Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh přespříliš "moudrého" lesního adjunkta z posledních let Rakouska-Uherska a počátku samostatného Československa... Lesní rada Čeněk Engelbert, zaměstnaný na panství hraběte, měl pohnuté mládí, které utvářela osudově žena. Jako mladý lesní adjunkt prožil chvíle vášně s mladistvou chotí starého hraběte Etelkou a z tohoto poměru se zrodil dědic Armand. Mladý Engelbert panství opustil a již nikdy Etelku nespatřil a brzy se oženil s dcerou správce hraběcí slévárny Vikou, která měla také předsvatební zkušenosti. Manželé sice zatajili románky své minulosti, ale jejich minulost se přihlásila sama. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tento román jsem vskutku přetrpěl. Milostný život mladého lesníka, jenž poznal z obou stran jaké to je, být ten třetí. No a najednou je po válce a žena pryč. Pro mě opravdu nuda. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec tak zlé. Pěkná starosvětská atmosféra. Ve snímku hraje rozmařilou hraběnku mladičká Táňa Fischerová. Dlužno dodat, že jde o filmovou adaptaci stejnojmenného románu Jaromíra Johna a postavy mají autentický základ. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Záslužná adaptace Johnova románu. Na rozdíl od předlohy parodující či ironizující romantické historky o lásce je ladění utlumeno do starosvětského realismu podbarveného jemnou ironií. Postránecký jako hloubavý a poctivý, ale v partnerských vztazích nezkušený a naivní mladý muž se velmi dobře vyrovnal s náročnou rolí. (Inscenace nese rysy děl brněnského studia TV). ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Nesmírně rozvleklý televizní film, který měl určitou dynamiku snad jen během pěti minut manželské roztržky. A závěr byl víc než rozpačitý. Román sice neznám, ale nechce se mi věřit, že by byl stejně tak nudný. ()

Reklama

Reklama