Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Politická satira patří k tradičním pilířům české kultury a Česká televize ji nabízí v silvestrovském vydání. Blonďatá bestie v blázinci rekapituluje rok 2012 a nebojí se žádných témat. Pořad si zábavnou formou hraje s myšlenkou, že i korupci lze léčit. Humor a la terapeutické sezení, kde se herci v roli politiků zpovídají za své činy, je zrcadlem, ve kterém se může odrazit kdekdo. Cílem však je, abychom se všichni odrazili do roku 2013 s úsměvem ve tváři. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když nám Petr Čtvrtníček s Jirkou Lábusem předčítali Ivánka kamaráda, byla to sranda. Pravda to, že to bylo původními aktéry míněno vážně, z toho mrazilo... Ale v podání obou herců to bylo legrační. Čas pokročil, korupce přes mnohé sliby různých vrcholných takykorupčníků žije vesele dál a dokonce bují do stále netušených rozměrů.... Je všude a tak jak na ní člověk naráží v běžném životě, začaly se na ní odezvy objevovat i ve filmech a na divadle... Nevím ale nějak mi tahle satira nesedla. Nemám rád pitvořící se herce, kteří někdy rádobyvtipným šklebem zacpávají suchá a trapná místa. A ten dojem jsem měl právě zde. Viděno v TV. Nedokoukáno. Sklenka zlaťáčků za snahu a to ještě z milosti. * ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

"Co to děláte, pane kolego?" - "Brousím srp." Zajímavá satira, kterou jsem viděl s ročním zpožděním, avšak nelituji. Je to docela povedené, Pavelka s parukou jako Rath, Pavelka s plnovousem jako John, psík Marek Dalík a další kousky. A zejména zajímavý nápad, že vyhlášené zloděje lze společnou terapií převychovat k normálnímu životu! Já se teda zasmál. Avšak "Ivánku, kamaráde..." bylo přece ještě o level výš. I tak docela zábava. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak ona se ta satira taky nedá dělat dokonale s takovým materiálem, který je tady dvacet let k dispozici, neboť čeho je moc, toho je příliš, pak tedy nastává smutný paradox, protože i kdyby se herci snažili sebevíc, originál je jen jeden a tudíž by byli k popukání jen samotní aktéři těchto kauz.. Nicméně, vzhledem k tomu, že jsem se pochcal jak sněhulák do svátečního přehozu při závěrečné promenádě v plavkách, dávám tři pizdy. Finále beru jako inspiraci pro nějaký hodně veselý mejdan, nohy na to mám, a když se nebudu hrbit, třeba dostanu v krabici nějakej ten krabicák. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Až Ondřej Pavelka vypiluje svoje schopnosti imitovat Ratha s Johnem, a až se diváci v hledišti přestanou smát tam, kde to není zrovna vtipné, a až se zredukuje trapnost, která tvořila určité procento, tak to bude ještě podařenější satira. Politická satira je vskutku jeden z nejvděčnějších "oborů", a tady lze ocenit, že tvůrci se nijak nezdráhali jít do politických kauz uplynulého roku s plným nasazením skutečných jmen politické scény, které postihla skandální provinění. Všichni to dost a bez servítek schytali, jak jsem už dlouho neviděl, a zřejmě dlouho se tímto stylem do toho nikdo další nepožene. Většinou hustá politická kávička, kterou si politici s chutí nevypijí, a určitě se ani na tohle nikdo z nich nepodívá. Osvěžující v prvé řadě, ale s výskytem výše zmíněných slabin, přesto podané s originalitou a humorem, který nikoho nešetří. Takže celkem působivá ždímačka provinilců s tím, že kouzelník Rath už tentokrát určitě přišel a to rovnou s kouzelnou krabicí, respektive schopností měnit víno na peníze. A to jsem byl hluboce přesvědčený, že jen Ježíš uměl měnit vodu ve víno. Rath to dotáhl mnohem dál. Mé hodnocení: 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Politická satira se z českých televizních obrazovek pomalu vytrácí, takže tenhle pokus o ni vnímám rozhodně pozitivně, nicméně pořad samotný mě příliš nenadchnul, ale ani vyloženě nezklamal. Nápad zamknout politiky podezřelé z korupce do nově otevřeného pavilonu v Bohnicích a odnaučovat je tam přijímání úplatků je určitě nápadem zajímavým, nicméně i přes svou poměrně krátkou stopáž tento pořad chvílemi docela nudí, jindy ale naopak pobaví, to když například někteří politici se snaží ukrást odvykací pomůcky (sedm milionů Kč na stole) a dostávají při tom elektrické šoky. Takže když to shrnu, chvílemi jsem se bavil, chvílemi nudil, takže vlastně to je takový průměr, neboli tři hvězdičky to jistí. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama