Reklama

Reklama

Be Here Now

Obsahy(1)

Andy Whitfield byl herec a model, který se proslavil především rolí ústřední postavy v seriálu Spartakus: Krev a písek. V roce 2010 mu byl diagnostikován Non-Hodgkingův lymfom, onemocnění způsobující rakovinu krve, které o osmnáct měsíců později ve svých devětatřiceti letech podlehl. Dokument zachycuje Andyho boj proti rakovině, do kterého vložil stejné odhodlání jako své roli slavného Spartaka. Zachycen je také osobní život Andyho, jeho manželky a jejich dvou dětí, progrese rakoviny a široká škála emocí (láska, hněv, smutek, podpora, naděje i beznaděj). Andy, který pomalu podléhává nemoci, je ukazován jako pokorný člověk milující svou rodinu. (Bospor)

(více)

Recenze (15)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi, velmi blízký film svým námětem, stávající pouze na jiném místě a v jinou dobu. Ta bezmoc je zoufalá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak na tento dokument som čakal roky, a konečne som sa dočkal... Zabudnite na film, toto je proste život - smutná realita, ktorá mi gniavila srdce celý čas. Z vrcholu síl strmý pád... Zúfalstvo, nádej, viera - všetko v jednom, človek urobí aj nemožné len aby... bol zdravý. Priznám sa, trhalo mi srdce celý čas, tie myšlienky a to všetko okolo, toľko koncentrovaného smútku, ale i nádeje, reálne a živé. Skrátka Andy Whitfield bol bojovník celým svojim srdcom, maximálne skromný, maximálne pokorný, veľká škoda, obrovská škoda... Pritom jeho cesta za kariérou nebola vôbec ľahká, ani ordinárna, tak ako u mnohých iných hercov, nemal to ľahké, už len to svedčí o jeho charaktere, ľudský po všetkých stránkach. Talentovaný herec, najlepší predstaviteľ Spartaka, skrátka bojovník až do konca, veľká strata pre filmový svet... Jedna z najemotívnejších záležitostí aké som kedy videl. Nezabudol, myslím, nezabudnem...odpočívaj v pokoji Andy... a ďakujem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Krásny, silný a odvážny Spartakus. Ale aj pokorný, nežný a milujúci Andy. A veľký bojovník. Spolu s ním jeho rodina, a predovšetkým jeho statočná žena. No a my ... pretože nám dovolil nahliadnuť do jeho života v tej najťažšej chvíli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když člověk ví, že Andy Whitfield už tady není, pořád doufá, že přijde nějaký zázrak, který způsobí zvrat v léčbě. To, jak postupně odpadávají všechny naděje, je obrovským náporem na emoce a upřímně řečeno místy jsem měl problém to ustát. 100% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Andy měl možná se Spartakem společného víc, než si myslíme. Stejně jako on vyhrál spoustu bitev, tu poslední ale bohužel prohráli oba dva. A stejně jako je po 2000 let obdivován Spartacus, je a bude obdivován i Andy. Svou neobyčejnou houževnatostí, pokorou a lidskostí s jakou snášel svůj úděl je až dech zaražející. Hluboko smekám, nepřestanu obdivovat, nezapomenu a především se pokusím Inspirovat. Be Here Now je velkým příběhem jednoho obyčejného človkěka s velkým srdcem. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, jenž měl všechno, než přišla "ta" zpráva. Dokument o naději, která nepřišla. Dokument o zbytku rodiny, kteří také "žijí" s rakovinou. Inspirující, srdcervoucí. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný člověk, dávám mu veškerý svůj respekt. Ovšem způsob, jak natáčel svoji vlastní smrt, se mi zdá opravdu zvláštním.. Divím se, že s rodinou dokázali vydržet přítomnost kamer. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Tohle je srdcervoucí dokument o marném boji Andyho Whitfielda s mimořádně agresívní formou rakoviny...ale taky pocta jeho statečné, přestatečné ženě Vashti. ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi pozeral tento dokument aj keď som vedel dopredu ako to celé dopadne stále som dúfal, že to dopadne inak. Tak sa chcel Andy uzdraviť spravil pre to všetko a stále prichádzali len zlé a zlé správy. Hnusná choroba nemá zľutovanie nad nikým, zobrala si aj manžela a otca dvoch detí. Pre mňa sa stal Andy vzorom bol veľký bojovník pred kamerou aj mimo nej. Užívateľ misterz napísal veľmi dobrý a výstižný komentár. I AM SPARTACUS!!! ()

Fantaji

všechny recenze uživatele

Od prvních okamžiků mi byla Andyho žena bytostně nesympatická... uniká mi, proč zrovna oni dva byli spolu. Nehodlám tu každopádně spekulovat a nehodlám ani hodnotit – jak jejich volby, tak celkově tento počin. Každopádně jedno bylo a je evidentní – Andy Whitfield byl bojovník před kamerou i za ní. Spartaka jenom nehrál, Spartakem byl. ()

GoldieX 

všechny recenze uživatele

Letos to bude 6 let, co Andy odešel a já už pomalu přestala doufat, že tenhle film někdy uvidím. Naštěstí situaci nedávno zachránil Netflix. A tak se i my, obyčejní smrtelníci, můžeme konečně podívat na to, na co jsme tak dlouho čekali. I když zatím pouze v angličtině s německými nebo anglickými titulky. Jiné hodnocení než 5* ani nepřichází v úvahu. Asi je to tím, že jsem holt zaujatá, ale Be Here Now je všechno, co jsem doufala že bude. Andyho cesta, konflikt západní a východní medicíny a spousta důležitých životních otázek. A to všechno natočené velice intimně, až jsem měla pocit že to Andy vypráví jenom mě. Pokud se vám naskytne možnost film shlédnout, nenechte si ji ujít. ()

F50Ferrari 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý a hodně emotivní, Andyho jsem měl rád, jeho smrt jako nejlepšího představitele Spartaka mě byla moc líto :( ()

Reklama

Reklama