Reklama

Reklama

Farma za války

(seriál)
  • Velká Británie Wartime Farm

Obsahy(1)

Tvůrci seriálů Viktoriánská farma a Edvardovská farma se tentokrát zaměří na farmaření za druhé světové války, a to po dobu celého kalendářního roku s využitím výhradně dobových nástrojů a materiálů. Experiment ukáže, že v tomto období neproběhlo v britském zemědělství nic menšího než revoluce, která se víc než čemukoli jinému podobala sovětské kolektivizaci. Těšte se na fascinující spojení válečné historie, důvtipu s cílem přežít a vytrvalosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Poslouchat samá jeé podívejme...fakt ne.. hodinový dokument faktů by mě zajímal, stoka infantilního blábolení fakt ne... ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, že aj tentokrát našli oblasti a odvetvia, ktoré dosiaľ nepokryli v predchádzajúcich seriáloch. Navyše, vzhľadom na to, že je dej zasadený do čias druhej svetovej, od viacerých typických farmárskych postupov tu musia upustiť (a niektoré paradoxne znova oživiť), aby uživili nielen seba a zvyšok obyvateľstva, ale aj vojenskú konjunktúru Spojeného kráľovstva. Ústredné trio a ich hostia sú, ako vždy, navýsosť sympatická cháska. Poteší aj prítomnosť nového maskota, psíka Henryho. :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. S typickým suchým britským humorem a jemným rýpáním podané události válečné Británie se všemi problémy a nuancemi. Třeba jsem netušil, že za války vojsko barvilo benzín načerveno a farmáři vymýšleli, jak ukradený benzín odbarvit. Nebo jak se dělají silážní jámy, jaké byly problémy s domácími zvířaty, jak se dralo peří, na co vše se muselo myslet, co by nás dnes ani nenapadlo. Velice propracovaný seriál, který jde do detailů a sdělí mnohé zajímavé a neznámé informace. ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší se série "farem" - zajímavé, jak dalece válka ovlivňovala život na venkově a celkově každodenní život. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Po prvom diele. Britsky milé vrátenie sa do čias 2.svetovej vojny prostredníctvom pohľadu farmárskej rodiny. Prvá polovica bola úchvatná, najmä štartovanie Fordsona a pokus o odvodnenie pozemku :). Vojenská časť ma až tak neoslovila, možno aj preto, že to učím žiakov každý rok.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama