Reklama

Reklama

V dávné minulosti na poslední kmen chytrých a mírumilovných hobitů zaútočil zlý kmen mužů z Java, kanibalů, kteří jezdili na dracích a jejich posvátným zvířetem byl varan. Téměř všichni z kmene byli zotročení. Na svobodě zůstal pouze mladý hobit Goben (Sun Korng), jeho otec a sestra. Společně musí nyní hledat pomoc u "obrů". S nimi mají šanci najít doupě kmene Java a zachránit poslední přeživší hobity, včetně Gobenovy matky. Při snaze zničit kanibalský kmen spolupráce a hrdinství lidí a hobitů navždy změní oba tyto druhy i vztah mezi nimi. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (22)

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

počin od The Asylum považuji za průser roku. Dějově je to hrozné, nezajímavé a nudné. Triky na dnešní dobu nic moc, ale viděla jsem horší :). Nejlepší pro mě byly titulky, které prohnané google translatorem ze švédštiny udělaly z filmu zábavnou podívanou (Střešní Tek, online Omi, Laylan klečící u mrtvoly s hláškou - proč nevypadám lépe..). Takže jestli se na to chcete opravdu podívat, prožeňte švédské titulky translatorem, ať z toho aspoň něco máte :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas nechápem všetky tie súdne spory. Niekto sa prie o pár zlaťákov. A to možno doslova. Tento snímok mal problém kvôli pôvodnému názvu AGE OF THE HOBBITS. Na názov zareagovali ,,vlastníci,, výrazu hobbit a problém bol na svete. A naozaj to muselo byť? Nikto zo žalobcov zrejme tento film nevidel, pretože v tom prípade by sa týmto problémom vôbec nezaoberal. Ide o klasický Asylum výplach, ktorý nechce určite duchovne škodiť a materiálne si na seba možno zarobí tých pár drobných. Ale no tak, doprajme filmárom tvorivú slobodu! ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Složit obsazení hlavně ze skutečných trpasličích lidí a vůbec exotických divochů, to je i na The Asylum docela odvaha. Vesměs je to typicky plytká ptákovina, kde žádný elf, ani žádná postava v kápi prezentovaná na plakátu a už vůbec ne obří armáda není. Děj je o únosu, cestě za pomstou, atd. Kraviny jako provaz, který je dle hrdinů utáhnutý, ale přitom očividně není, či že trpasličí hrdinka nosí po kapsách obří balvany, které stíhá rozhazovat co by drobečky, nebo slavná pomocná hůl, jejíž funkce je záhadou samotnou, ani nebudu do detailu rozebírat. (Docela by mě zajímalo, jak se ti záporáci divoši rozmnožovali, když měli evidentně jen jedinou možnost a to masochistickou stařenu jako i svou vůdkyni, ale lepší je to neřešit.) Co překvapilo, byla přítomnost Jaffy... tedy pardon, Judgeho, který to celé tak nějak držel pohromadě, protože to byl snad jediný herec, co opravdu uměl hrát. Celkově, sice hloupé, ale docela koukatelné. Tentokrát to i za ten průšvih s právy na název „Hobbit“ docela vyšlo. 20% ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Pán Elfů je film ve kterém není ani jeden elf. Film se původně jmenoval Age of Hobbits, což je trefné - jelikož tam ani není žádný hobbit. Ano, je to srajda od Asylumu, ale je pro mě strašně šokující, že to skoro vypadá, že do toho dali nějakou energii. A režisérské volby jsou fakt šílené! Meeting v kanclu Asylumu musel být: "Musíme natočit film, který vykrádá hobbita. Co uděláme?" "Co takhle odjet do Kambodžy, najít co nejvíc asijských liliputů neherců, sbalit posádku z Hvězdné Brány a točit dva týdny v džungli? Vše se to bude odehrávat před 12 000 lety v Indonésii a budou tam draci a obří ještěrky!" Občas to vážně působí jako srdcový projekt režiséra - v originále jsou všechny kmeny inspirované vyhynulými pralidy, je tu mytologie o Bohu Slunce a matriarchálních Bohyních Měsíce a Země + ve scénáři jsou i call-backy na předchozí scény. Práce s neherci je snad nejlepší od filmů Miloše Formana, kdy vidíme například zrádného liliputa s účesem jako punker, který se ďábelsky směje nad selháním jeho kmene. Tenhle film mě naučil mít kokosové chrániče na moje koule. Všechno ještě povyšuje na novou úroveň genitální dabling TV Barrandov, která se rozhodla přeložit "Humans" jako "Obři", protože pro půlčíky jsou prostě obří. "Java" byly přeloženi jako "Divoši" protože proto. Nezbývá říct jen BRAVO ASYLUM a poděkovat nyní pošitované televizi mistra Soukupa. ()

loki5 odpad!

všechny recenze uživatele

Žhavý kandidát na nejstrašnější film roku. Všechny podmínky jsou splněny. Hrozné herecké výkony na úrovni ochotnického představení na základní škole. Strašlivé triky horší než můžete vidět v Herculovi či Xeně. Dialogy jsou naprosto strašné a angličtina hlavních postav je na úrovni malých děti. Tragédie opravdu tragédie. Po pravdě se to nedá vydržet déle než 30 minut. 0% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Amthar (Christopher Judge) oslobodzuje zajatcov, si je možné na zemi všimnúť tiene vrhnuté obsluhou kamery. (beso74)
  • Film byl původně pojmenován Age of the Hobbits. Společnosti Warner Bros.; New Line Cinema a MGM však žalovali The Asylum s tím, že jde o tzv. mockbuster k jejich aktuálnímu filmu Hobit: Neočekávaná cesta (2012). Film byl proto přejmenován na stávající Clash of the Empires. Kvůli žalobě o název filmu byl odsunut původní termín vydání. (Eržik)

Reklama

Reklama