Reklama

Reklama

VOD (1)

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Recenze (42)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Otevírací fotbalová variace na ikonickou sekvenci z 2001: Vesmírná Odysea navnadí, pak je to ale ta nejjednoduší klišé pohádka s lidskými charaktery, které už tvůrci snad nemohli více odbýt. Co se týče malých fotbalistů, je to mnohem lepší, ale banalitu příběhu už to nepřebije. Pozitivní je, že opravdu lze v Argentině udělat animák technicky téměř na úrovni pětinásobně dražších projektů od Pixaru. Smutné je, že finální fotbalový zápas je fantasticky udělaný, má emoce, srdíčkou, adrenalin a skvělý fotbal (zpomalovačky), takže nezbývá než litovat, proč to nešlo v předchozích desítkách minut. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zápletka je stejně chatrná jako argentinská demokracie, hlavní hrdina je krajně nesympatický a celý film vlastně o fotbale zase tolik není, jak by se mohlo na první pohled zdát. Animaci není co vytknout a vlastně se není, čemu divit, že film měl v Argentině takový komerční úspěch. Celé to nicměné působí příliš vykonstruovaně. Hlavně, aby se natočil nějaký film s tématem v Jižní Americe tolik milovaného sportu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy majú veľmi zjednodušené charaktery a väčšina by sa ich dala popísať jednou krátkou vetou, prípadne krátkym slovným spojením. Najhoršie je na tom ale Amadeo, ktorý je zúfalo nevýrazný a nezaujímavý. Jasne, má to byť tuctový ostýchavý trasoritka, ktorý nakoniec v ten správny okamih preukáže odvahu a odhodlanie, takže s istou mierou nevýraznosti a nezaujímavosti sa u neho počítať musí. Najlepšími časťami sú úvod, kedy dôjde k podarenému súboju vo futbale a záverečných dvadsať minút, kedy sme svedkami reálneho zápasu, v ktorom sa Amadeo proti nepriateľskému tímu postaví s tými najväčšími outsidermi a úbožiakmi, akých si len viete predstaviť. Oboje je natočené veľmi dynamicky, má to grády a je to zábava. Prostredných približne päťdesiat minút je ale prakticky nedejové, podstatne menej zaujímavé a zábavné a ide v nich viac-menej len o to, že oživení panáčikovia hláškujú, skandujú, handrkujú sa, poštuchujú sa, osedlávajú potkany zo skládky, lezú po púťových atrakciách a robia tváre. Na animovanom filme Hurá na futbal je najzaujímavejšie to, že je argentínsky a že ho natočil Juan José Campanella, ktorý je okrem iného držiteľom dvoch oscarových nominácií za najlepší cudzojazyčný film, z ktorých jednu dokonca premenil. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ryze fotbalový animák z Argentiny, který mě bohužel neoslovil a postupem času začal svým nezáživným dějem hodně nudit. PS: Poprvé se mi stalo, že jsem sledoval film v kině úplně sám! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ide o celkom pohodový animák. Vyzerá to pekne, máme tu pár sympatických postáv a príbeh hoci poznáme a vieme ako to bude pokračovať (väčšinou) nie je vyslovene zlý alebo nudný. Jediné čo by som povedal je, že humor je trošku mimo, ale to je asi tak jediné čo by som vytkol. Inak ide o celkom fajn film, na ktorý sa dobre pozerá a človek si ho dokáže užiť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekto tu tvrdil, že Španieli a Argentínčania dokázali, že aj oni vedia točiť animáky. Nie, nedokázali. Len priemerná rozprávka s málo sympatickými postavami. A hlavne v konkurencii Frozen, Doby ľadovej a podobne je to len béčkový snímok. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Argentinci se Španěly ukázali tímto filmem,že Pixar a Walt Disney můžou mít své konkurenty ve své branži.A nejdůležitějším faktorem je asi to,že film stál mnohonásobně více než ty animované americké blockbustery.Příběh byl docela jednoduchý,ale líbila se mi ta propracovanost,která mě v některých chvílích udivovala.Nejzábavnější momenty byly bezesporu hádky mezi pruhovanými a "granátovými" hráči,kteří oplývali výbornými hláškami.Závěrečný zápas mě uvrdil,že filmu dávám 80% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný animák, který ovšem animovaným filmům z dílen Pixaru a Disneyho nesahá ani po kotníky. Je vidět, že i přes menší rozpočet si tvůrci dali pořádně záležet, animace je slušná s několika neotřelými nápady. Kouká se na to pěkně, ale hlavním problémem je scénář. Příběh je i přes svou originalitu dost stupidní a hlavně v prostřední části velmi nudí. A tak ruku v ruce s přehnanou stopáží a podivným hudebním doprovodem nepodá příliš dobrý zážitek a po pár hodinách už ani nevíte na co jste to vlastně koukali. 5/10 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ač fotbal nesnáším a nechápu, co na něm kdo vidí, kromě chlapů honících se na velkém zeleném hřišti za míčem, tak tohle bylo famózní. Bavilo to, jednotlivé postavy přesně odpovídaly svým charakterovým rysům a měli jste tam přehlídku od šikanizéra, přes blbečka, chytrolína, emaře, babi z vesnice, zlodějíčka, kněze, macha až po namakaného policajta s hláskem holčičky. Když Ace kopl Amadea do nohy, tak jako sorry.. ale s těmi jeho hůlčičkami, by mu dávno uletěla, ne že ji měl jen zlomenou. Taky to mělo plus, že jsem si zase po delší době procvičila španělštinu (a taky pro mě naprosto nové slovo futbolín - zní to jako nějaký český/slovenský novotvar zdrobněliny, ale je to fotbálek ve španělštině) a rozhodně všem doporučuju podívat se na to v originále, protože to tomu dodá úplně jinou atmosféru. Nejlepší scéna byl však výbuch laboratoře... zpomalený záběr, jak padá šroubek do stroje, vznikne jiskra, spojí se s těmi výbušnými plyny a buuum.. a pak lítajícíc panáčci a zpomalené záběry.. Olé oleoleole, hořící paruka až po Čauuuuu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tou fotbalovou tematikou, anebo prostě jen tím, jak se to snaží být za každou cenu líbivé, ale nakonec mě to bavilo, i když mě první hodina nedokázala moc dostat. Jasně, je to všechno moc předvídatelné, klišovité, ale i tak ten příběh o lásce a o síle ducha funguje. Naivní, hloupé, ale jednou za čas mi to asi stačí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Včera po dokoukání jsem si ještě říkal, že mi to je i přes hromadu mínusů vlastně docela sympatické, ale čím déle se mi to rozkládá v hlavě, tím více mě štve ten neskutečně odfláknutý scénář. Oni přijdou s tak zajímavým a originální nápadem (aspoň teda já jsem ještě nenarazil na film o hráči stolního fotbálku, kór animovaný), ale zasadí to absolutně klišé zápletky a ze všech postav udělají jen prázdné šablony, až to celé dopadne tak, že oživlé figurky ze stolního fotbalu, které měli hlavním postavám jen sekundovat a starat se u humor, se rázem stávají mnohem zajímavějšími, protože je sledujeme většinu času a hlavní postavy jsou tak nezajímavé, že jsou vám vlastně úplně fuk. Takže nefungují postavy, nefungují vztahy mezi nimi, nefunguje zápletka, nefunguje moc ani humor a vše, co se tu stane, se řídí úplně nahodilou logikou. Jsem k tomu shovívavější, je to přece jenom pohádka, ale jedna věc je, když pár lidí z malého městečka (málem) porazí nejsilnější filmový klub na světě a druhá je, když Ace unese Lauru a ukazuje jí, jak experimentuje na zvířatech a sportovním náčiní a snaží se vytvořit dokonalé hybridy (!!), což nejenom že přijde zničehonic, ale hlavně z toho ten sci-fi prvek do pár minut zmizí a pak už se k němu film vůbec nevrací. A nějak takhle se tu dávkují veškeré zvraty. Sem tam kreativně, ale naprosto neuspořádaně, takže bych z toho i jako děcko měl spíš bordel v hlavě a spíš se jen těšil na to, až se zase objeví oživlé figurky, protože to (a asi ještě ten finální zápas) by bylo nejspíš jediné, co by mě na tom v tomhle věku zaujalo. Promarněný potenciál. Lepší 2* ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

V jednoduchém příběhu s obvyklým přídělem morální výuky o důležitosti přátelství, soudržnosti, bla bla, je jediná věc která se vymyká. A to jsou ti malí fotbalisti. Úžasně podaná mentalita hráčů, vtípky, narážky, všechny stereotypy, to je vtipně zpracováno a navíc ve velice slušné animaci. Zbytek už tak výjimečný není, a občas je to i nudné. Ovšem finální zápas to opět zvedá, a nezbývá než konstatovat, že tohle se může natočit jen v Jižní Americe, kde je fotbal náboženstvím. ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Začátek i konec je úžasný, ale prostředek vyplňuje nudné vzduchoprázdno. Je to škoda, mohl to být perfektní rodinný animák. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Není to nic zvláštního, ale musím říct, že zase trochu změna. Určitě nápad dobrý a některé věci mě fakt pobavily...60%. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší film o fotbalu, co jsem kdy viděl! :D Alespoň já to počítám jako bonus. Rozhodl jsem se na to podívat, protože jsem měl šanci to shlédnout ještě před tím, než to jde v Česku do kin. Ten pocit se mi totiž strašně moc líbí :D Celkově je ten film jedno veliké klišé. Zápletka je předvídatelná a dost dětinská. Ale ten animovaný kabátek je krásný. Lidské postavy jsou dělané jako karikatuty, a to některé až na úrovni takové, že by se mohli hodit do nějakého animovaného filmu od Burtona. Zato animace fotbalových panďuláků je krásně detailní a propracovaná. Film si také docela hezky hraje s hudebními vložkami z písniček, které každý zná. Opravdu mi chvíly trvalo se k puštění odhodlat, protože jsem docela známí svou nechutí k fotbalu, ale zase mám moc rád animované filmy. Takže se to vyrovnalo ;-) Asi to není úplně nejlepší animovaný film, ale za jedno shlédnutí to rozhodně stojí, možná i pobaví. PS: Na film jsem se koukal ve 2D a ve španělštině. Za špáninu jsem rád, protože musím se procvičovat na výstupní testy,ale určitě bych si to víc užil ve 3D, protože většina scén je za tímto účelem přímo udělaných. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná animovaná oddychovka. Keby bol film v americkej produkcii, asi by sa u mňa na 4 hviezdy nevyškriabal, no na argentínsky pokus je to veľmi pekné. Zároveň iba v originálnom znení má film s najväčšou pravdepodobnosťou svoje osobité čaro. Žiadny hlboký príbeh, no príjemné pozeranie. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná, hlavně v momentě, kdy ožijí minifotbálkový hrdinové. Hláška za hláškou a dobrý dialogy. Akce jede docela dobře. Jenže pak se dostanem do superdomu k tomu frajerovi a jde všechno do kopru. Do té doby jsem se slušně bavil, a od té doby to šlo tak rychle dolů, že jsem děkoval tomu že je to tak krátký. Potom přišel další kopanec při samotném zápase. ::::: Moje hodnocení by vypadalo cca takto ~ za první půlku 4 hvězdy, za druhou půlku tak možná 1 hvězdu. Dávám celkově slabší 3 hvězdy. Mělo to hodně dobrý rozjezd ale ten závěr to doslova posral. :: - :: Naprosto famózní animace a geniálně napsané charaktery cínových postaviček by si možná zasloužili jednu hvězdu přidat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

So svojim spôsobom slušný príbeh, ktorý má svoje čaro. Začiatok a koniec v pohode, ale stred je miestami vyplnené zbytočnými (a nie vždy vydarenými) scénami. Fanúšikovia (stolného) futbalu si však v tom nájdu potešenie. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Když už je to MS v Brazílii, tak se musí kouknout i na filmek s fotbalem, v tomhle případě na animák z Argentiny. Kde oživnou panďuláci z fotbálku a je s nima neskutečná prdel. Jednoduchej příběh, žádné složitosti, pohodová a oddychová záležitost, kde nejlepší sledovat hádky mezi pruhovanýma a granátovýma :) Povedená jednohubka 7/10 ()

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama