Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Jonathan Glazer natočil hodně subverzivní nenápadnou pomatenost - Guy Ritchieho geezer gangsterka, ve které jsou ale všichni staří, tlustí a prohnaní pár plastickýma operacema (googlujte vtip "remember who owns the boat" a máte představu), děj přesunutej z Londýna do Španělska se samonasíracím Ben Kingsleym a neustálou nejistotu, jestli se díváte na divnou pomalou komedii, nebo ještě divnější předehru k heist movie, to celý v absurdním surreálným oparu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Gangster na odpočinku a gangster totální psychopat. Jenže první se minulosti jen tak nezbaví, takže druhý ho přiměje, aby se naposledy vrátil do nekalé akce. Audiovizuální stránka je poměrně zajímavá, děj spolu s dialogy také ujde. Přesto to u mnoha momentů i přes dietní stopáž úplně svižně nepádí kupředu a s pointami několika scén jsem také nebyl zrovna spokojený. Velkým trumfem je ale naštěstí Ben Kingsley, s naběhlými žílami a vytřeštěnýma očima je úchvatný. Vždycky jsem ho měl moc rád a vždycky mě o to víc zamrzí, jaké (jalové) látky si kolikrát vybral. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychlogické ultra-peklo vytúnené brilantnou kamerou a strihom. Zápletka Sexy Beast je iba zámienkou, podstatné je originálne skĺbenie troch nálad - bohémskej romance, cynickej komédie a dusného krimi - a vyhrotenosť interakcie medzi postavami, ktorá prebíja všetko dosiaľ videné. Audiovizuálna pocitová pecka, podporená famóznym hereckým koncertom Bena Kingsleyho (Scorseseho a Tarantinovi gangstri sa krčia v kúte). Ostatní herci taktiež výborní. Pre mňa kultová gangsterka s kultovými dialógmi a kultovým soundtrackom. A každým zhliadnutím lepšia a lepšia. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Sexy bestie je pomalý film. Člověk tak nějak pořád čeká, že se něco stane, dojde na nějakou větší akci, ale ono nic. Je to opravdu jenom o tom, že jeden gangster ve výslužbě je vyrušen z odpočinku gangsterem stále aktivním. A následně nám roztáhle ukazují, jak je manželka naštvaná, jak je i přítel Aitch naštvaný (ten spíše vystrašený), a co víc, dokonce i Aitchiho Jackie je rozrušená, když přijede Don Logan alias Ben Kingsley. Přesto dávám zasloužené 3 hvězdy, které jsou za dobrou kameru, hudbu a hlavně vytříbená herecká čísla. Jenže ono je to těžké když máte výborné herce, ale nemáte s nimi pořádně co dělat... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Svojsky ujetá kriminálka, kterou nejde brát vážně, ale mně vysloveně tenhle typ humoru s tvrdou maskou na tváři sedne. S ničím to srovnávat nebudu, jen jsem jim záviděla ten bazének a náušničky Garyho partnerky. Není to snímek vysloveně na repete, ale mně zpříjemnil nedělní odpolko. A jak se dívám, tak se musím smát i tomu hodnocení. Holt každý čekal asi něco jiného, já byla spokojená, to stačí a punto. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama