Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
HonzysKISS

HonzysKISS (hodnocení, recenze)

Naprosto výborný seriál. Spoiler... Co se týče Paige, tak se podle mě nemusí nutně schovávat a dělat nadále tajnou. Mohla by zkusit říct, že o tom celou dobu nevěděla, že ji najednou jednoho dne její „šílení" rodiče popadli a chtěli odvézt do SSSR. A ona jim prostě jako by utekla. Byl by to na ni sice strašný výslechový nátlak, ale s dobrým právníkem by to třeba ukecala. Stejně, většinu času, co se učila špionáž, tak čekala jenom na mamku v autě... Jinak celkem mě mrzí, že je Stan nezatkl. To mi vůči postavě nedávalo smysl. Pravda je, že si celou rodinu až moc oblíbil, ale podle mě ne zase tolik, že by jim dal přednost před prací... 

ashley1981

ashley1981 (hodnocení, recenze)

Tak se mi po nich už stýská. Skvělý seriál. Je mi líto Olega, vždy to myslel dobře. Chudák Stan, dobrej chlap. Henry to zvládne. Paige, silné rozhodnutí, zřejmě kvůli Henrymu. Ale co s ní bude dál? Elizabeth sice už prozřela, ale co uvidí teď 'doma'... se jí líbit nebude. A KGB po nich určitě půjde.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Elizabeth určitě, ale Philip úplně ne. Je to na něm vidět už od první řady, dokonce od prvního dílu, že si na život v Americe zvykl a dokonce se mu líbí a v průběhu seriálu nesčetněkrát pochyboval o tom, co dělají. Ale vždycky měl Elizabeth, která naproti tomu byla šílená sovětská fanatička a jeho láska k ní byla nakonec vždycky silnější. Jenže i ten fanatismus má své hranice, které se většinou zbortí jako domek z karet ve chvíli, kdy fanatik zjistí, že to, v co celý život tak fanaticky věřil, není vůbec pravda, v tu chvíli toho fanatika dožene všechno, co ve jménu svého fanatismu napáchal a takoví lidé většinou nemají daleko k sebevraždě. A přesně takový případ nastane u Elizabeth, až se rozpadne SSSR.
Těch charakterových vrstev je tam podle mě tolik, že to prostě podle mě nejde zjednodušit tak, jak to píšeš ty. A já si nedokážu představit, jaký by byl v tomhle seriálu happyend, podle mě to v tomhle případě ani nejde. Jakkoliv by ten seriál skončil, pokaždý by na tom podle mě někdo šíleně tratil. Tady existoval prostě buď jen blbej konec, nebo horší.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Camulator

Oni domov ist chceli(elizhabeth urcite), keby nie tak mohli ist za fbi a informovat ich o vsetkom a este by dostali nove identity a byvanie, to si asi predstavujes pod pojmom happyend?

Inak neviem ako ma vyzerat happy end pre dvoch spionov co vedia ze to co robia nie je spravne a 20 rokov zabijaju kopu ludi(bohvie kolko nevinnych).

Jedine co tam trosku smutne boli ich deti, ale znovu ich rodicia si popri vrazdeni zalozili rodinu. Takze to ze o deti pridu riskovali kazdy den.

na příspěvěk reagoval Camulator

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Gertrudo

Nemyslím si. Souhlasím s tím, že si oba zasloužili trest za všechno, co provedli, ale podle mě ho i dostali. Někdy je život mnohem větším trestem než smrt. Už v průběhu seriálu bylo vidět, že Philip trpí kvůli těm vraždám ohromnými výčitkami a depresemi, na konci páté řady byl na pokraji zhroucení, až toho musel nechat a jediný, co ho drželo nad vodou byl relativně normální život cestovního agenta a otce od rodiny. O ten teď přišel úplně přišel a kdoví, co s ním bude dál. I na Elizabeth bylo vidět, že ji ty vraždy nenchávají úplně chladnou, i když to vždycky uměla dobře maskovat a omlouvat to tím, že to dělá pro vlast a idály, v které věří. No jo, jenže SSSR se za pár let rozpadne a ona zjistí, že všechny ty hnusy, které v jeho jménu vykonala, byly úplně na nic. Vůbec bych se nedivil, kdyby si pak do toho hrobu radši pomohla sama, než aby s tím musela žít.

na příspěvěk reagoval Gertrudo

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Camulator

Spoiler

Jasne ze finale bolo pozitivne ako sa len pri takych masovych vrahoch dalo.

Ti dvaja si zasluzili kreslo za to kolko nevinnych ludi zabili.

Skoda ze neukazali co bolo dalej so vsetkymi(nejaky skok plus 5 rokov), ako dopadla dcera, syn, stan so svojou zenou.

na příspěvěk reagoval Camulator

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Paul_cz

Myslíš, že to finále bylo pozitivní? Jako sice nikdo z nich neumřel, ale zato jsou všichni pěkně v prdeli. Oleg nejspíš zůstane navždy zavřenej v americkým lochu za špionáž (KGB ho nevymění, protože "oni" ho neposlali a těžko říct, co po rozpadu SSSR) a už se nikdy nesetká se svojí rodinou. Henrymu se právě rozpadl svět, kdy ho opustili rodiče, co mu celý život lhali, po okolí se to určitě taky roznese a bude s tím muset po zbytek života žít, s tím, že neví kdo je, zatímco okolí na něj bude nahlížet jako na syna ruskejch špiónů. Sice má aspoň Stana, ten bude zase pro změnu muset žít s tim, že jeho nejlepší přítel a soused odnaproti byl po x let právě tím, koho se snažil dostat a co hůř, když už ho nakonec chytil, tak ho nechal jít, což jde úplně proti všemu, čemu se celý život věnoval. A jako takový hezký bonusový dárek na rozloučenou se bude dalších x let trápit, jestli náhodou i jeho manželka není sovětským agentem. Paige se kvůli svému rozhodnutí zůstat v USA bude muset nejspíš po zbytek života skrývat a zdrhat před orgány, školu nedodělá, živit se bude leda nějakými melouchy, život totál zničenej. No a Philip s Elizabeth poté, co x let žili v USA a stali se z nich v podstatě Američani v pravém slova smyslu (hlavně Philip), teď budou v podstatě cizinci ve své vlastní domovině, kde nemají nula nula nic a budou muset žít zbytek života s vědomím, že jejich vlastní děti je nejspíš nenávidí a už nikdy je neuvidí. Já ti nevim kámo, ale mně to moc nezní jako pozitivní konec. :D

na příspěvěk reagoval erased, Gertrudo

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Teda, takhle pozitivní finále nečekal asi nikdo. Ale upřímně..nemám s tím problém. Bylo to krásný. A za dva roky se budou moct zas setkat :)

Škoda jedný plot hole s fotkami při prohlídce ve vlaku. Ale seriál jako celek 10/10.

na příspěvěk reagoval Camulator

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Můj tip na series finale - Elizabeth zemře za matičku Rus, Philip to nějak uhraje a s Paige (která toho nechá) i Henrym (kterej bude dál žít v blahém nevědomí) zůstanou v US.

 

Záložní bitter bitter sweet ending - to samé, akorát místo Elizabeth zemře Philip, když se ji (a děcka) bude snažit ochránit.

GIANNIS

GIANNIS (hodnocení, recenze)

Camulator

Dik za odpoved.Jsem si rikal ze by to byla skoda kdyby to utli takhle.A nahodou nevis asi tak kdy by meli zacit tocit?

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Poslední díly nebyl tak našlapaný, jako závěr druhé řady, čili za mě druhé nejlepší finále a rozhodně skvělé zakončení a rozjezd do předposlední série. Při Will.i.amově blouznění ke konci jsem skoro ani nedýchal, takhle blízko Stan velkému odhalení ještě nikdy nebyl, o to úsměvnější a zárověň mrazivější bylo poslední střetnutí v domě Beemanově. Do toho Míšův syn chystající se podniknout cestu do Ameriky a nejspíš i loučení s dalším decentním Sovětem - snad se to ještě nějak obrátí a s Arkadij Ivanovičem se budeme setkávat nadále. Právě postava Lva Gorna totiž, alespoň u mě, úspěšně zbourala zažitou představu o vyšinutém komunistickém byrokratovi megalomanovi, kterému jde jen o posílání druhých do gulagů a ovládnutí / zničení světa.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Camulator

To byla slušná pecka, ale jinak to asi skončit nemohlo.

 

A k novýmu dílu - chvíli jsem si myslle že se mi kdovíproč spustil playlist, ale i přes to vyrušení to bylo stylový a trefný jak kjáva :)

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Dobrá prdel by byla, kdyby si tam nějakou cameo roličku střihla všestranně nadaná Anna Chapman.

Mimo83

Mimo83 (hodnocení, recenze)

Longin

Mňa to opäť chytilo od samého začiatku série a som si istý, že nasledujúce epizódy budú stáť za to. Potešilo ma, že sa po dlhšej dobe objavila Claudia a hádam ju ešte uvidíme :) Začína sa to pekne zapletať - len tak ďalej...
"I guess we're not going to Epcot" =)

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

No viděl jsem první díl a zatím nic moc. Pořád samé "ar u ok?" a objímaní

Mimo83

Mimo83 (hodnocení, recenze)

Daethereon

Súhlasím, ale zas na margo Homelandu - aktuálna séria sa tvorcom náramne podarila :)
U mňa sú očakávania 4ej série The Americans dosť vysoko a sklamanie si vôbec nepripúšťam... Keeping my fingers crossed \o/

Daethereon

Daethereon (hodnocení, recenze)

Úžasný seriál, moc se těším na 4. sérii. Vůbec nechápu, proč je přirovnáván k Homelandu, The Americans jsou minimálně o třídu výš...

na příspěvěk reagoval Mimo83

Mimo83

Mimo83 (hodnocení, recenze)

Longin

O tom vôbec nepochybujem! Už len začiatok 3. série ukázal, že to bude ešte o nejaký stupeň lepšie ako bravúrna 2. séria.

Trocha ma aj mrzí, že tu Americans nemajú až takú obľubu a som si takmer istý, že tí, čo hodnotili slabšie a prestali pozerať, by isto išli s hodnotením hore. No čo už - nejde o vyhajpovanú komerčnú záležitosť - tak je záujem slabší...

Veľmi sa teším ako sa 3. séria vyvinie ďalej - zatiaľ je to rozohrané na viacerých frontoch dosť zaujímavo :)

lost815

lost815 (hodnocení, recenze)

možná se tak styděj za ten dabing že to šoupli až na půlnoc :-D

Sandstorm

Sandstorm (hodnocení, recenze)

Chápu, že pro klasického českého konzumenta to není zrovna lákavý námět, ale to tomu nemohli nechat prostý název Američané? A dát to aspoň v čase mezi 22:00 - 23:00? Takhle kvalitní seriál si nezaslouží takové prznění!

erased

erased (hodnocení, recenze)

Morholt

To jo, a ještě pod takovým jménem... Ale 300 hodnocení je na seriál od FX fakt málo, takže lepší jak drátem do oka 

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Si říkám, co to proboha sleduju za diskuzi nějaké komedie... eh.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Hle, objevil se český název! Tak snad se u nás konečně Jenningsovým dostane víc pozornosti, fakt by si ji zasloužili. 

na příspěvěk reagoval Morholt

Cent0089

Cent0089 (hodnocení, recenze)

Super dobová atmosféra, dobre navrhnuté charaktery a vývoj deja. Niekomu môže vadiť menej akcie. Úplne skvelý seriál, pre mňa lepší než Homeland (obzvlášť po tej nešťastnej 3. sérii). FX vraj potvrdilo 3. sériu, veľmi sa teším

Mimo83

Mimo83 (hodnocení, recenze)

Po pozretí pilotného dielu dávam maximum a teším sa na ďalšie diely, ktoré si to maximum hádam udržia :)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama