Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to doba vrcholného středověku v Německu, města jsou nakažena morem a sváry mezi válčící šlechtou.  V této době se narodilo mrtvé dítě - bastard Isenhrat, ale záhadný černý rytíř dítě oživí a zrodila se legenda o „ nemrtvém dítěti".  Mladý Isenhart vyrůstá v rodině kováře na zámku Laurin, kde získal základní vzdělání a jeho přítelem byl zámecký syn Conrad. Tajně se zamiloval do jeho sestry Anny, protože on je chudý a ona dcera šlechtice. Když je Anna chladnokrevně zavražděna, byl zadržen cestující obchodník a za trest  byl pohřben za živa. Jenže je nalezena další mrtvá s vyříznutým srdcem. Když se ale stane třetí vražda, úplně stejná jako ty předchozí, Isenhart a Conrad si uvědomují, že byl odsouzen nevinný člověk a že musí šílence dopadnout dřív, než znovu zaútočí... (TV Barrandov)

(více)

Diskuze

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Popis filmu je tady matoucí. Hlavně první věta - města jsou nakažena morem. To bylo zcela hodně okrajové. První věta by měla diváka uvést do světa příběhu. A zámky v té době fakt nebyly :-D No, ale to je fuk. Měli dát v popisu důraz na mysteriózní, středověkou detektivku.

Černého rytíře jsem neviděla - v tom filmu to taky bylo tak nějak okrajové. Hlavní postavy, ti dva hoši, byli ukázkoví krasavci. Hlavní postava krasavec, ale mladíček a zženštilý typ. Proti gustu žádný dišputát, ok. Víc mi vadily detaily - se středověkem málo společného. Měla jsem problém zařadit módu. A hrad ve 12-13.století vypadající 500-700 let stár, to byla chyba. Situace kdy hledali toho vraha. 

Pobavilo mě přemýšlení o tom jak funguje strom. :-D Jen proto, že strom usychá na zimu, že je to kacířská myšlenka :-D. To je fakt směšné. Byli lidé, co přemýšleli a uměli přemýšlet. To by bylo na dlouho. Ale pouhá myšlenka jak něco funguje v přírodě nespadá do kacířských myšlenek. Jestli strom usíná nebo usychá nepopírá nic. Aby u toho kněz či mnich zuřil.

Bylo tam toho víc, co se fakt ve středověku odehrát nemohlo, nebo jinak.

Natočit dobrý historický film je oříšek. Tohle ovšem byl fantazijní film. Oceňuji snahu, nápad a napětí. Film mohl být o 20 minut kratší. Jinak ale koukat se na to dá.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

velmi dobře natočený a zpracovaný středověký příběh o záhadném zabijakovi. Kino Barrandov nečekaně překvapilo.

Reklama

Reklama