Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 2

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (448)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě se na 90% stotožňuju s komentářem uživatele J*A*S*M a George Stobbart, a jen bych se opakoval po nich. U hororů se nebojím, ale u tohoto sem byl s nervama doslova v háji. Postupnej, ale přímočarej, nekompromisní tlak na diváka, kterej poslední třetinu houstne na kraj psychický únosnosti. Neskutečně zneklidnující, neúprosný a prostě STRAŠIDELNÝ. Špičkově zahraný, perfektní vizual, originální ... Woooow!!!! Tenhle typ hororů nemusím,ale když se to povede, proč ne ... 5/5 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak mi v minulosti mohla uniknout taková pecka! Už ten nápad sám o sobě je geniální a aby to nebylo příliš jednoduché, tak je dílo vyprávěno ve dvou časových rovinách. Mimo to si zrcadlo s účastníky dělá takřka co chce a proto mimo samotný čas ještě nápaditě zamíchá realitu s fikcí. Jedná se tak o jeden z nejstrašidelnějších hororů které jsem kdy viděl. Lekaček zde sice nebylo mnoho, ale zato byla každá z nich účinná. To však vůbec nevadí, jelikož jump scare dokáže udělat každý trouba a proto si mnohem více vážím napínavé atmosféry, která zde diváka drtí po celou dobu a považuji ji tak za zcela bezchybnou. U zrcadlových scén vážně běhal mráz po celém těle a přízraky zavražděných mi také zrovna nedodávaly pocit bezpečí. 95% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová záležitost, jež není nikterak originální a její konec odhadnete již po patnácti minutách. Solidní atmosféra to ale vynahrazuje, propojení dvou časových linií po většinu času funguje na jedničku a na rozdíl od většiny kolegů se zde režie nespoléhá na očekávané a trapné lekačky. Jen škoda, že ke konci už se to Flanaganovi až příliš vymkne z rukou a divák má co dělat, aby se v tom guláši událostí vůbec orientoval. Stále ovšem jeden z těch lepších hororových kousků poslední let. A Karen Gilian chci doma. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný hororík, ktorému som najprv veľké šance nedával, ale postupne si vybudoval naozaj dobrú atmosféru. Stačil pohľad do zrkadla, trocha temnej hudby a už som vedel, že zrkadlo nechcem týždeň vidieť. Hlavná hrdinka na to celé išla šikovne, pripravila sa takmer na všetko a tak som si pomyslel, že keby všetky dievčatá v hororoch boli tak predvídavé, tak by tento žáner asi neexistoval...70%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Co když je dění okolo skutečné a hlas na mobilu přelud?" Já vím, už zase zahajuju komentář tím, že parafrázuju Červeného trpaslíka a opakuju se, jenže tyhle horory taky pořád opakují to samé, tu lépe, tu hůře, a vymyslet k tomu pak jedinečný komentář taky není snadné. Takže, to pohrávání si s tím, co je skutečné a co na postavy vymýšlí "zlé zrcadlo", je hrozně nedotažené a sourozenci některým věcem nesmyslně důvěřují (těm telefonům, ačkoli vědí, že ty je už jednou klamaly), zatímco nedůvěřují především zdravému rozumu. Za začátku to sice celkem funguje, ale asi v půlce už to vršení klamů a míchání s minulostí překročí míru a je filmu spíš na škodu. Navíc přeskok k "vrcholné scéně" spuštění "kladiva na kovadlinu" vynechal několik postupných kroků, které musely postavy udělat. Když jsem zmínil postavy, tak ty jsou relativně sympatické, ale stejně nakonec nedělají to, co by rozum velel, jak už jsem vzpomenul. Film ani nenechává diváka nějak moc přemýšlet třeba o tom, čemu může věřit a čemu ne, protože každou takovou scénu hned nahradí další. Mně by se mimochodem líbilo, aby někdy někdo pojal takový příběh tak, aby z něj vyšlo, že je to skutečně jen iracionální posedlost člověka, který si nechce připustit realitu, což je dle mého mnohem hororovější - viz Havlíčkův Neviditelný. Mezi dvěma a třemi, vyloženě mě to neštvalo, tak zaokrouhlím nahoru, ale žádné veledílo. Mimochodem, kdo by si dobrovolně takové ohavné zrcadlo pověsil kamkoli, a kdo by si jakékoli zrcadlo pověsil do pracovny? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama