Reklama

Reklama

VOD (1)

Ruth Gilmartinová navštíví svou matku Sally na venkově v Cambridgeshireu. Během návštěvy se dozví, že Sally je v skutečnosti ruskou utečenkou, rodným jménem Eva Delectorskaya, kterou si Britové v roce 1939 najali jako špionku. Poté, co se Evě podařilo utéct před smrtí v Nizozemsku, byla poslána do Ameriky, aby svedla ženatého prezidentova poradce Masona Hardinga. Měla za úkol zjistit, zda Američané vstoupí do války po boku Spojenců. Po úspěšném ukončení mise dostane další úkol – doručit americkým agentům mapu, která nastiňuje plán německé invaze do Spojených států. Ještě i v roce 1970, dávno po skončení války, věří, že její život je v ohrožení a svou dceru šokuje prozrazením informace, že si nedávno zakoupila zbraň za účelem sebeobrany. Přesvědčí Ruth, aby v roli novinářky zajímající se o špionáž ve válečných letech kontaktovala Romera, a tak se dozvěděla jeho současnou adresu... (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stopy druhé světové války se táhnou až hluboko do války studené. V napínavém příběhu, kde se odhalují stará i nová tajemství, je podle mě zajímavější válečná a špionážní linie, příběh ze sedmdesátých let stagnuje. I když, na druhou stranu, podává velmi logické a symsluplné vysvětlení co a proč se stalo. ___ Série se pyšní skvělými hereckými výkony, dobrou kamerou, poutavým příběhem, ale některé zvraty jsou příliš násilné a náhodné. A chybělo mi hlavně KOUSEK DĚJE aspoň chabé vysvětlení, proč hlavní hrdina zvolil právě tu stranu, za kterou bojoval a zrazoval. /9. 7. 14./ ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Nepokojný (Restless) je seriál s účasťou dvoch žien, matky a dcéry. Osobitnú zmienku si zaslúži krásna krajina, staré dobré autá a dámske obleky. Koniec filmu nie je uzatvorený, ale jeho pokračovanie nie je potrebné. Svet Ruth Gilmartin sa obráti hore nohami, keď sa dozvie, že jej predchádzajúci život bol založený na veľkom klamstve. Ukázalo sa, že príbeh jej matky Evy, ktorá bola ruského pôvodu sa začína v Paríži 1939. Tu ju získal pre britské spravodajské služby Lucas Romer a pracovala v Nemcami obsadenom Francúzsku, pokračovala v Belgicku a keď v Holandsku sa len zázrakom zachránila, ďalšiu úlohu už plní v USA ako agent provokatér, ktorý pomocou dezinformácii ma zatiahnuť USA do vojny. Tu jej znova išlo o život. Vracia sa späť do Európy a od skončenia vojny sa neustále schováva. Viedla dvojitý život a pomôcť jej môže dcéra a Lucas Romer. ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

3,5 * 70%. Slušné špionážní drama, ale místy to drhne. Čeho se bála Sally, najednou po 30 letech a proč Romero jistojistě musel na závěr spáchat sebevraždu. Všemu vévodí smyslná kočka Hayley Atwell. Chvílemi úplná krása nesmírná ...Ruth Gilmartinová navštíví svou matku Sally na venkově v Cambridgeshireu. Během návštěvy se dozví, že Sally je v skutečnosti ruskou utečenkou, rodným jménem Eva Delectorskaya, kterou si Britové v roce 1939 najali jako špionku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká Británie má schované velmi zajímavé špionážní kousky, o kterých se skoro vůbec neví a to je velká škoda. Já jsem sice oproti ostatním uživatelům musela být neustále ve střehu, aby mně neuniknul nějaký důležitý detail, ale jinak jsem byla moc spokojená a to nejsem obzvlášť zanícená divačka, co se špionážních filmů týká. Herecké obsazení, atmosféra.........výborná záležitost. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladou ženu Ruth při návštěvě své matky Sally na anglickém venkově čeká šokující matčino přiznání, že je ve skutečnosti bývalou ruskou uprchlicí Evou, kterou v r. 1939 najala britská tajná služba a Eva pro ni v době války pracovala jako špionka. Sally (Eva) nyní - dvacet pět let po skončení války, cítí nebezpečí, související s její minulostí a požádá dceru o pomoc... Zajímavé televizní drama, v němž sledujeme dvě linie příběhu - válečnou špionážní a sedmdesátá léta - a které nabízí poutavou zápletku, působivou atmosféru a skvělou Hayley Atwell v roli Evy. Podobné žánrovky Britové vážně umějí. 70 %. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama