Reklama

Reklama

Recenze (4)

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, vině a trestu v režii svátečního tvůrce Jánose Xantuse působí celkem opojným a zlehka plynoucím dojmem, v němž hlavní roli má tělesnost, erotický šarm rockové zpěvačky Mari (Marietta Méhes) a samozřejmě hudba. 70. a 80. léta, to je zlatý věk maďarského, žánrově spíše undergroundového („kosmického“) rockového stylu, z něhož se zrodila i kapela Trabant. Frontman Mihály Víg, mladý a ostříhaný, zde na koncertech doprovází Mari a stojí i za hudební stránkou celého, rytmicky a svižně ubíhajícího snímku. Mariin milenec Laci (polská hvězda Boguslaw Linda) je zase klavírní virtuóz. Mari však žije svázaná s hluchoněmým manželem Jánosem (divadelní režisér Andor Lukáts). Nešťastný a ve výsledku osudový vztah této trojice ústí do symbolického závěrečného obrazu (tečku za tragédií zná divák z prologu), kdy Mari odplouvá na lodi do nového světa a opakuje si anglickou větu „Eskimo woman feels cold… feels cold…“ ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí film o milostném trojúhelníku mladého klavíristy, ještě mladší, těžce pochopitelné ženy a jejího hluchoněmého manžela. Na filmu se asi opravdu velmi podepsalo to, že neobsahuje všechny původní části příběhu (první sestřih měl tři hodiny - vystřižena byla celá postava "čtvrtého" z onoho trojúhelníku). Přes skvělé herecké výkony všech představitelů jsou motivace postav nakonec nepříliš jasné a vyznění filmu vyšumí kamsi do prázdna. Šťastná je myšlenka, vyzradit konec hned na začátku. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh natočený od režiséra Jánose Xantuse. Celý děj se točí kolem ženy Mari, která je vdaná za hluchoněmého manžela Jánose. Mimo to má však milenecký vztah s klavírním mistrem Lacim. Pomalu plynoucí film o klasickém milostném trojúhelníku, který je ale v tomto případě okořeněn motivem znakové řeči. Zajímavým prvkem filmu je jistě to, že hlavní ženská představitelka Marietta Méhesová, je vlastně neherečkou a je známá spíše jako zpěvačka spojena také s alternativní rockovou skupinou Trabant, která se ve filmu několikrát objeví i s frotmanem skupiny Mihály Vígem. Z mého osobního pohledu je nepochybně pozoruhodné, že nám režisér nabízí hned v úvodu snímku zakončení vlastně celého filmu, od něhož poté vypráví tento a tragický milostný příběh. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Přestože film nabízí spoustu záchytných a opěrných bodů, nedokázal jsem se zachytit ani opřít o žádný z nich. Jistěže, film měl svůj příběh, své tempo, svou pointu, a také svou hudbu (bohužel mám raději Traband než Tranbant), svého herce (i když Bogusław Linda nevypadá zrovna jako potomek dobyvatelů usedlých v pusztě), ale ani nic z toho se mě příliš nedotklo. A tak, pokud nechci pochybovat o filmu, musím pochybovat o sobě - a to upřímně činím. "Eskimo woman feels cold... and gets old. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama