Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (24)

  • Celý seriál se natáčel v Brooklynu. (HonzysKISS)
  • Mezi významné fanoušky seriálu patří nebo patřili Bernardo Bertolucci, Gary Oldman, David Bowie a Ben Affleck. Affleck natáčel film Zúčtování (2016), ve kterém hraje Alison Wright, která hraje v seriálu postavu Marthu. Když Wright přijela na natáčení, tak na place k ní Affleck přiběhl s rozpaženýma rukama a hlásil: „God, just give me a hug, give me a hug, call me Clark once, oh my God, Martha!“ (HonzysKISS)
  • Bývalý prezident USA Barack Obama byl tak nadšený fanoušek seriálu, že pozval hlavní protagonisty Keri Russel (Elizabeth Jennings) a Matthew Rhys (Philip Jennings) do Bílého domu na státní večeři. (HonzysKISS)
  • Inspirací pro seriál byli Andrei Bezrukov a Elena Vavilova, kteří působili v USA jako skuteční ruští špióni. Také jako v seriálu hráli manželský pár a měli dvě děti. Není známo, zda jejich děti věděly, že jsou jejich rodiče špióni. (HonzysKISS)
  • Bývalý skutečný špión KGB Jack Barsky navštívil natáčení a uvedl, že jeho situace byla podobná jako v seriálu. Měl za sousedy také agenty od FBI. Ale na rozdíl od seriálu se Jack Barsky s agenty nikdy nepřátelil. (HonzysKISS)
  • Seriál měl celou dobu nízkou až průměrnou sledovanost. Šest sérií se povedlo natočit a odvysílat díky generálnímu řediteli stanice FX Johna Landgrafa, který seriál angažoval. Ostatní TV stanice by seriál předčasně zrušily. (HonzysKISS)
  • Keri Russell (Elizabeth Jennings) a Matthew Rhys (Philip Jennings) hrají v seriálu manželský pár. Herci spolu začali chodit i v reálném životě a mají společného syna Sama. (HonzysKISS)
  • Annet Mahendru (Nina Krilova) umí mluvit ve skutečnosti šesti jazyky (německy, anglicky, rusky, francouzsky, persky a hindsky). Vyrůstala jako nomád po celém světě. Žertovala o tom, že svoji roli získala, protože si producenti mysleli, že je skutečná špiónka. (HonzysKISS)
  • Před natáčením seriálu tvůrce Joseph Weisberg vystudoval sovětskou historii a politiku na Yaleově univerzitě. (HonzysKISS)
  • Tvůrce seriálu Joseph Weisberg pracoval v letech 1990 až 1994 na operačním ředitelství CIA. Každý scénář napsaný Weisbergem musí projít revizní komisí pro publikaci CIA. (HonzysKISS)
  • Seriál je částečně založen na skutečných událostech z roku 2010 po případu „Spy Swap of 2010“. Šlo o buňku ruských špiónů, kteří desítky let špehovali v USA. Několik z nich mělo děti, spolupracovníky, přátele a sousedy, kteří neměli žádné tušení, že jde o špióny. Tito agenti byli nakonec vráceni do Ruska výměnou za Američany, které Rusko zadržovalo. (HonzysKISS)

Takoví normální Američané - Série 4 (2016) (série) (S04)

  • Čtvrtá série se odehrává v zimním období. Je to tím, že Keri Russell (Elizabeth Jennings) zrovna čekala svého syna Sama. Byla v sedmém měsíci těhotenství, takže musela nosit kabáty a občas se použilo CGI k odstranění břicha. (HonzysKISS)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama