Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (129)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychlogické ultra-peklo vytúnené brilantnou kamerou a strihom. Zápletka Sexy Beast je iba zámienkou, podstatné je originálne skĺbenie troch nálad - bohémskej romance, cynickej komédie a dusného krimi - a vyhrotenosť interakcie medzi postavami, ktorá prebíja všetko dosiaľ videné. Audiovizuálna pocitová pecka, podporená famóznym hereckým koncertom Bena Kingsleyho (Scorseseho a Tarantinovi gangstri sa krčia v kúte). Ostatní herci taktiež výborní. Pre mňa kultová gangsterka s kultovými dialógmi a kultovým soundtrackom. A každým zhliadnutím lepšia a lepšia. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sexy bestie dokazuje, že některá témata neomrzí, ani když je budete variovat do zemdlení. Nejvýraznějším esem v rukávu Jonathana Glazera byl bezesporu Gándhí přeladěný do psycho-módu. Roboticky vyrovnaný (což je dovedeno ad absurdum během scény močení) magor, který když si něco usmyslí, budete prosit všechny svaté, aby se to netýkalo vás. A kdyby snad náhodou, ne Španělsko, ale kulka to jistí. Třebaže se domnívám, že deklarace „natočili jsme love story“ mysleli tvůrci stejně vážně jako toho hnusného, párkrát převařeného králíka, milostné podtóny jsou poměrně hlasité, z té změti všech jiných podtónů možná nejhlasitější. Osobně mi nevadí, že společně s mrazivým humorem činí z prostého filmu o zločinu a zločincích mnohožánrový guláš, co mi vadí je, že ten guláš je sice občas velmi chutný, občas překořeněný, ale nejčastěji zajímavě bezvýrazný. Zajímavě, protože po celou dobu svůdně voní. Bestie. 75% Zajímavé komentáře: POMO, mis-ko ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,946,056Tržby Celosvetovo $10,045,677║ Mal som to šťastie vidieť tento film na Festivale Art Film Fest 2012 za uvedenia samotného Bena Kingsleya, ten nezaprel svoju hravosť a hneď ako vstúpil do sály, sa nám na moment schoval za reklamnú festivalovú tabulu a opatrne spoza nej na nás vykŕkal, takto rozveselil publikum a potom za mohutného potlesku nám uviedol film, prezentovaný s jednou malou príhodou týkajúcou sa práve tohto filmu, vo filme hrá psychopata a toto neskutočne zavážilo, keď skončil film a jeden z divákov ostal naňho vyjavene čumieť, Kingsley túto situáciu hneď zneužil a na tohto ohureného roztraseného diváka vybafol "Zmizni do riti!" a divák sa v šoku posadil späť do kresla. __Film je mierne rozpačitý a nekompaktný, herci Ray Winstone a Ben Kingsley to slušne uhrávajú, réžia sa snaží byť umelecká ale nefixuje to úplne s dejom ako by malo. /videl v kine: 40%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film od průměru odlišuje zvláštní halucinogenní atmosféra (občas zběsilý klipovitý střih, prazvláštní představy či sny). Ovšem právě tato klipovitost mě spíše rušila. A bez těch formálních hrátek zůstává jen velice prostinký příběh. Zůstává tak alespoň výborný výkon Bena Kingleyho coby psychopatického gangstera. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozně napínavé, ale ne zápletkou nýbrž jde o napětí mezi postavami a to se dá opravdu krájet. To napětí, když přijede Ben Kingsley můžete úplně fyzicky cítit, jak je z něj všem nepohodlně. Ray Winstone je tu dobrej, ale mám ho zažitého jako většího ranaře. Zde titul ultimátního drsňáka patří právě siru Benovi. Opravdu intezivní gangsterka, která si vystačí jen s umem všech zůčastněných. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Svojsky ujetá kriminálka, kterou nejde brát vážně, ale mně vysloveně tenhle typ humoru s tvrdou maskou na tváři sedne. S ničím to srovnávat nebudu, jen jsem jim záviděla ten bazének a náušničky Garyho partnerky. Není to snímek vysloveně na repete, ale mně zpříjemnil nedělní odpolko. A jak se dívám, tak se musím smát i tomu hodnocení. Holt každý čekal asi něco jiného, já byla spokojená, to stačí a punto. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

O zbytečný film se nejedná jak tu přečítám komentáře. Velmi dobrý herecký výkon Bena Kingseye, který drží stopu mafiánského podsvětí. Krimi gangsterka s dobrými dialogy, gangsterům z odchodu od kšeftů. Jonathan Glazer přikořenil příchuť' krimi atmosféry Ritchieho průmyslu. Film s příchutí small scented Tarantino's. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám problémy se snímky, ve kterých někdo hodinu sprostě řve, pak někomu rupnou nervy a nakonec se dohromady nic nestane. Nebýt vesele se kutálejícího balvanu do bazénu a lupičské práce se sbíječkami pod vodou, tak bych patrně zemřel pojišťovnami neproplácenou smrtí nudou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skvely Ben Kingsley. Ani sa mi nechce verit, ze je to ten isty herec, ktory hral v Schindlerovom zozname Itzhaka Sterna. Je ako chameleon. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Gangster na odpočinku a gangster totální psychopat. Jenže první se minulosti jen tak nezbaví, takže druhý ho přiměje, aby se naposledy vrátil do nekalé akce. Audiovizuální stránka je poměrně zajímavá, děj spolu s dialogy také ujde. Přesto to u mnoha momentů i přes dietní stopáž úplně svižně nepádí kupředu a s pointami několika scén jsem také nebyl zrovna spokojený. Velkým trumfem je ale naštěstí Ben Kingsley, s naběhlými žílami a vytřeštěnýma očima je úchvatný. Vždycky jsem ho měl moc rád a vždycky mě o to víc zamrzí, jaké (jalové) látky si kolikrát vybral. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí ten hloupej králík, kterej měl asi modernizovat jinak velmi klasicky pojatý příběh zloděje na penzi. S králíkem vytanul na mysl i hrůzostrašný Donnie Darko :-! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě příjemné překvapil. Je nacpán drsným bezohledným humorem a Kingsley je skvělý. Trošku jako by se ale opičil po filech Guye Ritchieho. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Glazer ve svém debutu zachází do tematických rovin, na které by si netroufnul nejeden zkušený režisérský pardál. Vedro, bohémství, vedro, láska, peklo z minulosti, násilí, mafiáni. Je v tom trochu Tarantina, něco ze Scorseseho a ždibek Guye Ritchieho. Dohromady to sice ani zdaleka nedosahuje vysněného spojení tří rozdílných přístupů (důraz na vypointované dialogy, důraz na dusno mezi aktéry a práci s kamerou, důraz na rychlý střih a spojování více časově oddělených linií), ale je to soustavně zábavný a vzhledem k unikátnosti vlastních postav i originální gangsterka, která se nevyvíjí tak, jak by kdokoli zpočátku očekával (což je moc dobře), ovšem zároveň nedokáže vše uspokojivě a nezapomenutelně uzavřít (což dobře moc není). Postava Bena Kingsleyho je úchvatnou černohumornou figurkou, kterou nechcete nasrat a která sama udává upocenou dramatickou dynamiku první poloviny, Winstonovi věříte každé mimické gesto a Ian McShane je mafián, pod jehož pohledem tuhne krev v žilách. Jako záležitost na více nadšených zhlédnutí se mi Sexy Beast však zatím úplně nezdá.... 80% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jen by mě zajímalo, že kdo nebo co, byla ta sexy bestie? Postava Bena Kingsleye? To snad ne. Ten nebyl ani tak sexy a bestiálně psychopatický jako spíše komický. ()

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama