Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí za posledních pár let, co jsem viděl... Tenhle film já prostě můžu a tomu, kdo ho viděl, nemusím říkat proč... A pro změnu tomu, kdo ho neviděl.. ať se mrkne, stojí to fakt za to. Jedna z nejlepších Bruceovo rolí a Madaleine je tam velmi interesantní.. :-) A abych byl byl spravidlivý, dle mého názoru Brad Pitt tady vystřihl svůj nejlepší výkon ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bravo! Kradou se mi na jazyk téměř samé superlativy, tak aspoň na začátek zmíním jeden tmavší stín, a to v podobě faktické chyby, kdy je Bruce střelený do nohy, kulhá a o pár hodin později běhá jako rybička. Ale jinak filmu nemůžu (a ani nechci) vytknout vůbec nic. Výborná Gilliamova režie (vzhledem k tomu, že jsem od něj viděl jen 2 Monty Pythonovské filmy, tak velké překvapení), napínavý příběh, inteligentní pointa, propracované hrátky s cestováním v čase, nenápadná, přesto dobrá hudba, zajímavý, mnohoznačný konec, ale hlavně HERECKÉ výkony (zaujme určitě David Morse a Madeleine Stowe, ale svým výkonem mě naprosto uchvátili Brad Pitt, jehož dokonalého cvoka jsem fakt žral a Bruce Willis, pro mě ve své životní roli). Film si určitě hodlám v budoucnu pustit znovu, protože na poprvé jsem opravdu nepobral úplně vše, každopádně doporučuju všem, i těm, kteří se úplně neřadí k fanouškům žánru sci-fi. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý psycho dramatický sci-fi thriller s velice zaujímavým, premysleným scénarom a kvalitným, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Ku tomu ešte aj prvotriedné herecké obsadenie. Bruce Willis v hlavnej úlohe je absolutne bravúrny a Bratt Pitt takmer tak isto dokonalý. "Dvanásť opíc" je snímok o ktorom môžem smelo tvrdiť, že nie je len na jedno pozretie. Ja som ho už veru videl možno aj toľko krát, koľko bolo tých opíc v jeho názve. A stále si ho raz za čas rád pripomenie. "12 opíc". **** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy nám dokážu sprostredkovať intelektuálny zážitok a niektoré emocionálny. 12 Monkeys je nositeľom oboch týchto parametrov, pričom každý z nich prezentuje v ukážkovej forme a vo finále ich sklbuje do dokonale harmonického tvaru. Tvaru, v ktorom sa dá aj pri desiatom zhliadnutí nájsť niečo nové, a ktorý sa tak stáva klenotom sci-fi žánru. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu patří do Zlatého fondu světové kinematografie!Žádné hluché místo,zápletka vypointovaná.Ten kdo to chce pochopit musí také přemýšlet a ne jen jíst popcorn. Režie je vytříbená a vytváří atmosféru blížící se apokalypsy,prostě Gilliam.Výkony herců jsou také vynikající a hudba je nezapomenutelná.Prostě kult jaký se natočí jen málokdy(a někdy už vůbec).Doporučuji všemi dvanácti :-) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama