Reklama

Reklama

Krásy divokých Pyrenejí

(TV film)
  • Česko Divoké Pyreneje (více)
Německo, 2010, 3x44 min

Obsahy(1)

Cenami ověnčený dokumentární miniseriál o majestátních a zázračných Pyrenejích představuje pohoří, které je domovem vzácných druhů zvířat i rostlin, a během celého roku zažívá velkolepé přeměny. Strmá pohoří, husté hvozdy, vysoké vodopády a úchvatná horská jezera: Pyreneje se v délce 400 kilometrů táhnou od Středozemního moře k Atlantskému oceánu a pro unikátní živočišné a rostlinné druhy představují úplný ráj. Žije tady medvěd hnědý a orlosup bradatý, ale usadil se zde i svišť. Tým filmařů cestoval pohořím po dobu dvou let, zažil na místě všechna roční období a z více než sta hodin záběrů poskládal do tří dílů poutavý dokumentární příběh. Díky Krásám divokých Pyrenejí zažijete nejlepší dovolenou přímo ve vašem obýváku! (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery doplnené peknou hudbou, ktoré spolu s podmanivou atmosférou vytvárajú lákadlo pre oči i uši diváka. Nemecké dokumenty sú však 'známe' svojím pomalším tempom a chudobnejším informačným tokom. Tu je to doplnené ešte aj o poetické vložky a nie práve najvhodnejší komentár. Inak spokojnosť. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zábery prírody, aké bežne poznáme aj z našich Vysokých a Nízkych Tatier, len niektoré druhy ako orlosup sú nové. Komentár je miestami prehnane ukecaný až je ťažké vnímať tú kanonádu slov. ()

jancidobso 

všechny recenze uživatele

Pyreneje, chcem este niekedy urcite navstivit :) Kazdopadne by ma zaujimalo, kto robil preklad do Slovenciny :( podla vsetkeho to prekladali z Cestiny. Totiz skocer vodny, je po Slovensky vodnar potocny a ano v cestine to je skorec vodni. :) Alebo pouzili google translator ? ()

Xaeroo 

všechny recenze uživatele

Co se vleče neuteče :) hm asi nejlepší je soundtrack, za který by se nemusel stydět kdejaký hrdinský epos, ovšem nulové množství informací, je to spíš prezentace obrázků dost podobných jako najdeme i u nás, nebo v Tatrách. ()

Reklama

Reklama