Reklama

Reklama

Mosazná konvice

Trailer

Komedie o chudém manželském páru, který najde kouzelnou konvičku. Ta jim poskytne peníze pokaždé, když sobě (nebo někomu jinému) v její blízkosti ublíží. John a Alice se ale musejí rozhodnout, kam až jsou při plnění svých snů ochotni zajít. John a Alice, dvacátníci z malého amerického městečka, tvoří zamilovaný manželský pár, který je ale úplně švorc. Alice, jíž odjakživa všichni předpovídali "zaručený úspěch", musí nyní šetřit každou korunu, zatímco si většina jejích přátel užívá života v hojnosti. A její muž John, neurotik se spoustou fobií, prostě jen chce zaplatit účty. Jednoho dne manželé náhodou navštíví starožitnictví poblíž silnice, kde Alici okamžitě uchvátí záhadná mosazná konvička. Záhy zjistí, že to není jen tak ledajaký kousek a že díky ní možná konečně najdou způsob, jak vyřešit svou finanční situaci jednou provždy... Magická komedie Mosazná konvice nám připomíná, že máme být opatrní na to, co si přejeme. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Trailer ma zaujal a film nesklamal, práve naopak. Nadmieru prijemné "pokoukáničko". Kto by nechcel takýto čajníček. Veľmi by ma zaujímalo, kam by som bol ochotný až, zájsť JA. Ústredná dvojica v tom ma jasno, aj keď...Hlavný hrdinovia celkom sympatáci , Židovský bratia dosť vtipný. Typicky klišé zaver mi nejako nevadil, ale keby bola tato "čierna komédia "viac čierna, išlo by moje hodnotenie prudko nahor. Tých 65% môže byt ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak trochu černá komedie, u které se člověk neválí smíchy po zemi, se nepromění v tragédii, což by jí možná prospělo. Nápad je pěkný, provedení umírněné. Přeci jen, tohle nabízelo pěkný odvaz. Přidat trochu šťávy...a nemuselo by to být jen u roztomilé s/m scénky. Moulovatý bábovka Michael Angarano mi dvakrát nesedl, i když chápu, že se jeho postava přeci jen vyvíjela. Některé způsoby sebepoškozování byly rozkošné, mnohým však chyběl již onen zmiňovaný tah na bránu. A být po mém, zašel bych více do temnoty. Sečteno a podtrženo - příjemný večer s kouzelnou konvicí, co vás obdaruje, když si pořádně namelete hubu... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že není úplně jednoduché natočit film, který se spíš filozoficky snaží zodpovědět otázku peněz formou abstraktního nápadu a zahrnout jej do realistického světa. I proto jsem si chvíli zvykal na ten nápad, který se tvářil hrozně nápaditě, ale na tom americkém maloměstě vyzní hrozně nerealisticky. Po chvíli jsem se do toho ale dostal. A to i proto, že Juno Temple a Michael Angarano mladý manželský pár hráli naprosto perfektně. A perfektně hlavně hráli tu jejich lidskou změnu. Ze začátku chudí, postupně bohatí. Aneb, co s lidmi dokážou udělat peníze. A ono je vlastně úplně jedno, jakým způsobem je nabydou. V průběhu filmu jsem se pro tenhle nápad dokonce tak nadchnul, až mě samotný závěr s Číňanem dost zklamal. Mimochodem Juno Temple byla tak děsně zajímavá a sexy, že s ní asi od téhle chvíle budu chtít vidět, všechny filmy, kde se objevila… ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe nejaká neallenovská (resp. nie Allenova) komédia, naplnila moje očakávania. Povedzme, že dialógy mohli byť vtipnejšie a od začiatku je jasné, kam to celé smeruje, čo sa ale situačnej komiky a námetu týka, viac z toho už asi vyťažiť nešlo. Ten námet a vlastne aj film ako taký mi prišli ako Hanksove komédie z osemdesiatych rokov (ako Veľký a trochu aj Ľudia z predmestia), a navyše je tam niečo znepokojujúce, podávané s úsmevom a samozrejmosťou, pripomínajúc Poslednú večeru Stacy Titleovej. A niektoré scénky sú vyhrotené natoľko, že Coenovci. Išiel som do toho s tým, že chcem vidieť nový film s Juno, kvôli ktorej som už pozeral aj pár vyslovených grcov, a nič som od toho nečakal, a tak som milo prekvapený a áno; v podstate nadšený. Sadomaso pre celú rodinu a pre mňa už teraz malý kult. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono se chce napsat, že je to krásná originální pohádka pro dospělé, ale příběh je spíš ostrá satira, na téma, kam až jsou lidi schopný zajít kvůli prachům. Reálně napsaný postavy dávají příběhu civilnější šmrnc, který z Mosazný konvice dělá v některých scénách hodně silnou podívanou. Zmíňku o Hitlerovi považuju za nejoriginálnější co kdy na adresu téhle kreatury zazněla. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Zelený Ford Pinto z roku 1974 štáb odkúpil od herca Justina Jamesa Langa. (mivr)

Reklama

Reklama