Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický magazín České televize zkoumá fenomény moderní doby z různých úhlů pohledu. Každý díl přináší několik příběhů na stejné téma a odkrývá jeho klady i zápory. Reportáže doplňují zajímavá fakta, historické souvislosti a další informace. Pořad vznikl ve stejné tvůrčí dílně jako známá 13. komnata. Autorkou projektu je Iveta Toušlová, spolutvůrci jsou Alena Müllerová a Juraj Šajmovič.
Jednotlivé pořady: 1.-Rub a líc partnerství se slavným
2.-Rub a líc vrcholového sportu
3.-Rub a líc sametových miliardářů
4.-Rub a líc diet
5.-Rub a líc tajných služeb
6.-Rub a líc spirituálního hledání
7.-Rub a líc plastické chirurgie
8.-Rub a líc internetu
9.-Rub a líc zvířecích mazlíčků
10.-Rub a líc herectví
11.-Rub a líc sběratelství  
12.-Rub a líc kultu značek
13.-Rub a líc modré krve     
14.-Rub a líc geniality   
15.-Rub a líc alternativní léčby   
16.-Rub a líc života single  
17.-Rub a líc víry   
18.-Rub a líc pozdního rodičovství
19.-Rub a líc dobrodružných výprav
20.-Rub a líc vojenských misí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

hippyman 

všechny recenze uživatele

po čtyřech shlédnutých dílech už, myslím, mohu s klidným svědomím udělit pětihvězdu, jelikož tento cyklus divákovi nabízí skutečně argumenty z obou stran, klade otázky a nutí ho přemýšlet... více podobných pořadů! 90% ()

raroh

všechny recenze uživatele

V díle Rub a líc tajných služeb k vidění freejazzové trio Jazz Khonspiracy (Michal Hrubý - klarinet, Petr Tichý - kontrabas a Jan Schneider - bicí) z koncertu 20. června 2013 v knihkupectví Volvox globator (díl portrétuje i Honzu Schneidera, který se účastnil i nahrávek PPU - Pašijových her velikonočních jako vokalista a perkusionista, dnes se věnuje jazzu). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Príjemné a zaujímavé, dúfam, že to bude mať viac dielov a bude sa zlepšovať, zatiaľ je to taká pohodovka, ktorá ničím neprekvapí, ale pripomenie dôležité. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

I když se snaží ukázat danou problematiku "ze všech stran" nepřijde mi to objektivní ani přínosné. Pár příběhů ze života, odborníci o tématu vypovídají svá stanoviska. Nebaví mě to a když to srovnám s podobnými sériemi od BBC, tak je to hodně slabé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Rub a líc spirituálního hledání-spíš nepovedné...tisíckrát přežvýkáno to samé... Na to že za projektem je Toušlová až neuvěřitelné povrchní, prázdně plkavé,a místy dryáčnické... Herectvi, modré krve, ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Někdy skutečně zajímavé pohledy na život. Mnohé by nás ani nemuselo napadnout do té doby, než to slyšíme od někoho, kdo to zažil nebo zažívá. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Alternativní léčba https://www.ceskatelevize.cz/porady/10399366967-rub-a-lic/213563231900006/ - tento díl si zaslouží hvězdiček 10. Jako pozůstalá po oběti těchto šarlatánských metod naneštěstí vím, že přesně takhle to probíhá a dopadá. Jardo Dušku, Vojáčku, Hnízdile, Lukavče, vážení homeopaté, bylinkářky, regresní terapeutky, léčitelé reiki, koučové všeho možného, děkujeme, ale jděte do prdele. Sametoví miliardáři rovněž skvělá práce! ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dílů nebylo 20, nýbrž 22 - ve výčtu oficiálního textu distributora z neznámých důvodů chybí Rub a líc modelingu a Rub a líc erotiky. Iveta Toušlová je autorkou a vedoucí projektu plus spoluscénáristkou některých dílů; v žádném případě se ale na seriálu nepodílela režijně. Režisérů se vystřídalo několik, každopádně jich bylo víc, než zde uvedení Petr Orozovič a Juraj Šajmovič ml. Jinak je, myslím, škoda, že Česká televize po půl roce tento cyklus odepsala. Ve své kategorii rozhodně patřil k tomu lepšímu. Důvodem byla zřejmě nižší sledovanost, než jakou si ČT slibovala. Podle zákona o veřejnoprávní televizi sice nemá být sledovanost rozhodujícím kritériem, mělo by jít primárně o kvalitu, ale... víme, jak to na Kavčích Horách chodí. Bohužel. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ČASTO MI PŘIPADÁ , ŽE PREFERUJÍ IVETU A PAK TO OSTATNÍ . NEMÁTE TAKÉ TEN DOJEM . JÁ ČASTO . OBČAS SE DOZVÍM I NĚCO NOVÉHO . TAK ALESPONˇ TAK . ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě díl o českých miliardářích. Je zde popsáno jak přesně dosáhli bohatství lidé, jako Karel Janeček, nebo Andrej Babiš. Kdo se zajímá o finance, tak si zde určitě přijde na své. ()

Reklama

Reklama