Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který v našich končinách bohužel uniká širšímu diváckému ohlasu. Je to přesně tak, jak se o tomhle počinu píše v jedné zahraniční recenzi: „Je lehké to obdivovat, ale těžké milovat.“ Obdivovat díky pefektnímu řemeslu, do detailu vypiplané dobové výpravě (80.léta 20.století) a přesnými herci konče, od těch nejmenších vedlejších rolích, až po ty hlavní. A těžko milovat proto, že s hlavní hereckou dvojkou je to jako s televizním kolegou, sériovým vrahem Dexterem. I v jeho případě, stejně jako s přítomnou dvojkou hrdinů v rolích sovětských špionů KGB, víme, že to co dělají, není zrovna košér (a někdy i za hranou toho, co bychom čekali u oblíbených titulních postav), ale stejně jim svým způsobem fandíme. Vytváříme si k nim ambivalentní vztah – na jedné straně nás jako zapálení KGB špioni iritují, protože podkopávají základy společnosti, která jim otevřela svoji náruč, na straně druhé jsou nám sympatičtí, i tím, že to nejsou vymyté mozky, mají svůj názor a působí sympaticky (jejich představitelé Kerri Russell a Matthew Rhys jsou mým novým hereckým objevem). Casting je vůbec triumfem tohoto seriálu. Hlavně mě baví známý „vedlejšák“ Noah Emmerich coby agent CIA, který vyzařuje respekt a z některých jeho monologů úplně mrazí a výborná je i neznámá Alison Wright, coby manipulovatelná naivní slepička Martha. Scenář je pak zcela nepředvídatelný, vine se dopředu neodhadnutelnými cestičkami, takže nic pro lobotomizované diváky, odkojené standartní bezduchou TV zábavou, u které se dá žehlit. Snad jen vyvrcholení v poslední části 1.série bych si představoval razantnější, vzhledem k tomu, co po celou dobu slibovala a také úvodní pilot nenavnadí dostatečně a do druhého dílu se někdo možná bude nutit. Ale dejte tomu šanci, vážně. Každopádně už se těším na 2.sérii, která je prý kvalitativně ještě o třídu výše. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// This wasn't our war. A přesto, nemůžu s jistotou říct, že u sledování nemám občas morální problémy, co se týče fandění dvojici KGB agentů. Předpokládám, že divácký vztah pak bude zcela odlišný například v Americe a zase naprosto jiný v Rusku, a přesně tohle uvažování mě k seriálu svým způsobem přitahuje. Stejně jako moje vnímání je totiž i svět v The Americans plný šedi, nejistot a velice opatrného zvažování komu a čemu věřit. K tomu fakt, že zbožňuji americké 80s, bondovky a Keri Russell, no a je zaděláno na novou posedlost. The Americans - 99%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Seriáloví Jeden musí z kola ven se sice nekonají, ale tak špičkový kousek se v rámci žánru objeví jednou za uherský rok a hodinářsky precizní jemné tahy mistrů špionážního řemesla ocení v tak vyšperkované podobě jen málokdo. Kdepak, Takoví normální Američané jsou určitě mainstreamovější, ale i tak si s jejich formátem komerční Prima nevěděla rady do té míry, že odvysílání jednotlivých epizod posunula ke druhé hodině noční. To aby nekomplikovala mysl svých oveček. Seriál se tak řadí k takovým titulům jako Breaking Bad, které měly smůlu, že po nich v našich podmínkách nesáhla veřejnoprávní televize a se svou cílovou skupinou diváků se jednoduše minuly. Výše uvedené ale zároveň seriál řadí k té výrazně kvalitnější části produkce. Kladem jsou nejednoznačné charaktery a postavy, které neustále řeší dilema mezi svými (po)city a povinnostmi, mezi morálkou a strachem z odhalení nebo chyby. Takoví normální Američané se vrací do 80. let, období eskalace studené války a soupeření supervelmocí. Dvojice sovětských špiónů vytvoří ve Spojených státech v rámci svého krytí zdánlivě ideální rodinný pár, jenže některé pracovní úkoly se jednoduše s harmonickým rodinným životem neslučují... Celkový dojem: 75 %. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Televizní studená válka ještě nikdy nebyla mrazivější. Režie občas sice vykazuje silné výkyvy tempa a pár dílů trvá, než se to pořádně rozjede, pak nás ale čeká výtečná špionážní jízda s výborným scénářem. Ten nám nabízí nejenom sympatické a uvěřitelné postavy na obou stranách barikády, ale také výtečně se rozvíjejícící děj, v němž má každá zprvu nepodstatná postava své místo. Herecké obsazení je opravdu lahůdkové a ani vlastně nevím, koho vyzdvihnout více. Máme zde totiž až nečekaně přesného Matthew Rhyse, výtečnou Keri Russell, která pomalou proměnu své postavy zvládá dokonale, Noaha Emmericha v jeho asi nejlepší roli nebo také Margo Martidale v asi nejšťavnatější vedlejší roli posledních měsíců, babči-spojky. Hereckou slabinu byste zde zkrátka hledali stejně těžko, jako štěnici v domu amerického politika.Škoda onoho pomalejšího rozjezdu (boží pilot Gavina O´Connora nepočítám) a malinko promarněného finále.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Asi nejvíc mi vadí, jak zjevná je tam občas ona snaha konkurovat Homelandu. Ale jo, jinak je to zatraceně fajn drámo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vydařená špionážní série z dob studené války a soupeření Spojených států a Sovětského svazu. Zajímavé je neustálé sledování rozporu mezi osobním životem a životem zaprodaným poslání, mezi ohledy na vlast a rozkazy a rodinou. Osvěžující je i fakt, že autoři nedělají ze sovětských špionů ani hlupáky ani všeho schopná monstra, ale sympatické lidi, kterým divák může porozumět a dokonce jim i přát úspěch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Porovnanie s Homelandom sa zakladá na pravde len čiastočne. Ide tu o iný druh špionážneho seriálu, prostredie je z obdobia studenej vojny a s terorizmom nemá nič spoločné. Je atraktívny, dvojitý život hlavných protagonistov prináša zaujímavé situácie, niekedy napätie, a to všetko je podporené veľmi kvalitnými hereckými výkonmi oboch hlavných postáv. Prvá sezóna naozaj dobrá a veľmi vyrovnaná. Od druhej sezóny sa kvalita trošku znižuje maximalizáciou posteľných scén (pseudo získavanie informácií pre špionáž) a rodinných problémov, ktoré ma nebavili (problémy rodičov so synom a dcérou). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní seriál z období studené války, to je něco pro mě, navíc je velmi dobře natočený a obsazený. Jelikož jsem o sobě nikdy netvrdil, že jsem čistá duše a obránce světla, hbitě jsem si oba hlavní hrdiny oblíbil a dokonce i "kulturní referent" Arkadij mi byl po většinu času sympatičtější, než agent Frank Gaad. Asi to bylo tím, že sovětské zlo bylo jasně přiznané, zatímco američtí bojovníci za demokracii hráli vždy čistě, až na výjimky, ke kterým došlo jednou, maximálně dvakrát... Ale teď vážně, myslím, že pro seriál bylo výhrou, že se Keri Russell a Matthew Rhys dali dohromady i v reálu, ta chemie mezi nimi fungovala fantasticky a přispívala ke skvělé celkové atmosféře. Zpočátku mě trochu iritovala postava Stana Beemana, ale postupně si mě Noah Emmerich získával a šestá sezóna by bez něj byla poloviční. Když už tak chválím jednotlivé postavy, nesmím zapomenout na Marthu Hanson v podání Alison Wright, z které jsem byl opravdu nadšený. Na závěr se musím ještě poklonit scénáristům, kteří po celých pětasedmdesát dílů udrželi vysokou úroveň příběhu. Moc dobře jsem se bavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já nestačím zírat. Nikdy by mě nenapadlo, že budu fandit KGB a už vůbec by mě nenapadlo, že se tak stane v americkém seriálu. Perfektní obrázek života a práce v utajení jak z pohledu sovětských špiónů, tak ze strany amerických operativců. Vše se navíc neomezuje jen na práci v terénu a konspirační teorie, ale i na soukromý život jednotlivých postav, které se díl od dílu vyvíjejí. Tomu samozřejmě pomáhá výborné obsazení, jemuž dominuje Keri Russell. Ta je úžasná. Pro ty, kteří mají pocit, že agent se nedá vycvičit tak, jak je to tady podáno - nacisté dokázali vydrilovat špiony, kteří mluvili bez přízvuku, během dvou let. Proč by to nedokázali Sověti? Pro mě, po Utopii, seriálová událost roku. 95% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Prestávam sledovať po s01e04. Nie je to zlé, ale zase ani tak dobré. :) Pripadá mi, že sa schéma dosť opakuje a že to bude furt tak nejak podobné a stratila som záujem. // Pilot: Viacmenej predstavuje len postavy a situaciu, v ktorej sa nachadzaju, nieco sudit o serialy sa bude asi dat az po e2. Inak what Ben Nevis said. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštny seriál, ktorý vo mne nechal rozporuplné pocity. Občas ako by išlo o skvelý pohľad na prácu a životy špiónov KGB, no v niektorých momentoch to vyzerá hrozne nereálne, s množstvom logických dier. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Počínaje lákavým a ambiciózním tématem a jeho prvotřídním zpracováním konče, Американцы jsou bez nejmenších pochyb jedním z nejlepších současných seriálů. V první sérii ještě sice zlehka haproval v kruhu se točící vztah ústřední dvojice ilegálů, ale i tato drobná vada se s časem vytratila a druhá řada už stojí jako prakticky bezchybná špionská lahůdka. Pozvolným ale napínavým tempem a svým zlověstným a tíživým zobrazením konfliktu odlidštěných ideálů a agentů dvou supermocností, snažící se v nemilosrdných soustrojích informační války budovat (nejen) zdání opravdového života jdou totiž Jenningsovi dál, než jakákoli jejich případná žánrová konkurence. Výsledný dojem ze třetí série ovšem mé nadšení ze seriálu trochu nahlodává. Nedá se sice říct, že by jednotlivé příběhové linky byly třeba jen o kousek horší, než dříve, ale najednou se těchto příběhů rozehrává až příliš, navíc jim chybí i významnější vzájemné propojení. Kvůli tomu se seriál nedokáže dostatečně dlouho v kuse věnovat ani jedné, a většina dramatických momentů vyšumí do ztracena. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

velmi neotřele natočený špionážní seriál o agentech KGB v Americe, kteří suplují normální rodinu s dětmi, leč každý má svoji minulost a amerického agenta, a tyto všechny svede osud dohromady. Studená válka se připravovala k ústupu a obě mocnosti se neustále snažily vytěžit o soupeři maximum informací, i za ceny nejvyšší.Herecké výkony potěšily, čtyři hvězdy určitě.-) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Napínavé špionážní drámo, velmi dobré herecké obsazení, docela uvěřitelné kulisy osmdesátých let, mediální humbuk okolo blížící se jaderné apokalypsy, zkrátka Reaganův hon na komunistické čarodějnice se vším všudy. A navíc ta vynikající střihová koláž k úvodním titulkům. Občas to sice jde s věrohodností operací lehce přes hranu (zneškodnění Kremlem najatého a obratem odvolaného hitmana, podezřele hustá síť agentů KGB na americkém území), ale to už tak nějak k televizním sériím usilujícím o co nejvyšší sledovanost jaksi patří, koukat na špiona nonstop zírajícího na šifrovací zařízení by masy nejspíš netáhlo. U mě dobrý, bavil jsem se o špetičku více než u aktuální sezóny žánrově spřízněného Homelandu, kde atomového strašáka střídá kolega terorismus. /// 2. sezóna /// aneb Kterak chtěli soudruzi ze Sovětského Svazu ukrást Internet. Je to legrace, tyhle studené žabomyší války. /// 4. sezóna /// Telenovela ze studené války pokračuje… tohle bych mohl sledovat furt. /// 5. sezóna /// Keri Russellová se mi už místy zajídá, ale Matthew Rhys furt hraje první ligu. O krátkozrakosti sovětské rozvědky již není pochyb, teď se s tím jenom porvat, než Gorbačov zaklepe na dveře. /// 6. sezóna /// „Hi, you’ve reached the Jennings, we’re not in right now, but if you leave your name, number and a short message, we’ll get back to you as soon as we can.“ Po šesti letech skončila jedna z nejlepších TV sérií, která si dlouhodobě udržovala nadstandardní kvality, hrála první špionážní ligu s výborně napsanými postavami (Matthew Rhys!) a ve finále mi vyrazila dech emotivní rozlučkou. Tihle Jenningsovi mi budou setsakra chybět... ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Americký špionážní seriál The Americans nahlíží na studenou válku z nezvyklé perspektivy. Hlavními hrdiny jsou agenti KGB, operující pod skrytými identitami v Americe, a jejich protivníky jsou agenti FBI, kteří se ruské špiony snaží odhalit. Seriál nelíčí hlavní postavy černobíle jako hrdiny či padouchy, ale čistě jako agenty s protichůdnými zájmy, kteří jsou věrni své zemi a plní rozkazy svých nadřízených, i když s nimi ne vždy souhlasí. Napjaté vztahy mezi oběma stranami se dokáží velmi snadno vyostřit, a hlavní napětí vychází z toho, že všichni agenti musí za všech okolností jednat velmi obezřetně. Nejsou tu žádní bondovští psychopati, kteří by chtěli zničit svět. Žádný z agentů si nepřeje třetí světovou válku. Oběma stranám jde především o udržení rovnováhy sil. Seriál se drží více při zemi než např. další současný seriál o agentech Homeland. Jedním z jeho tvůrců je totiž bývalý agent CIA (Joseph Weisberg), který se místo vypjatých akčních scén soustředí především na běžnou rutinu špionů (rekrutování agentů, jejich vedení a vztahy mezi nimi). Seriál se dá zároveň brát jako netradiční manželské drama. Hlavní hrdinové, dva ruští agenti, se totiž vydávají za typickou americkou rodinku se dvěma dětmi, která žije na typickém americkém předměstí. Vedle plnění špionážních misí se tedy snaží také vychovávat děti, udržet si své utajené identity a zároveň neztratit sovětskou disciplínu. Seriál se přitom vyhýbá jakémukoliv patosu a syrově evokuje dusnou a chladnou atmosféru studené války. Maskéři, kteří hlavním hrdinům vymýšlejí neustále nové převleky (s falešnými vlasy a knírky), by si určitě zasloužili nějakou cenu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Rusové, kteří se v dospělosti naučí dokonale anglicky bez přízvuku (v Rusku:-) spolu fungují jako agenti v USA...V Rusku se baví anglicky mezi sebou i se svými nadřízenými a mají všechno tak na háku, že po pohození mrtvého těla do řeky nejedou pryč, ale zašukají si spolu v autě...Tento seriál je nereálná sračka už od pilotu. Naprostá ztráta času pro lidi, kteří mají špionážní žánr fakt rádi (jako já). ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Seriál o studené válce, ve kterém nejsou Sověti hroziví zloduši a Američané bezchybní hrdinové? Nečekané. Pozornost se spravedlivě dělí mezi špionské momenty a vztahové problémy ústřední dvojice, akce je pomálu, ale je velmi precizní a mrazivá atmosféra je příjemným bonusem, stejně jako fajn obsazení. 8/10 ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama