Reklama

Reklama

ABECEDA

(pořad)
Hudební / Talk-show
Československo, 1984, 12x56 min

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Zlata Adamovská, Josef Abrhám, Pavel Zedníček, Hana Zagorová, Miroslav Žbirka, Jitka Zelenková, Miroslav Horníček, Jana Hlaváčová, Jiří Helekal, Stanislav Hložek, Hana Hegerová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Televizním divákům jistě přijde vhod opakování úspěšného hudebně zábavného cyklu z roku 1984 ABECEDA. První díl patří prvnímu a poslednímu písmenu. Pořad uvádí tři herci pražských divadelních scén. Zástupcem písmena A je Josef Abrhám, jeho protihráčem Pavel Zedníček a moderátorské řemeslo si tenkrát vyzkoušela i Zlata Adamovská. Nechybí ani písničky zpěváků, kteří začínají na písmena A a Z. V závěru pořadu jsou vylosována další dvě písmena abecedy, tak se můžete těšit a přemýšlet, kdo tenkrát přijal pozvání do divadla ABC, kde se cyklus natáčel v režii Jitky Němcové. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Osmý díl pořadu z roku 1988 věnovaný písmenům I a M byl posledním veřejným vystoupením Vladimíra Menšíka. Ten byl tehdy již vážně nemocný a při odchodu z jeviště jej musela podpírat Jitka Molavcová. Zemřel dva dny po tomto natáčení. (argenson)
  • 8. časť s písmenami I plus M bola ako jediná neskôr zostrihaná o 9 minút pôvodného záznamu. Dôvodom bolo zostrihnutie 15 minútového monológu Vladimíra Menšíka, ktorý kvôli chorobe už iba sedel na pódiu, kde už sťažka dýchal a vystúpenie mu robilo značné problémy. (Raccoon.city)
  • 13. diel s písmenami E a T nebol natočený. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama