Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to doba vrcholného středověku v Německu, města jsou nakažena morem a sváry mezi válčící šlechtou.  V této době se narodilo mrtvé dítě - bastard Isenhrat, ale záhadný černý rytíř dítě oživí a zrodila se legenda o „ nemrtvém dítěti".  Mladý Isenhart vyrůstá v rodině kováře na zámku Laurin, kde získal základní vzdělání a jeho přítelem byl zámecký syn Conrad. Tajně se zamiloval do jeho sestry Anny, protože on je chudý a ona dcera šlechtice. Když je Anna chladnokrevně zavražděna, byl zadržen cestující obchodník a za trest  byl pohřben za živa. Jenže je nalezena další mrtvá s vyříznutým srdcem. Když se ale stane třetí vražda, úplně stejná jako ty předchozí, Isenhart a Conrad si uvědomují, že byl odsouzen nevinný člověk a že musí šílence dopadnout dřív, než znovu zaútočí... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (15)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost. Dvanácté století mám rád a těšil jsem se na něco z té doby, tohle byl ale krok zcela mimo... Tvůrci si asi mysleli, že když obsadí několik vlasatých vyvoněnců do hardů z kůží, dají pár kočičkám hezké šatečky a vše pořádně začadí množstvím dýmovnic, přičemž na kameru nasadí šedivý filtr, že to bude ten správnej medieval... No nebyl. Sice se sem tam podíváme při sledování neskutečně nudného děje i na nějaký ten hrad, ale filmařům jaksi uniklo, že dnešní zříceniny zarostlé křovím, byly tehdá ve středověku udržované stavby s důmyslným systémem hradeb a příkopů. Těžko by tedy mohli hrdinové navštívit něčí hrad a tam hopkat po zvětralém zdivu mezi šípky a akáty... Celá detektivní zápletka je opravdu debilní a snaží se napnout diváka, kdo že to vraždí mladé panny a vytrhává jim srdce. Spoiler- Řeknu vám upřímně, že raději bych byl za nějakého toho vlkodlaka, než za šíleného vědce! (jééé já to vykecal!!!). A aby toho nebylo málo film má vražednou stopáž. Ta se šíleným dabingem TV Barrandov i mně pomalu ale jistě nutila hledat cokoliv ostrého abych si mohl vyříznout srdce... * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková rádoby středověká detektivka, kde se dvojice hezounů navlečená do jakoby dobových oblečků snaží vypátrat, kdo zabíjí panny a kuchá jim srdce. To, že je hlavní hrdina "nemrtvý", je tady naprosto zbytečný fakt a jeho rytířskost je taky pochybná. Co se filmu nedá upřít, je sem tam celkem slušná dobová atmosféra, která částečně dává zapomenout na mizernou výpravu a příšernou choreografii bitek, dá-li se to mávání meči bitkami vůbec nazvat. Herecky žádná hitparáda, ale ani žádná příšernost a samostatnou kapitolou je jako vždy český dabing. Zejména děvče hlavního hrdiny stojí za to. To už bych jí líp namluvil já. Celkově vesměs nudný podprůměr. 20% ()

Reklama

Pythonator odpad!

všechny recenze uživatele

Nádherná neměcko-rakouská koprodukce je známkou pořádné kvality. Každý záběr tohoto snímku je naprostá dokonalost. Člověk se na to vydrží dívat asi pět minut a pak mu z té dokonalosti zkratuje mozek. Vytříbené dialogy a zápletka tak hustá, že by ji neukrojil ani zkušený řezník. Kriminalistika ve středověké praxi. Vskutku skvělá detektívka, kde chybí už jen to snímání otisků. Kriminálka Grunbergsteine. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Středověká detektivka pro náctileté u které se starší a ti co spali v knihovně, budou pochechtávat. No uznejte, krátce po roce 1200 mohl těžko někdo prohlásit, že je s někým ,,na kordy,, když kord bude běhat ještě 200 let po houbách než ho vynaleznou. Vážně nechápu čemu v Toledu šéfovali hodní Arabové, když bylo už 130 let pod vládou Kastilských králů. Co tam dělali Turci , kteří v té době neovládali ani Turecko mi také není známo. Střelba kuší v souboji a plno dalších laskomin na Vás čeká.. Nicméně dívky si si vychutnají romantickou lásku dvou hezounů a chlapci nahé dívčí stehno s půlkou půlky. Tak směle do toho. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho veľmi ošumelého, televízneho dojmu. Keby bolo viac peňazí a tiež sa prehĺbila dráma okolo jednotlivých postáv, pridalo sa trocha viac romantiky a zatlačilo sa na emocionálnu zložku, tak to mohla byť skvelá romanticko-dobrodružná kriminálka s historickým pozadím (vrcholný stredovek - obdobie, ktoré mám veľmi rád). Nosná kostra príbehu spolu s rozuzlením neboli vôbec zlé. Takto len priemer. 60/100 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama