Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roland Dalton (Peter Weller) a Richie Marks (Sam Elliott) představují dvojici nerovnocenných přátel, které spojuje společný zájem - likvidace špinavého obchodu s omamnými jedy uprostřed ulic New Yorku. Zjistí, že banda překupníků obchoduje se smrtelnou drogou - crackem. Dále pak to, že je vážou neobyčejně důvěrné vztahy s policií. Vyšetřování se odvíjí kolem mrtvoly zavražděného policisty. Pachatelem byl označen bezvýznamný černošský obchodník. Dalton, ctižádostivý advokát, se ujme jeho obhajoby. Spolu se soukromým detektivem Marksem, přezdívaným "Blue Jean Cop" si usmyslí, že odhalí pravého původce zločinu, dokonce i za cenu velmi nebezpečných skutečností... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je v Glickenhausove filmografii asi největší "áčková" produkce, jakou si pábitel akčního videofilmu mohl kdy zkusit. Sam Elliott přespává v průběhu rozvodové fáze v kině (kde se neustále hrají ostatní Glickenhausovy filmy), zubní kartáček si přechovová na hajzlíkach ve skřínce s pojistkama, jeho parták Peter Weller naopak tráví rána pařením na Hendrixe a konzumací drinku z mléka, džusu, vejce a instantního kafe. "Tohle není heeeeeavy metl." Je zde hodně velký důraz na kaskaderské kousky a každá akční scéna se snaží byt as epic as possible, včetně finalní Elliottovy sabotáže leticího letadla. Rozhodně jen z videozážitků, který ze svoji hnijící lebky jentak nevyklepu. Mimochodem, scénář je nečekně velice komplexní. Paruku dolů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní buddy kriminálka o zkorumpovaných poldech z protidrogového říznutá soudním dramatem, která hned na třikrát příjemně překvapí. Jednak je nečekaně dobře napsaná, za druhé kamera výborně prodává osmdesátkový New York (kde markýzy kin oznamují, že se v nich hraje Noční můra v Elm Street 3 nebo Tajemné zlo nebo režisérova Exterminátora) a do třetice se Glickenhaus - podobně jako v McBainovi - postaral o pár vychutnaných až přepálených kaskadérských kousků (byť do zbytku moc nezapadají). Navíc Weller a Elliott jsou sympatická dvojka a je škoda, že zůstalo jen u jedné společné štace. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Glickenhaus mi týmto filmom zas a znova dokazal, ze je len obycajny nevyrazny rutiner na ktoreho sa pravom zabudlo a Jackie Chan sa mu moze do konca zivota smiat, pretoze cas ukazal kto z nich dvoch je frajer a kto totalny šupák. Film je nudny thriller s par priemernymi akcnymi scenami. Sice je to číra esencia osemdesiatych rokov, co mam normalne rad, ale nie v takomto šupáckom prevedeni. Nečudo ze hviezda Petera Wellera po takýchto hovadinach zapadla. Jediný kto ustal film so vztycenou hlavou je Sam Elliott, ktory tam ma par zabavnych scen. 4/10. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Pohodové akční béčko, u kterého potěší zejména řada hlášek, dostatek akce a sympatická ústřední dvojice (souhlasím, že Sam Elliott mohl dostat víc prostoru..). Hodnocení 2,5". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč to má dva, tak odlišné názvy ? Scénář - James Glickenhaus. Hudba - Jonathan Elias. Kamera - John Lindley ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě bavilo, takové příjemné retro, zábavné a v tom, jak je to místy špatně natočené, mi to přišlo dobré. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Zlate osmdesate ;]] Mix vsech zanru, co svet filmu zna do spravneho trashe, co funguje se spoustou klasickych hlasek, ktere je mozne pouzit kdykoli a jsou porad aktualni: "Policie je to nejlepsi, co se da za penize koupit" ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavný akčňák s dobrou ústření dvojkou, který ani na chvíli nenudí a občas pobaví dobrou hláškou. Weller a Elliott se k sobě výborně hodí a Glickenhaus umí točit svižné akční scény. Celkově jeden z lepších akčních kinematografických pozůstatků 80. let. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mam 80's krimi rád, tohle je takové nemastné, neslané. Sam Elliot tu dostal málo prostoru na úkor Wellera, a to bych řekl že je chyba. Hlavním záporem filmu je scénář, který vlastně neví, kam chce film vést. Slabá akce i příběh. 2* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý akční thriller, kde si poněkud neobvyklou ústřední dvojici střihli Peter Weller a Sam Elliott. Jeden je právník, druhý soukromý detektiv známý pod přezdívkou ´Džínový polda´. Klasická zápletka kolem obchodů s drogami, zkorumpovanými policajty a v tomto případě ještě vyšetřováním smrti policajta a soudu s údajným vrahem. A jako vždy je mrtvý policajt pleti bílé a souzený černé. Námětově tedy není nic originálního, ale má to popkornovou zábavnost, švih, akci a spoustu hlášek. Ale s porovnáním s jinými snímky své doby stejného žánru, se tento přeci jen krapet drží poněkud při zemi. Takže akce tu zase není tolik, napětí takřka také žádné, jen ta plynulost zůstala. Zkrátka je znát nízký rozpočet, ale James Glickenhaus z toho vytáhl co mohl a povedlo se. A tak byť to zase není úplná pecka, už z nostalgie za pozornost jistojistě stojí. ()

Reklama

Reklama