Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácný Mikeš (V. Hašek) na své cestě za štěstím potká kamarády Bobeše (E. Cupák) a Kubu (L. Trojan). Společně se vydají vysvobodit tři ztracené princezny (K. Jerneková, I. Vondrovicová, L. Zátková). Cestou musí čelit mnoha nástrahám: porazit mocného čaroděje (M. Růžek), ale také si poradit s proradností svých přátel. Vysvobodí ztracené princezny a získá lásku nejkrásnější z nich? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na kost osekaný Mikeš, kde se z veškerého děje a balastu kolem soustředíme jenom na jeskyni, boj s kouzelníkem a to je všechno. Tři kamarádi prostě jsou, jsou silní a to nám sdělí v písničce o čtyřech verších v první čtvrtině minuty hned po titulcích. I té šunce v komíně bylo věnováno víc času a, což je s podivem, stačí to. Zajímavé je, že už do téhle černobílé miniatury se podařilo nacpat všechno tajemno a napětí, které je v o generaci mladším Statečném kováři. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak se mi zdá, že máš zatím jen spoustu řečí, kouzelníku !!" ;) Ne zrovna zdařilá Rážova jízda na prkně.. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

S minimálními prostředky vybudovaná skvělá atmosféra, výborný kouzelník Růžek a trochu odlehčené vzájemné poměřování sil. To vše z velké části zrýmované! K nevíře... stejně jako fakt, že babu i princeznu hraje táž Klára Jerneková. "Do smrti nejdelší se o tebe chci starat." - "Nejdřív o ženichy!" :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že dějově bohatší verze O statečném kováři, na kterou se jistě letos o Vánocích zase budu moc těšit, se mi líbila víc. Zde se zaměřujeme pouze na anabázi v jeskyni a vysvobození princezny. Kulisy jsou navíc docela úsměvné, protože ve chvíli kdy Mikeš bojuje s čarodějem se má měnit prostředí, kde bojují, což je dokladováno přidáním pár papundeklových stromů na pozadí zámku. I samotná postava M. Růžka působila úsměvně, což ale u pohádky není úplně na škodu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Milá, téměř padesát let stará studiová pohádka natočená na námět Boženy Němcové s dobrým hereckým obsazením a levnou výpravou. Je částečně vyprávěná ve verších a zcela bezdůvodně natolik zkrácená, že by ji asi ani sama autorka nepoznala. To ji ale neubírá na výchovném sdělení dětem, že kamarádství je cennější než bohatství a zradit kamaráda se nevyplácí. Pamětníky potěší a děti, navyklé na moderní digitální efekty, už nezaujme. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama