Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Recenze (46)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Postavami, příběhem a atmosférou se mi to líbilo o něco víc než Disney a jeho Ledové Království, které jsem viděl nedávno a to tady ani nezpívaly. Jistě co se animace týká, tak na již zmiňovaného Disneyho to rozhodně nemá, ale i tak byla animace vcelku povedená. Navíc hlavní hrdinka Gerda byla velice sympatická a roztomilá a skřítek (snow troll) Orm byl naprosto super. Zkrátka příjemná pohádka. 6,2/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se upravený příběh Kaye a Gerdy, kdy z kamarádů byli uděláni sourozenci, do děje byl dodán lasicovitý troll a skutečná lasička, k inspiraci se sáhlo do Adély před večeří, Pána prstenů, Jany Eyrové, Jamese Bonda v tajné službě jejího Veličenstva (ve všech případech mluvím o filmech, ne o osobách), v souhrnu líbil. Jako nejlepší z inovativních nápadů pro mě bylo vysvětlení, kde se vzala Sněhová královna a proč to byla taková zlá mrcha. Protože tento včleněný příběh obsahoval mou utkvělou představu, že čiré zlo pro zlo prakticky neexistuje, není-li přítomna duševní choroba, připadala mi ta myšlenka samozřejmě velmi nápaditá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden animovaný ruský snímok s názvom "Snehová královná" som už videl. Natočil ho v roku 1957 režisér Lev Konstantinovič Atamanov. Po viac ako siedmych rokoch sa mi dostal do rúk rovnomenný animovaný ruský film. "Snehová kráľovná" z roku 2012. Oba tieto snímky sú filmovou adaptáciou literárnej predlohy známeho dánskeho rozpravkára Hansa Christiana Andersena. S verziou z roku 1957 som bol veľmi spokojný, takže som jej dal štyri hviezdičky. Novšie spracovanie z roku 2012 ma už tak moc nebavilo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka s ruských končín s produkcie Timura Bekmambetova. Nič prevratne nečakajte, ale príbeh, postavy, hudba, pekne zasnežená vizuálna stránka a slovenský dabing tiež dokážu potešiť. 60% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Za veľmi dlhú dobu moja asi najhoršia animovaná rozprávka. Dej upatlaný a zpitvorený do nezaujímavej klišé podoby a veľkej nudy. Jediné čím ma tento animák prekvapil je dobrá grafika. Jasný podpriemer. 40/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, že sa Rusi snažia priniesť svoju animovanú rozprávku a hoci to nebolo nič výnimočné, tak musím povedať, že nebolo to to absolútne najhoršie čo by som videl. Hrdinovia sú trošku klišé, ale myslím si, že majú niečo do seba a rád som sledoval ich cestu. Záver je síce trošku pritiahnutý za vlasy, ale už som videl aj horšie. A animácie... tiež som videl horšie. Neviem sa nad tým rozčuľovať, lebo viem, že tvorcovia sa snažili a dali do toho dávku srdca. Možno nebol dobrý nápad z toho robiť potom sériu, ale na druhú stranu, nemôžem povedať, že by som si ich "Sněžnaju korolevu" neužil. Ale áno, našiel som si tam pár momentov. Nie je to perfektné ani dobré, ale myslím si, že do kategórie okey to spadá. Aspoň pre mňa. Hodnotenie: C+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně je tu solidní základ klasické Andersenovy pohádky a slušná animace, na druhé za uši tahající český dabing a mor veškeré animované produkce – „leglační žvižátka“ (50%). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh Sněhové královny asi všichni známe a teď tady máme animovanou pohádku z ruské dílny. Animace je dosti povedená, tam se nedá nic vytknout. Příběhově je to také celkem dobré, řekl bych, že pro děti naprosto ideální. Gerda je sympatická dívka. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdami, ale dávám jenom tři, protože ten příběh přeci jen mohl být propracovanější, čímž by se ale také prodloužila stopáž. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je to už dávno, co se u nás na severu objevila sněžná královna........... Nádherná dramatizace, příjemně animované, podmanivý hudební doprovod a "šílená" kamera. CITÁT -Máš hezkou ženu. Ovšem poněkud ztuhlou.............. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, ale není to ani skvělé. Je vidět, že se tvůrci pokusili o příběh, který má děj, ale bohužel zůstali u toho, že je to celé takové klišovité a není zde úplně originální nápad. Animace překvapivě není špatná, ale ta zbytečná snaha o roztomilost mi moc neseděla. Celkově spíše takový průměr, až podprůměr. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Animace dobrá, hudba prima, škoda vykradených scén z jiných filmů od Doby ledové až po Pána prstenů. Mezi třemi až čtyřmi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá 3D animácia, ktorá je podporená aj dobre vyskladaným príbehom. Tradičný Andersenov námet je mierne okorenený o prvky, ktoré si pýta dnešné publikum - akcia, humor, sentiment - a tie sú tiež dobre zvládnuté. Nadupaný záver vytvára ešte hodnotnejší zážitok. A v porovnaní s americkou verziou - Ľadové kráľovstvo - ruský animák určite vyhráva. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že animák bol šitý čisto na zahraničný trh, dokonca na ten nakonkurenčnejší - ani nie animáciou, ale celkovým americkým poňatím dnešných 3D animákov; nebyť titulkov v azbuke, ani by ma nenapadlo hádať ruský pôvod. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Do tohoto animáku jsem viděl pouze jeden ruský animák a to byla neskutečná sračka takže hodně velké zlepšení. Bohužel filmu chybí humor a vtipné postavy (ten trol mě vtipný nepřišel, ale děti do 7 let budou nadšené) a i dialogy a některé scény váznou. Například král co chce rozřezat Gerdu dat půlku svým dětem a nakonec radš podpálí vlastní zámek než, aby se dělil je velký úlet i na animák nemluvě o psycho ženské a jejími květinami . Nejvíce zde zamrzí hudební stránka, která nic nenabídne jediná ukázka jakéhosi songu přijde až na konci. 60 procent takový Frozen nabídl daleko lepší zpracování. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Nenápadná cesta mladé dívenky Gerdy její vtipné, roztomilé fretky Luty a prolhaného trola Orma ke sněhové královně. Dávám 40% ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Ale tak šlo to. Příběh je takovej podivnej hybrid na motivy Andersenovy pohádky, ale dá se to vydržet. Animace byla, řekl bych, průměrná. Nelíbilo se mi ztvárnění královny a trolla, ale to je otázka vkusu, hádám. Ovšem hlavním plusem je závěr. Celkem jsem čuměl. To mělo fakt grády. Perfektní spojení hudby a akce. Velmi povedené. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Pohádka může směle konkurovat animací americkým konkurentům.Ale bohužel slabší je příběh.Vynoří se během cesty za sněhovou královnou spousty postav a ani nejsou tolika vysvětleny a mě přišly i zbytečné a zdržovaly spád filmu.Alespoň trol a lasička trošičku pobavily. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle Sněhová královna je hodně poupravená klasika od H. Ch. Andrsena. Kay a Gerda už tu nejsou kamarádi, nýbrž sourozenci, tak to bych ještě skousl. Ovšem do děje přidaní troll s mluvící lasičkou ve stylu Madagaskarů a podobných filmů, tak to je už moc. Chápu, že jsou tu úmyslně přidaní, aby rozveselili děti a zároveň okořenili děj, ale mě se to prostě nelíbí. Naopak to dělá tuhle klasickou pohádku i pro dospělé hodně dětskou. Ovšem dětem se to podle mě může hodně líbit. Převážně ta animace, která je krásně barevná. [792. hodnocení, 44. komentář, 59%] ()

Reklama

Reklama