Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál je snad překvapení desetiletí. The Americans se může řadit vedle Sopránů, BrBy nebo Ozarku. Výborné dílo. Já jsem nikdy nebyl moc na podobné krimi nebo špehovačky, ale tohle mě vážně dostalo. Čekal jsem od toho podobnou podívanou jako Homeland, akorát levnější a ze strany komoušů. Ono to tak i je, ale tak totál(it)ní a výborné drama jsem nečekal. Hlavní dvojce postav je až půvabně vražedná. Pokud si jej nezamilujete, tak to nebude pro vás. Herecké výkony, tolik špionážních převleků, vychytávek, stop, hesel, skrývání před ostatními (zejména před vlastními dětmi), tohle jsem sledoval opravdu s nadšením. Herectví obzvlášť je neskutečné. Přenádherná Keri Russell (ne vážně, je krásná dokonce i převleku, ve kterém hraje starou bábu) jako by diváky probodávala pohledem a Matthew Rhys takový tichý, ale na venek taktéž krutý. Nemluvme o ostatních, kteří jsou také báječní. Hudba naprosto skvělá. Má svůj parádní pianový motiv, který se vážně hodí. Není to nic zběsilého. Celý seriál dává dojem, jako by to bylo natočeno starší kamerou, tedy přímo v 80. letech. Já tento typ natáčení nemám rád, ale musím uznat, že tohle vytvořilo vážně parádní atmosféru. Je tu velmi moc napínavých a důležitě zvratových scén. Dokonce je to někdy až krvavě brutální. Občas se s mrtvolami zachází tak (ne)hezky, až to radši nebudu psát. Protože by byla strašná škoda o takové zážitky přijít s překvapením. Scény, kdy se kombinuje špionáž s dětmi, je taky neuvěřitelně tajemná paráda. Co se týče závěru seriálu, tak se povedl. Sice bych ho osobně zakončil jinak, ale takhle je to také skvělé. Každopádně celá finální epizoda je výborná. Měl jsem husí kůži u doslova každičké scény. V moc seriálech není na konci až takhle každý moment důležitý. Samozřejmě se seriál neobejde bez větších mínusů. Někdy jsem jim tu špionáž moc nebaštil. Občas to bylo až moc jednoduché, hlavně ze začátku seriálu. Především co se týče postavy Marthy, u které mi to přišlo vážně přehnané. Martha je jediná postava, která mi v seriálu spíš překážela a vadila. I když nutno říct, že i její herečka zahrála neuvěřitelné výkony. Nutno zmínit, že v některých scénách jde vidět, jak tvůrci ukazují, jak je Amerika skvělá oproti Rusku (tedy v seriálu SSSR). Jestli je to pro diváky mínus nebo ne, nesoudím, každopádně na to až moc tlačí. Potom je tu od prvního dílu soused agent FBI. Nepřišel mi zase tak potenciálně využitý, ale přitom je tam skvělý, takže to zase tolik nevadí. Pak jsou tu některé postavy, které jsou celkem zbytečné. Ukážou se spíš jenom na vyplnění času, ale naštěstí mě moc bavily, takže proč ne. Každopádně snad vždy když v seriálu padlo slovo domov, tak jsem nikdy nevěděl, který domov doopravdy myslí. 97/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní seriál z období studené války, to je něco pro mě, navíc je velmi dobře natočený a obsazený. Jelikož jsem o sobě nikdy netvrdil, že jsem čistá duše a obránce světla, hbitě jsem si oba hlavní hrdiny oblíbil a dokonce i "kulturní referent" Arkadij mi byl po většinu času sympatičtější, než agent Frank Gaad. Asi to bylo tím, že sovětské zlo bylo jasně přiznané, zatímco američtí bojovníci za demokracii hráli vždy čistě, až na výjimky, ke kterým došlo jednou, maximálně dvakrát... Ale teď vážně, myslím, že pro seriál bylo výhrou, že se Keri Russell a Matthew Rhys dali dohromady i v reálu, ta chemie mezi nimi fungovala fantasticky a přispívala ke skvělé celkové atmosféře. Zpočátku mě trochu iritovala postava Stana Beemana, ale postupně si mě Noah Emmerich získával a šestá sezóna by bez něj byla poloviční. Když už tak chválím jednotlivé postavy, nesmím zapomenout na Marthu Hanson v podání Alison Wright, z které jsem byl opravdu nadšený. Na závěr se musím ještě poklonit scénáristům, kteří po celých pětasedmdesát dílů udrželi vysokou úroveň příběhu. Moc dobře jsem se bavil. ()

Reklama

Mo. 

všechny recenze uživatele

Spionske Sopranos - se vsemi klady a zapory, ktere to prinasi. To znamena unikatni namet (nebo alespon unikatne zpracovany), mnohem mene akce, nez byste cekali, mnohem vice dramatu, obcas prilis pomale, roztahane a misty trochu nedotazene, ale secteno a podtrzeno neexistuje v ramci zanru serial treba jen zdanlive srovnatelny s The Americans. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Homeland představuje současnou noční můru Ameriky v podobě terorismu - The Americans se pro změnu vrací do dob studené války, kdy hlavní světovou hrozbou byli Rusové. A tak diváky čeká retro výlet do dob budování kapitalismu, zatímco "náš východní blok" mrznul v hluboké normalizaci. Seriál je umně natočený a dobře buduje atmosféru, jenže po čase mě linie s ruským velitelstvím nudila natolik, že jsem ji přeskakovala, stejně tak "romance" s agentem FBI a ruskou špionkou.... hlavním bodem zájmu je tak netypický manželský párek ruských špionů, kteří musejí předstírat, že tijí americký sen. A jak to s nimi nakonec dopadne, je důvodem, proč seriál budu nadále sledovat - politikaření okolo mě spíše rozčiluje, protože to je nepříjemná pravda minulosti. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, KGB, FBI, CIA, rodina, lži, faleš, Rusko vs. Amerika. Celkem fajn seriál o jednom manželském páru, co vypadá dost americky a přitom, přitom jsou to agenti KGB. Co do děje je to zajímavé v praktikách, v oblbování lidí v kontrastu třeba s církví, nějaká ta láska, rodinné problémy s dětmi a jiné. Do toho vtipné prvky jako kamaráčoft se sousedem, který je taky agent, ale pro změnu FBI. Zajímavé, napínavé, odlehčené, svižné. Délka tak akorát. ..tak trošku nevím, jestli můj muž je můj muž nebo agent potravinové sekce ústředního výboru pro výkrmnu populace.. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (24)

  • Bývalý prezident USA Barack Obama byl tak nadšený fanoušek seriálu, že pozval hlavní protagonisty Keri Russel (Elizabeth Jennings) a Matthew Rhys (Philip Jennings) do Bílého domu na státní večeři. (HonzysKISS)
  • Bývalý skutečný špión KGB Jack Barsky navštívil natáčení a uvedl, že jeho situace byla podobná jako v seriálu. Měl za sousedy také agenty od FBI. Ale na rozdíl od seriálu se Jack Barsky s agenty nikdy nepřátelil. (HonzysKISS)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama