Reklama

Reklama

VOD (1)

Philipovi a Elizabeth konečne priradia novú spojku. Philip pracuje na tom, aby odpratal neporiadok po poslednej misii a Elizabeth v utajení ako Clarkova sestra Jennifer robí všetko preto, aby urovnala vzťahy s Marthou. Stan pátra po zmiznutom vedcovi, Oleg a Arkady sa ďalej hádajú, ako najlepšie vyriešiť situáciu na ich strane, a Ninina lojalita sa opäť delí medzi FBI a KGB. (Disney+)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda se tvářila v podstatě nenápadně, ale na mě překvapivě dobře fungovala. Akce příliš mnoho nebylo, tento díl byl pro mě zajímavý díky množství velmi zajímavých rozhovorů na obou stranách barikády, dokonce se povídalo i skrz barikádu. Já jsem se tedy bavil dobře. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách vynikající epizoda. Postava "sestry Jennifer" zjistí od Marty jaký je "Clark" zvíře při sexu a tato informace rozhodně nenechá Elizabeth klidnou. Mezi tím se do špionážních her o agenty a mozky vkládá izraelská tajná služba Mossad, která má taky zájem o Sovětský vědce, obzvláště židy. Agent Mossadu je držen Phillipem v zajetí ale je nakonec vyměněn právě za vědce Balkanova, který je poslán přes protesty a slzy zpátky do Svazu. Do hry vstupuje náhradnice za Granny Kate. A na Rezidentuře začíná řádit mladý ambiciozní Oleg, který začíná rozjíždět svojí hru. Epizoda se znovu opírá o historický fakta. Brežněv pod tlakem Mezinárodní židovský organizace a OSN povolil legální emigraci tísícovkám ruských židů do Izraele. Mezi nimi bylo pochopitelně stovky vědců.. Jenomže mnohým byl Izrael málo a chtěli se dostat do USA. Většině se to povedlo, ale to naštvalo nejenom KGB ale i Mossad, který je chtěl taky získat pro svoje zájmy. Tato epizoda nám to krásně potvrzuje. Agent Mossadu měl pro Izrael vždycky větší cenu než vědec SSSR. 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama