Reklama

Reklama

Batesův motel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, (2013–2017), 36 h 1 min (Minutáž: 39–47 min)

Hudba:

Chris Bacon

Hrají:

Freddie Highmore, Vera Farmiga, Max Thieriot, Olivia Cooke, Nestor Carbonell, Nicola Peltz, Mike Vogel, Kenny Johnson, Keegan Connor Tracy, Ian Tracey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Krev je hustší než voda aneb Jak to bylo před Hitchcockem. Hitchcockův klasický horor Psycho (1960), natočený podle románu Roberta Blocha, patří do pomyslného zlatého fondu světové kinematografie a od doby svého vzniku vybízí k různým pokračováním, přepracováním i bezostyšným napodobeninám. A tak máme Psycho II (1983), Psycho III (1986), Psycho IV: Začátek (TV-1990) a také remake režiséra Guse Van Santa (1998), pyšnící se tím, že sleduje mistrův originál záběr po záběru (není to do důsledku pravda).
Seriál Batesův motel „vychází z postav Blochova románu Psycho a ze způsobu, jak byly zobrazeny v Hitchcockově stejnojmenném filmu". Jeho tvůrci Carlton Cuse, Kerry Ehrin a Anthony Cipriano zvolili v poslední době oblíbený přístup tzv. prequelu, tedy rekonstrukci předcházejících osudů hlavních protagonistů. Děj ovšem přenesli do současnosti a také změnili jeho místo. Příběh se neodehrává ve smyšleném kalifornském Fairvale, nýbrž ve fiktivním oregonském pobřežním městečku White Pine Bay. Tam přijíždějí čerstvě ovdovělá Norma Batesová (Vera Farmigaová) s šestnáctiletým synem Normanem (Freddie Highmore) a zabydlují se v motelu, který Norma koupila z manželovy pojistky a kde chtějí oba začít nový život.
Norman se seznamuje se spolužačkami Bradley (Nicola Peltzová) a Emmou (Olivia Cookeová) a Norma zase poznává především místní představitele zákona, šerifa Romera (Nestor Carbonell) a jeho zástupce Zacka (Mike Vogel). Norman působí navenek normálním dojmem, ale je z něho cítit všudypřítomné napětí a jeho vztah k matce je přinejmenším zvláštní. Do děje první řady významně zasáhnou bývalý majitel motelu a také Normanův starší sourozenec Dylan (Max Thieriot), který se k nim nastěhuje. Poklidné městečko, kde se zdánlivě nic neděje, skrývá některá nepěkná tajemství, jež fungování Batesova motelu přímo ovlivní. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Allien.9 k tomuto seriálu (1)

Batesův motel (2013) 

No konečně. Čekání na kvalitní seriálový počin, který by měl tu správnou atmosféru, bylo dlouhé, ale vyplatilo se. „Batesův Motel“ je seriál, který mám chuť sledovat. A ne sem tam, když to zrovna „náhodou zapnu“ (jako u většiny podobných seriálů), ale každý díl. Menší odběhnutí od Ostrovní produkce mě snad nezabije, hlavní představitel je ostatně Brit, takže...;-) První série: 85%. Labilní postavy, dobře rozvržený děj, zajímavá iluze původního "Psycha" (zařízení domu, styl oblékání atd. vs. iPhony a další vymoženosti jednadvacátého století). Druhá série: 70%. Oproti první sérii pokles (že by docházely nápady?), ukončení sledování ale zatím nehrozí. Kdyby byla celá série tak nadupaná jako poslední tři díly... Třetí série: X%. Čekám na českou premiéru. Oblíbené postavy: Dylan Massett (Thieriot mě zaujal už jako Bug v Cravenově ne příliš povedeném „My Soul To Take“), Norma Bates (skvělá Vera Farmiga), šerif Romero, Norman Bates (no nevím, nevím, jestli si Willy Wonka vybral správné dítě XD). Prozatímně 4* a doufám v menší "nápravu". Edit: Tak bohužel. S přibývajícími sériemi začal seriál váznout, ztratil náboj a na poslední řadu už se nejspíš ani nepodívám. Škoda. ()

Související novinky

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama