Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (779)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám pan Kules po půl roce zase vrátil, a to v daleko důstojnějším hávu, než když se jej pokoušel napodobovat prasečí neumětelský homodlak Lullan Buc. Dvejn „Superanabolon Skála“ Džonsn sice taky nikdy nebyl žádným horkým kandidátem na Hamleta, nicméně divák alespoň nemá při jeho sledování strach, že se na něj může kdykoliv najednou vyřítit z televize a chtít ho přeblafnout. Docela bych si ho po tomhle dokázal představit i jako Konana. Jedná se o veskrze zábavnou, dobře natočenou a rozhodně neurážející demytizaci, která však trošku hapruje právě na hlavní postavě. Vžitým genotypem klasického Řeka je stošedesáticentimetrový chlupatý obtloustlý zachrap s křivýma nohama, tudíž když už někdo boří legendy, měl by to udělat se vším všudy a místo dvoumetrového spanilého svaloně kvůli větší realističnosti angažovat třebas Romana Skamene nebo přinejhorším Matonohu. Ale jebat, dobré to bylo. Kulese při jeho dobrodružstvích sice provází nějaký genetický odpad z klonování Nikol Kidmen a omšelý detektiv Dicka Francise, avšak ti jsou veskrze snesitelní. Jediným očividně hnisajícím vředem na rozporuplném ansámblu tak zůstává pouze bratranec Joláos. Nedovedu si absolutně nijak vysvětlit, jak se tak trapný a nesympatický debil s hereckým talentem análního dilda mohl vecpat s tak rozsáhlým partem do holyvůdského blokbástru. Tedy kecám, dovedu. Patrně polykal a progelovaný se lascivně ukláněl zády k nějakému židovskému producentovi. Každopádně už jej nechci nikdy v ničem vidět! Nikdy!!! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nakonec si mě to celkem získalo. Oddychovka, která je víc conanovská než římsko-řecká, v níž Ratner znovu selhává v dialozích i emoscénách, akce, bitvy i hláškování jsou ale nad standardem. Co by za takovouhle popcornovou pohodu dal třeba Hněv Titánů. Každopádně The Rock ať už s vlasy a vousy radši neexperimentuje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak, žádný veledílo to není, ale to se taknějak dá čekat už podle jména hlavního představitele. Jeho herecký výkon spočívá v tom, že že si namaže paže nějakým olejem a stoupne si před kameru a protože je je velkej jako kráva, tak jeho paže zabere celý záběr kamery a my máme tak jedinečnou možnost, pozorovat namazaný sval pana Dwayneho, ten jen občas vystřídá pohled na hlavu pana Dwayneho, která je taky velká kráva. Naštěstí tyto záběry jsou jen v neakčních pasažích a nebo jak vyplně akčních scén, takže člověk si tad naplní krásně definici slova "jdu a všechno to zrubu". Pokud jde o mě tak spíš než sval a hlava pana Dwayneho mě zaujala Rebecca a to jak jako celek, tak v jednotlivostech, například hezký nohy, hezkej zadek, hezký nohy, hezkej zadek, zkrátka mě velmi oslovila po inteletkuální stránce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Fucking Centaurs!" Nečakane zábavná "conanovka". Samozrejme, dejovo je to primitívne a dokonale predvídateľné, ale aj preto to má svižné tempo až do poslednej minúty. Rock je cool, jeho družina dupľom (všetci hláškujú ako o život, hlavne Ian McShane) a bitky sú výživné a šťavnaté na samotnej hranici PG-13. Navyše ma bavilo to uzemnenie mýtu. O triedu lepšie ako noví Titani a skoro som dal o hviezdičku viac. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je v tom chaos, má to tunu digitálních efektů, ale zároveň se tenhle příběh Herkulese může pochlubit Kráčející skálou. A to není vůbec málo. Pořád je to ale dost málo, když pominu fakt, že Pompeje byly podobně honosné a bavily mě přeci jen o stupeň víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $72,688,614Tržby Celosvetovo $244,819,862Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,958,922 //počet predaných kusov 407,150Tržby za predaj DVD v USA $9,005,322 //počet predaných kusov 483,644║ len ďalšie úmorné béčko, Dwyane Johnson ako nesympatický pahýľ, k tomu tie vlasy a brady, no brrrr, zlý casting celkovo, otravné plané dialógy, akcia trochu újde, tlápanina ako ostatné podobné úlety roka 2014 /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fakt se divím, že mě to tak bavilo. Možná je to tím, že jsem viděl hutnější rozšířenou verzi, která má k PG-13 vejšplechtu dost daleko, ale Ratner upekl zábavný přímočarý výplach, za který se rozhodně nemusí stydět. Záplavu klišé tu vyvažuje sympatická a soustavně hlaškující banda hrdinů, mezi kterou se kupodivu nikdo neztrácí. A Rock do toho vyloženě dává všechny svaly (srdeční nevyjímaje), což na prodání takhle svižného materiálu v klidu stačí. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

EXTENDED CUT ,,CHTĚLI JSTE ZNÁT PRAVDU O HERKULOVI? TADY JE. SVĚT POTŘEBUJE HRDINU, VE KTERÉHO MŮŽE VĚŘIT…" /// Pohádka o tom, kterak žoldák Herkules snil o svým ostrově a klidu. Ovšem, než vydělá dost prachů (zlata vole, tenkrát neměli ani peněženky… ), musí projít nějakejma misema. Teď tady máme tu v Thrákii... Král škorpión, Barbar Conan… čili scénaristicky jednoduchý, plný béčkový mytologie, vobrovskýho Rocka, bájnejch příšer a hrdinskejch poudaček. Každá barbarská bitka je zábavná, páč popření nejen fyzikálních zákonů vede k upřímnýmu (hlasitýmu) smíchu. Jenže vono je to tak jednoduchý! A úplně nejhorší je, že čovek necejtí nic! Na rozdíl vod Herkulese, tomuhle filmu bohové nepomohli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks, kterej má na svědomí Steve Moore, neznám. 2.) Mám rád (filmový) bitvy. A je jedno, kdo v nich dostane přes držku. 3.) Thx za titule ,,Bac a Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,595 // Otvárací Víkend v USA: $29,800,263 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hercules zaměřil na plnění 12 úkolů myslím, že by šel film i do červených, ale přesto jsem velmi mile překvapen, jak zábavné to je. Rozhodně zaujme parádní Dwayne Johnson, velmi atraktivní vizuál a CGI, takhle špičkové efekty jsem už dlouho neviděl, dále mě překvapila skvělá kreativní akce, která je dlouhá, nápaditá, výtečně natočená a občas slušně brutální, takže zde si fanoušci jednoznačně smlsnou a hlavně mě potěšilo, že se film vysmívá legendám a pověrám a že je vždy reálné vysvětlení/odůvodnění. Perfektní zábava! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvý raz, tak to bolo "iba" nečakane zlé (počas natáčania The Rock všade zdieľal neuveriteľné fotky z posilňovne, na ktorých fakt vyzeral ako oživený Herkules, myslím po stránke svalov), ale po druhom je to po scenáristickej stránke regulárna sračka. Do toho bezradný, ťažkopádny režisér Ratner, ktorý to tu tak mohutne fláka, že aj tretí X-Meni sú oproti tomu veľdielo. Kam sa vytratil rozpočet netuším, lebo CGI majú úroveň priemerného seriálu, kulisy sú hnusne umelohmotné a to ani nebudem radšej komentovať trápne akčné bojové sekvencie s pár desiatkami štatistov. Áno, páčila sa mi občasná hra na to, ako to vlastne naozaj bolo s Heraklovou neporaziteľnosťou, či je to pravda alebo lož, ale to je asi jediný svetlý bod scenára. Posledným klincom do rakvy je obludne zlý kasting. Ian McShane ako Herkulov parťák, to ako naozaj? Zvláštne (v negatívnom zmysle slova) pôsobí nerozhodnosť ohľadom toho, komu je Herkules určený. Občas je drsný (na koly nabodnutí ľudia, mŕtve deti) a inokedy je to neškodné dobrodružstvo pre deti. Pomaly už seriál s nezastaviteľným Kevinom Sorbom sa mi páčil viac, ako táto zvláštnosť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne mile prekvapilo, nic moc jsem necekal a nakonec se z toho vylouplo skvele zabavny fantasy. Film je totiz pojatej presne tak, jak to bylo potreba, tudiz se nebere zas nejak extra vazne a neni nouze o hlasky, ale zaroven se neustale bojuje a tim padem neni nouze ani o krev a ze to je misty fakt prijemne brutalni. Navic nejen Dwayne, ale vsichni herci z hlavni particky jsou poradny sympataci a dohromady jsou skvele sladeny, ze je radost koukat, jak masakrujou nepratele. Mohlo tu sice bejt vic boju s vsemoznejma stvurama, ty jsou dost rychle odbyty, ale mozna to je dobre, protoze co si budem povidat, triky rozhodne nepatri mezi spicku. Ale za me spokojenost, film se nezdrzuje zbytecnejma kecama a pouze se snazi pobavit a to se dari od zacatku az do konce. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání chtě nechtě byla a bohužel, nepodařilo se dostat z toho ultimátní biják, nýbrž "jen" pohodovou akční mytologickou srandu. Je to sice sympatický sled bitev a rubaček, ale namísto pořádně krvavé a brutální spásy přišlo PG-13, člověk si neužije ani příšer - těch $100m upřímně nevím kam se podělo, nemá to v sobě nic extra. Není to epický, ani ultra zábavná oddychovka, ani zdaleka nic novýho pod sluncem. Chemie mezi Herculovou družinou funguje, postavy si oblíbíte, nuda nebyla, nějaký kouzlo to ve výsledku mělo, ale prostě jsem chtěl radostí se posrat, což se nestalo. Podvědomě viním patolízala Ratnera, ale co já vím kdo za to může. Škoda, průměr, ten film jako by si tak pečlivě naposilovanýho ROCKa vůbec ani nezasloužil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tolik vzájemný lásky jsem naposled zažil, když se do sebe zamiloval Narcis." Koeficient poměru svalový hmoty ku tělesnému tuku mne neopravňuje k tomu, abych o Herculovi napsal cokoli špatnýho. Nechci totiž být rozmačkán, rozkrájen ani ledabyle odhozen za obzor. Proto se spokojím s konstatováním, že Hercules mne pobavil a jeho družina na tom měla nemalou zásluhu. Možná bych mohl i nějakou hvězdu přihodit za skvělýho věštce, ale když si vzpomenu na to klišoidní vyhrožování porcováním nezletilýho následníka trůnu, tak to nechám na průměru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mi nepil krev a asi by mu šly dát tři hvězdy, ale ta neexistence jakékoliv hodnoty tu prostě vadí. A tím nemyslím nějakého přesahu nebo hloubky, ale jakékoliv, třeba popcornové hodnoty. Příšerná choreografie bitev, nezajímavé postavy, neexistující koncept (mýty se vyvracejí jinými mýty). Zlatý Kevion Sorbo, můžu říct. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako prezident, řekl bych o snímku Bretta Ratnera toto: Podívejte se, pane redaktore, kdybyste nebyl idiot, tak byste jistě věděl, že jsem snímek Herkules viděl už kdysi, no, jen od jiného režiséra a nebyl to pan Sedláček, který, jak vy tvrdíte, vy idiote, nedostal ode mne medaili za službičku, nýbrž za celoživotní dílo, ale to byste věděl, kdybyste viděl Pravidla lži, které já, na rozdíl od vás viděl a podotýkám, že anglicky se Robert čte jako pan Littlefarmer. Herakles, tak se to překládá, vy idiote, jelikož se jedná o řeckého hrdinu, nikoliv amerického, no, jak jste si už určitě domýšlel, tedy Herakles, v překladu pražské kavárny jako velice oblíbený termín Kundun, což je, jak byste jistě věděl, kdybyste nebyl idiot, rovněž vynikající snímek Martina Scorseseho, což je v překladu Martin Hovínko, ale to jsem odbočil, no, tedy Kundun se vydává na dobrodružství, které s řeckými bájemi Eduarda Petišky, což se čte jako Edward Shemale, ovšem vůbec nesouvisí. Američané to zkurvili, jako ostatně vše. Takhle by se dějiny, pane redaktore idiote, neměly vyprávět ani za hovno, no. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na mýty, budou (bude) se bořit! Na vině je antické komando ve složení wrestler Héraklés (barva pleti Dia raději nebyla odhalena, toliko ke genealogii), Amazonka Tauriel Kidman, nemluvný tester pevnosti šiků, otravný ministr propagandy, spartský vrhač nožů s mrštným jazykem a sarkastický věštec, kterému není dopřána smrt v intencích božských náznaků. Nutno podotknout, že díky posledním dvěma nemusí kráčející nandrolon vše nést jen na svých trapézách, evidentně vzniknuvších z pár týdnů cvičení s posilovacími pružinami a popíjení mléka.. Přiznávám, sedlo mi to, částečně i kvůli „myšlence“, že za každou velkou hvězdou stojí její tým. Smířen jsem čekal od Ratnera okoralou Vysočinu či Poličan, ale nakonec mě svým výplachem, ke kterému vám stačí o tři mozky míň, než měl Kerberos, pozitivně překvapil. Ale bacha, Brette, kamarádi kvůli tomu ještě nebudeme.. Spoiler: John Hurt to vždycky schytá nejhůř. Když mu nevyleze z hrudníku chestburster, dostane hlavičku od bohyně Héry.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jj, nějaké hlášky tam byly, jj, nějaká sehranost asi taky, ale to je fakt málo, když na tebe demence příběhové linie vyskakuje každých pět minut, ty bitevní scény 10 mužů proti dvaceti (hyperbola, ale ne až tak velká) jsou hrozně směšné a herecké výkony (Fiennes se mi sem opravdu nehodil) jsou přinejlepším průměrné. A Dwayne Johnson je určitě bijec a má pár nejlepších momentů filmu, ale když začne v ději drama a on má předvést jako žal nebo zuřivost nebo vrcholné emoční vypětí, tak to jsem se už málem povalil i ze židle, která má zvlášť pružnou opěrku. To už byl lepší i v těch otřesných komediích. Tohle fakt ne. A viděl jsem tu eRkovou verzi, přidá to trochu šťávy do bitevních scén, ale žádné slavné vylepšení to není (na rozdíl od Wolverine) ()

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama