Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Především precizní scénář je zárukou kvalitní podívané. Troufám si tvrdit, že na poprvé je tento snímek jen těžko pochopitelný a proniknout do všech zákoutí a spletitostí scénáře se divákovi povede minimálně na podruhé/ třetí. Dá se říci, že po celou dobu trvání snímku nevíme na čem jsme. Spousta klamných odkazů, vedlejších postav. To celé zabalené v typicky Gilliamovském vizuálním hávu s nezaměnitelným rukopisem. Netroufám si tvrdit, jestli jsem tento skvost pochopil skutečně na sto procent. S jistotou však mohu říci, že filmů tohoto typu, s tak velkou dávkou originality a režijní invence je na světě skutečně málo. A když se k tomu připočítá ještě výtečný Willis a Madeleine Stowe, výsledek je skutečně nic jiného, nežli pecková záležitost. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, o kterém jsem předtím než jsem se na něj podíval, nevěděl vůbec nic. Jen jsem o kamaráda slyšel, že je to hodně dobrý. Po shlédnutím musím říct, že už dlouho jsem neviděl tak zamotaný a skvěle napsaný film. Bruce Willis, Madeleine Stowe a i Brad Pitt, kterého jsem nikdy moc nemusel, tak sem mi dokonale zapadl. Terry Gilliam natočil skutečně působivé sci-fi, které ve mne zanechalo velmi hluboký dojem a na které jen tak nezapomenu. Jen se trochu divím, že nebyl nominován Oscara za režii, protože podle mého názoru je hodně nadstandartní. S hodnocením jsem trochu na vážkách, rozhoduji se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. PS po druhém shlédnutí dávám pět hvězdiček..... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí za posledních pár let, co jsem viděl... Tenhle film já prostě můžu a tomu, kdo ho viděl, nemusím říkat proč... A pro změnu tomu, kdo ho neviděl.. ať se mrkne, stojí to fakt za to. Jedna z nejlepších Bruceovo rolí a Madaleine je tam velmi interesantní.. :-) A abych byl byl spravidlivý, dle mého názoru Brad Pitt tady vystřihl svůj nejlepší výkon ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Geniální představeni Brada Pitta v roli blázna a Bruce Willis opět vynikající, proto oba patří mezi mé oblíbené herce. Sci-fi Terryho Giliama je (na rozdíl od mnoha jiných Sci-fi) použitý model cestování v čase, podle kterého není možné změnit cestou zpět v čase budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná) – ti, kdo se o to pokusí se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že tím chtěli budoucnost změnit vlastně mají podíl na jejím vzniku. Vše se nakonec stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo, neboť s každým dalším zhlédnutím zjistím, že tomu rozumím čím dál méně a to je na tom filmu tak neuvěřitelné. Originálně silná atmosféra, silný scénář a zasloužená nominace na zlatou sošku pro Brada Pitta. Gilliam má své řemeslo velmi sofistikované. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zaujimavy pocin.Po zhliadnuti vo mne vsak ostal pocit ciastocneho strachu.Mozno strachu z neodvratitelnosti osudu.Predpokladam, ze presne to chceli tvorcovia filmu v divakovi zanechat.Prave kvoli tomu pocitu strachu a bezmocnosti hodnotim za 4*.Ja totiz neistotu bezmocnost a strach nerad;) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Keď Cole (Bruce Willis) leží pod Land Roverom, predná poznávacia značka je z Pensylvánie. Pensylvánia však nepoužíva predné dosky už 30-40 rokov. (Arsenal83)
  • Režisér Terry Gilliam měl o konci filmu jinou představu než producent Charles Roven. Ten trval na závěrečné scéně na letišti, takže si Gilliam navymýšlel velmi specifický interiér a nákladné kulisy. Doufal, že Roven kvůli velkým nákladům ustoupí, ale bylo tomu právě naopak. Nakonec závěr filmu nadchl i režiséra a byl realizován. (don corleone)
  • Brad Pitt jako Jeffrey Goines získal za svůj výkon ve filmu Zlatý globus v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama