Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hostinský Hugo, otec krásné Elsy se ztratil v lese, azyl našel v tajemném opouštěném hradě. Když utrhne na nádvoří hradu růži, je náhle napaden netvorem. V hrůze mu slíbí, že svůj život vymění za život první lidské bytosti, kterou potká na cestě domů. Není to ale nikdo jiný, než jeho milovaná dcera Elsa... Hostinský Hugo má finanční starosti, a tak se jednoho dne vydá do města, aby zastavil šperky po své zemřelé manželce. Na zpáteční cestě zabloudí v lese. Když se zvedne hustá mlha, tak se Hugo najednou ocitne před zchátralým hradem. Nikoho nenajde, a tak tu přenocuje. Před tím, než se ráno vydá na cestu domů, utrhne v zahradě červenou růžičku, aby něco přinesl své dceři Else. Vtom se před ním objeví bytost se zvířecími drápy a tváří lva a chce ho potrestat. Hugo prosí, aby mu nebral život. Zvíře ho nakonec propustí, ale požaduje, aby mu přivedl první živou bytost, kterou po návratu domů potká. Je to bohužel Elsa, která ho plna obav hledala. Otec ji zapřísahá, aby tam nechodila. Nebojácná Elsa vykope na zahrádce keřík své oblíbené žluté růžičky a vypraví se na hrad, aby se omluvila. Zvíře po ní chce polibek, Elsa je tak zděšená jeho vzhledem, že na místě omdlí. Zvíře se k ní chová uctivě, v truhlicích jsou pro ni nachystány krásné šaty a drahocenné šperky. Dívka při svém nedobrovolném pobytu poznává, že Zvíře má dobré srdce, nakonec ale přece jen uprchne. Zvíře ji cestou dohoní, ale jen proto, aby jí zachránilo život, když na ni padá strom, a ještě ji obdaruje měšcem plným peněz. Když přijde Elsa domů, zjistí, že otce zatkli pro dluhy a vsadili na pranýř. Zaplatí dluhy a společně se vracejí domů. Na hradě zatím odkvétá poslední červená růžička, s níž je spojen život Zvířete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci ty pohádky fakt moc neumí, ale tahle se jim docela povedla. Vtipná tak akorát, aby nikoho neurazila, ale s kostýmy si dali takovou práci, že by byla škoda tuto variaci na Krásku a zvíře úplně vyignorovat. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy známého příběhu se opravdu podařila. Odehrává se v krásných kulisách a herecké výkony na německé poměry překvapují. Menší problém jsem měla pouze se vzhledem hlavního hrdiny po jeho "vysvobození", ale to už je můj individuální problém. Rytíř záporák byl hezčí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Klasické pohádky mám ráda a tuto jsem viděla už v několika verzích. Německé pohádky ve srovnání s českými se mi tolik nelíbí, jsou takové studené. Chybí jim poetika a srdečná atmosféra našich starých pohádek. Kráska a zvíře se ale německým tvůrcům mimořádně povedla. Tento dobrodružný pohádkový příběh má určitou originalitu, pomalý způsob vyprávění a svérázný humor. Na rozdíl od jiných verzí má zakletý princ dostatek prostoru k získání přízně své krásky. Tady mi ani nevadí, že jeho zvířecí podoba je odhalena dosti brzy. Výprava je sice úsporná, ale příběh se odehrává v příjemném prostředí s malým počtem účinkujících a neoplývá žádnými virtuálními efekty. I když princ není z nejpůvabnějších, je to jediná vada na kráse, ale naštěstí se na plátně nezdrží příliš dlouho. Naproti tomu v masce zvířete mu to docela sekne. Je tu vidět, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dělat narážky na nepříhodný název filmu, páč zvíře sice bylo zvíře, ale tu holku označovat za krásnou mi přišlo dost odvážné, ale jak vidím, jedná se o německý film... A na Němku dobrý, takže ok. Přeučila by asi nepotěšilo, že mu ten hlavní hrdina před proměnou byl až k nerozeznání podoben. No a když vidím, co se z něho stalo po proměně, tak si myslím, že ta holka měla spíš políbit ten hrad... Páč u muže si nepolepšila, ale z tý ruiny se mohl stát skvostný palác. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Inu musím říci, že se tato pohádka germánům opravdu povedla. Z takového zpracování by si měli Češi vzít příklad, za málo peněz mnoho a mnoho muziky. Pěkné jak pro děti, tak pro dospělé. Nečekejte žádnou hitparádu, ale poctivě komorní zpracování - 80% = 4/5 ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Neurazajuca dojč verzia, na moje prekvapenie nedoslo k ujme. A pekne odsledovane, nebolo by vadilo ani malopenazitost ako prilezitostna nuda. Velke plus ma hudobny doprovod, v ramci normy nad uroven. Verim ze su omnoho horsie pripady, tento maly snimok odreagoval a stelesnil atmosferu. Dik za masku. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

I když místy lehce tupé a komické, po Harapesovi a Studénkové moje nejoblíbenější zpracování této klasické pohádky..............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl princ po proměně hezčí, možná bych dala i 4*, ale na německou pohádku je to i tak dost dobré. Možná dokonce lepší, než naše nové české pohádky, zvláště ty, co byly letos na svátky :-/ ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Kráska a zviera už po neviem koľkýkrát, pričom najzásadnejším rozdielom je asi to, že táto je nemecká. Žiadne inovatívne či originálne prvky v tom radšej nehľadajte, bolo by to asi zbytočné - v podstate to nijak výraznejšie nevybočuje zo zabehnutých koľají, akurát to pôsobí tak nejak inak, menej umelo (?!) alebo menej dotieravo. No skrátka vidno, že nejde o nijakú hollywoodsku záležitosť, pôsobí to trošku jednoduchšie, čo mi ale po pravde nijak neprekážalo (kulisy sú fajn, zviera zvláštne, jeho služobníctvo úsmevné). Tak či tak mám už podobne ladených rozprávok asi po krk, pretože ani táto ma nedokázala moc osloviť. Každopádne ak bažíte po niečom jednoduchom, akejsi oddychovke na víkend či sviatok spoločne s deťmi, tak táto by asi aj mohla byť, nijak neurazí. Teda aspoň by nemala. 2/5 ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Když je hlavní protagonistka dostatečně krásná, máte jako tvůrce pohádek téměř vyhráno. Elsa (pojďme jí prostě říkat klasicky Bella!) navíc netrpí obvyklým princezno-filantropistickým syndromem, takže je o poznání sympatičtější než většina jejích konkurentek. Vyzdvihnout musím i krásné alpské pozadí a překvapivě dobrou hudbu. Jasně, jedná se o německý TV film, ale troufám si říct, že mimořádně zdařilý - při nejmenším se nesnaží o umělé inovace a přehrávání, tedy jakési trendy soudobých českých pohádek... ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Příběh se od ostatních verzí velmi odlišuje. Jedná se o rodinný film, podobně jako Disneyho verze, laděný spíše do humoru, prostý jakýchkoliv sexuálních narážek nějakého zvířecího loudila a tím u mě vítězí. Jen mě mrzí, že princi po proměně nezůstalo trochu z toho neurvance a neotesance, kterým byl dřív, proto čtyři hvězdy. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Německá televizní pohádka na známé téma, takže bez nějakého překvapení, ale na druhou stranu celkem podařené zpracování, které ničím neurazí. Jsou lepší verze Krásky a zvířete, ale zkouknout se to dá ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale opäť len jemne upravená verzia klasického príbehu. Neprináša nič nové, a keď, tak naozaj len málinko. Po francúzskej, ruskej, československej a teraz aj nemeckej verzii čakám ešte nejakú americkú zlátaninu a hádam sa to tým už ukončí. Inak sa ten príbeh stane až príliš obohraným a začne to už aj liezť dosť na nervy. Tomuto snímku ale kvitujem milú atmosféru a krásnu prírodnú scenériu. 50 % ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Na Němce docela koukatelný počit. Je to pohádka, ještě k tomu příběh byl zpracován minimálně stokrát, takže víc od toho nečekat. Jen tedy ti němečtí chlapi jsou opravdu oškliví. Ten princ byl mnohem hezčí ve své zvířecí formě. ()

Reklama

Reklama