Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyhlášený výzkumný ústav provádí zakázané pokusy na zvířatech. Největší nadějí vkládají vědci v paviána jménem Shakma. Při jedné nehodě vznikne zkrat v implatátu, jenž má Shakma v mozku a nic živého rozzuřené opici neunikne. Začíná noční můra všech vědců. (ČSFD)

Recenze (9)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Aj keď Shakmove vražedné útoky začnú byť po určitej dobe jednotvárne a otrepané, sekvencií v ktorých sa opica bezcieľne vrhá proti zatvoreným dverám je zbytočne veľa a neustála hra na mačku a myš v priestoroch budovy výskumného ústavu sa mi tiež časom zunovala, musím uznať, že šikovný pavián menom Typhoon dokázal sám uspokojivo utiahnuť celý príbeh. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Na tenhle Monkey-terror kousek, který tenkráte putoval i naším krajem na VHSce, si moc dobře pamatuju a to především díky hlavnímu představiteli. Teď samozřejmě nemyslím Atkinse, který drtil srdéčka mladinkým dívenkám výronem, pardon výkonem, v romantickém "hitu" Modrá laguna, ale díky té úžasné opičce, která je v jednu chvíli roztomilé elegantní zvířátko, pak "Křup" v hlavince a v tu ránu je z ní bestiální, psychopatická svině s akutní potřebou všechno kolem zamordovat. Nenápadný, ale za to dokonalý stroj k vraždění a v tomto případě i hlavní tahoun celého snímku. Bohužel na kráse a půvabu filmu ubírá ta přepísklá stopáž, kdy místy začíná být opravdu nuda a to neustálé natahování a honičky se začnou zajídat. O 20 minut zkrátit a tahle opičárna mohla být naprosto perfektní. Nebavil jsem se u toho tak jako tehdy, nicméně do nadprůměru Shakma zcela jistě patří. 3+ ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Parta vědátorů se zamkne v baráku, aby si zahráli dračí doupě, což jim poněkud kazí vraždící opice. Ne že bych se vyloženě nudil, ale film má pár problémů. 1. Malý pavián jako zabiják prostě není děsivý. Možná nebezpečný, ale děsivý ne. 2. Vraždy jsou nezajímavé - opice prostě po někom skočí a zakousne ho většinou mimo záběr. 3. Postavy se chovají jako idioti, místo toho aby utekli co nejkratší cestou, hrají s opicí na honěnou po baráku a nechávají se zabíjet vlastní stupiditou. Ke konci je toho už moc (záchod) a když se přidá konec SPOILER všichni umřou KONEC SPOILERU, vychází mi z toho 1*. PS: Christopher Atkins z Modré Laguny jako herec absolutně příšerný. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý horor s vraždiacou opicou, ktorá v uzavretom ústave likviduje jedného vedca za druhým. Vďaka množstvu naháňačiek film určite nenudil, vytkol by som iba prehnane naťahovaný záver, ktorý sa dal určite skrátiť aspoň o 15 min. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela slušný kus o vraždícím paviánovi se zbytečně dlouhou stopáží... Ale pokud jde o vraždící primáty, dal bych před Shakmou přednost Linkovi... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama