas na Václaváku nebo na Smíchově? A řekl si pak: "Co to vzít doslova?" Každopádně, námět je to originální. Romantických komedií s Ježíšem není mnoho. ___ Snímek má i vtipné dialogy ("Ožrala jsi Spasitele!", Marie při pohledu na Ježíšovy jizvy: "No, jo, tvoje zkušenosti s lidmi jsou vážně k posrání."), hodně vydařený loutkový úvod, povedené triky, hezké scenérie a dobré herce. Jenomže malinko se nálada i tempo rozkliží, začíná to občas být zbytečně vážně a ke konci i nepřehledné. Čím že to vlastně měla Marie zradit Ježíše? Vždyť ho nezradila, jen zauvažovala. Proč nakonec změnil své rozhodnutí? A byl on vůbec hybatelem děje? Jak je možné, že nevěděl, co se na Zemi děje, to se dva tisíce let vůbec nezajímal? Vždyť je vševědoucí....Není to dotažené a vysvětlené. ___ Nicméně film poskytuje nejlepší vysvětlení, proč tě musí bolet zlomené srdce. I já bych šáhla po medicíně, kdy se tě někdo dotkne a v tu ránu je to pryč. Ale to by bylo špatně. Jen bolest je důstojným náhrobkem za ztracenou lásku, jinak za nic nestála. _____Scéna, kdy on se k ní noří do jezera a tedy potlačuje svou božskost na úkor lidskosti, je tak kouzelná, že na mě působila jako báseň neskutečně dojímavé něhy a krásy. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po zklamání s Fack ju Göhte jsem nutně potřeboval vsadit na jistotu a pobavit se u německého filmu, což Jesus liebt mich splnil na celé čáře. První půlka je sice výrazně silnější, než ta druhá, ale celkový zážitek je pořád na pěkné čtyři hvězdičky. Florian David Fitz a Jessica Schwarz by byli moc pěkný pár i ve skutečnosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Archanděl Gabriel trčí 39 let na Zemi, kam kvůli lásce dobrovolně sestoupil z nebes. Jenže ne všechno vyšlo tak, jak by mělo a tak se stal z Gabriela zapšklý dědek, který straší na školních představeních nejmenší děti Apokalypsou. Vše se změní ve chvíli, kdy se před jeho dveřmi zjeví Ježíš a oznámí mu, že jeho strašení nabyde brzy reálné kontury. Přesněji řečeno příští týden v úterý. Do té doby chce poznat lidi a zjistit, zda si Apokalypsu zaslouží. Při té příležitosti potká Marii, která se bezútěšně plácá životem a shodou okolností vypadá jak tamta Marie. Jen má menší nos. A pak se všechno zašmodrchá, čemuž napomůže i Lucifer, který brousí už 6000 let po světě. Naprosto pohodová teologická komedie, která mnohým prelátům nejspíš nepůjde pod vousy, ale já se u ní bavil. Oproti uječeným americkým fraškám plných záchodových vtípků je tohle čerstvý vítr a pro mě je celkem překvapivé, že takhle jemný humor zavanul z Německa. Herecky také nemám co vytknout a vypíchnul bych Jessicu Schwarz, která ukázala nejen komediální talent. Další neprávem přehlížená záležitost od našich západních sousedů. 85% ()

seale 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, to byla ale ptákovina! :) Jediný, co na tomto oceňuji, byla opravdu hezká kamera, efekty a záběry. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A v onen den, padne rozhodnutí v místě zvaném Armageddon...... .......mám já to pech, pastor je vožralej, družičky vypadaj jak Kukuřičné děti a svatební šaty mám posedlé Ďáblem......... Smál jsem se od počátku, laťka je vysoko, tak snad to vydrží. Marie je smolařka a má celkem dobrý kecy. Ježíš je cvok. Je to nábožensky pojaté, ale vnesené do dnešní doby a naštěstí je příběh brán s rezervou, humorem a ironií. Podstatou příběhu je láska a možný konec světa. CITÁT - Řekla jsem to nahlas?....... Scéna, kdy Ježíš promění Gabrielovi vodu na víno mě snad rozesmála nejvíc. CITÁT - Řekni: Hovno......... Ďábel je sympaťák a Bůh je borec. CITÁT - Co se tu děje, Maruško?.......... Ke konci to trochu ztrácí ten původní vtip, ale když se blíží apocalypsa, tak musí humor stranou, nebo ne? Příběh přináší i nějaké to moudro a rozumy, ale mi se stejně jménem božím budeme mlátit dál. Bůh sere na nějaká pravidla. No a já se slušně pobavil. Je vidět, že Němcům se v natáčení komedií celkem daří a já jim to přeju. CITÁT - Sakra!.......... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem docela zklamaná. Podle většiny zdejších komentářů i hodnocení jsem očekávala nějakou třeskutě vtipnou a neuctivou satiru na náboženství, něco ve stylu Život Briana, Smithova Dogmatu nebo třeba pozdějších dílů Supernatural, ale nic takového se nekonalo, na to byl ten film až příliš korektně hodný a takový závěr už pro mě až nepříjemně zasahoval na území menší křesťanské agitky. Gabriel mě příliš neoslnil, nepříliš charismatický Ďábel také ne, skutečně humorných situací bych napočítala na prstech jedné ruky, celé to bylo mírně utahané a tak jediné co zbývá je průměrná romantická komedie s netradičními hlavními postavami. Taková horší trojka. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Takéto zjavenie som už dávno nevidela! Príchod apokalypsy, podaný neskutočne zábavnou formou a s veľkou dávkou nadhľadu. Ale dôležité je aj posolstvo, ktoré tento film divákovi prináša. Naviac sympatickí herci, krásna krajina a množstvo prekvapivých momentov – no eňo ňuňo! ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tu a tam se zde mihne dobrý vtip a i když je příhodné označit tohle dílko slovem kravina, od německé romantické komedie s biblickými postavami (kombinace naznačující průser) bych čekal něco daleko horšího. ()

Reklama

Reklama