Reklama

Reklama

Sněhová královna

  • Rusko Sněžnaja koroleva (více)
Trailer 2

Animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky od Hanse Christiana Andrsena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda spolu s fretkou Lutou a skřítkem Ormem se vydají na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránili jejího bratříčka Kaye a navždy vysvobodili zemi z věčného sněhu a mrazu. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (46)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná pohádka s hororovými scénami a svižnou akcí. Je vtipné, jak je film u nás kritizován jen za to, že je ruský. Neandrtálec, co napíše něco o ruských hovadech by se nad sebou měl zamyslet. Film vlastně ani tak ruský není, protože nevímsakraproč se tvůrci rozhodli lézt Amíkům do zadku a natočili typický Hollywood. Na konci nechybí ani popový song v angličtině, což mě vyloženě naštvalo. Cožpak Rusáci nemají svůj jazyk a svoji hudbu? No budiž. Každopádně to není špatný animák, i když bohužel nepatří mezi ty dospělácky zábavné (vtipy tu ovšem jsou). A jestli si mám vybrat mezi Sněhovou královnou a disneyovským Ledovým královstvím, tak volím jednoznačně první možnost. Rusové opět ukázali, že nemáme jenom Hollywood a pánové z Disney by se měli jít se svými přeslazenými přiteplenými muzikály zahrabat. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Ale tak šlo to. Příběh je takovej podivnej hybrid na motivy Andersenovy pohádky, ale dá se to vydržet. Animace byla, řekl bych, průměrná. Nelíbilo se mi ztvárnění královny a trolla, ale to je otázka vkusu, hádám. Ovšem hlavním plusem je závěr. Celkem jsem čuměl. To mělo fakt grády. Perfektní spojení hudby a akce. Velmi povedené. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Do tohoto animáku jsem viděl pouze jeden ruský animák a to byla neskutečná sračka takže hodně velké zlepšení. Bohužel filmu chybí humor a vtipné postavy (ten trol mě vtipný nepřišel, ale děti do 7 let budou nadšené) a i dialogy a některé scény váznou. Například král co chce rozřezat Gerdu dat půlku svým dětem a nakonec radš podpálí vlastní zámek než, aby se dělil je velký úlet i na animák nemluvě o psycho ženské a jejími květinami . Nejvíce zde zamrzí hudební stránka, která nic nenabídne jediná ukázka jakéhosi songu přijde až na konci. 60 procent takový Frozen nabídl daleko lepší zpracování. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

sou vtipný komentáře od lidí, co nadávají na ruská hovada :-) ta pohádka je udělaná přesně podle amerických šablon, v akčních scénách to nahnali až do extrému, hudba je moc epická. Ale jinak jde o klasiku, postavička putuje s pár zastávkami za bubákem, doprovází ji roztomilý zvířátko a na konci sou všichni šťastní ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden animovaný ruský snímok s názvom "Snehová královná" som už videl. Natočil ho v roku 1957 režisér Lev Konstantinovič Atamanov. Po viac ako siedmych rokoch sa mi dostal do rúk rovnomenný animovaný ruský film. "Snehová kráľovná" z roku 2012. Oba tieto snímky sú filmovou adaptáciou literárnej predlohy známeho dánskeho rozpravkára Hansa Christiana Andersena. S verziou z roku 1957 som bol veľmi spokojný, takže som jej dal štyri hviezdičky. Novšie spracovanie z roku 2012 ma už tak moc nebavilo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama