Reklama

Reklama

Boj o trůn

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2012, 52 min

Režie:

Milan Šíma

Obsahy(1)

Že je Petra Kvitová vítězkou Wimbledonu a že ve Fed Cupu obhájila s českým týmem titul, to snad ví každý sportovní fanoušek. Ale že donedávna s rodiči nebyli na žádné dovolené, protože o prázdninách ve Škodovce 120 objížděli okolní turnaje, to už každý neví. Petra bydlela v mrňavém paneláčku, kde maminka úřednice a tatínek učitel opatrují všechny její poháry a diplomy. Režisér Milan Šíma s kamerou sledoval Petru po celou jednu sezónu. Od turnaje French Open až po slavné pražské finále Fed Cupu. Získal unikátní záběry ze zápasů, ze zákulisí světového tenisu i z tréninkové přípravy. Získal názory Ivana Lendla, Heleny Sukové, Jany Novotné, Martiny Navrátilové, tenisového experta Zdeňka Žofky. A získal také záběry malé Petřičky, jak si hází tenisákem, protože raketu ještě neudržela. Hlavní slovo mají v dokumentu rodiče. A Petra. Hvězda bez hvězdných manýrů, taková „obyčejná holka“ z Fulneku, jejíž jméno je navěky vyryté na slavné zlaté míse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Přesně rok před televizní premiérou (6.1.2013) tohoto dokumentu byl název aktuální. Snad bude ještě někdy v budoucnu znovu aktuální..._____________ Dokument mě zklamal roztříštěností a zkratkovistostí. Sice poskytuje množství názorů (dokonce promluví i otec Richard Williams, jemuž je ke cti, že se nestylizoval do Petřina obdivovatele a realisticky předpověděl výsledek). Rušilo mě zbytečně moc (asi kvůli reklamě) obrázků z celkem bezvýznamné exhibice s Marií Šarapovovou. Nepochopil jsem skákání z olympiády do Wimbledonu a pak na French Open. Navíc forma, jak autor zpovídá Davida Kotyzu v olympijské vesnici, působí dost amatérsky. Petře Kvitové fandím dál a přeju jí, ať o ní s odstupem času natočí hodnotnější dokument. "Boj o trůn" s klidem můžu smazat. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument, Petru Kvitovou mam rad pro jeji skromnost, lidskost a neskutecnou sympatii. Do hry dava uplne vsechno, zvlast kdyz reprezentuje CR. Obcas se ji nedari, to je pochopitelne. Musim vsak dat jednu hvezdicku dolu, nebot me velmi zajimalo, co dela protagonistka po vecerech, zda taky nekdy zije jako normalni clovek, jak vypada jeji (byt minimalni) soukromy zivot, co chlapi atd., misto toho ji autor prezentoval jako cestujiciho robota. A taky za Martinu Navratilovou, ktera se ani se svou krajankou neobtezovala mluvit cesky. K tomu ji autor mohl motivovat. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Slušná holčina,zaručeně nejúspěšnější v poslední dekádě,avšak jelikož tomuto odvětví holduji, po sportovní stránce upozorním na zbytečnou vypjatost i těžkopádnost s nevyrovnaností její nekomplexní hry ve světové špičce a neskutečné výkyvy v gamech+schopností porazit lehce kohokoli v nejlepších dnech,ovšem i odfláknutým stylem prohrát s naprosto kýmkoli z první tisícovky žebřičku-nehledě,že výkon u sítě má jak strašné poleno)neustále a možná navždy alias Berdych v napodobených sukních,nýbrž ten však na rozdíl od ní nikdy nic pořádného nevyhrál za těch spoustu let z Top/ten. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl příznivcem sportu, ať už aktivně nebo pasivně. Ale tenhle dokument mě mile překvapil. Žádná nafoukaná primadona, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale milá a slušná holčina. Jejím životem je tenis a tenis je jejím životem. 75% ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený sport, oblíbená hráčka a spousta informací ze zákulisí, ke kterým se člověk hned tak nedostane. Co víc si přát? Přeji Petře do nové sezóny hlavně pevné zdraví! ()

zla.ovce 

všechny recenze uživatele

Příběh Petry Kvitové od prvních sportovních krůčků až po loňskou obhajobu Fed Cupu nabízí řadu informací v podání jejích rodičů, bratra, trenérů i bývalých hráčů. Doufám, že tenisová princezna z Fulneku brzy naváže na své úspěchy. Tak hodně zdraví a štěstí, Petro! ()

Reklama

Reklama