Reklama

Reklama

Přízrak zmizelé

  • USA Breaking at the Edge (více)

Obsahy(1)

Těhotnou ženu s psychickými problémy začne pronásledovat duch zmizelé dívky. Donutí ji to tak pátrat ve své minulosti, což ji přivede k děsivým odhalením... Bianca je v pátém měsíci těhotenství, šťastně vdaná, těšící se na své miminko. Má za sebou ale psychické zhroucení po několika předešlých potratech. Tentokrát je vše v pořádku, až do doby, kdy Bianca skoro všude vidí podivnou ženu s mokrými vlasy. Nejdříve se domnívá, že se opět ke slovu hlásí její mentální nemoc. Když ženu uvidí v televizi a zjistí, že je pohřešovaná, pravděpodobně zavražděná, začíná uvažovat o nadpřirozených jevech. Kvůli její předchozí psychiatrické léčbě jí ale nikdo nevěří. Navíc žena začíná vyhrožovat, že ublíží jí i jejímu dítěti, proto Biance nezbývá nic jiného, než aby sama zjistila, o co pohřešované ženě jde... (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tehotnú ženu s psychickými problémami začne prenasledovať duch nedávno zmiznutého dievčaťa, ktorý ju privádza k nečakaným, no zároveň nebezpečným odhaleniam... Pekne spracovaná, no dosť vyčerpávajúca hororová novinka, ktorá sa snaží vyzerať múdrejšia než je. Pritom však len varí z už dávno vyvarenej vody, väčšinu toho, čo sa udeje divák buď čaká alebo tuší a nasilu prichádzajúce zvraty vyznievajú často rozporuplne, až trápne. Nič moc teda. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Stokrát vylouhovanej čaj, na kterej se dá překvapivě v pohodě dívat. Breaking at the Edge sice naprosto bezostyšně recykluje všechny klišé z duchařských hororů, ale díky dobrým herců a rozumné stopáži se na to příjemně kouká. Vizuál je spíš televizní, ale nijak to neruší. Mnoho známějších tváří má ve filmu jen malé role (MacDovellová, Schaech, Macht, Gossett Jr.) a většinu odehrají mladá brazilská herečka Rebecca Da Costa a Milo Ventimiglia jako její manžel. A odehrají to dobře. Breaking at the Edge není nic převratného, ale jako film na deštivé odpoledne to neurazí. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ducharina, s takmer totálnou absenciou paranormálnej entity. Tých pár záberov, alebo doslova len pár políčok filmu, kde sa titulná postava ukáže, má presvedčiť diváka, že sa pozerá na strašidelný film. A poviem vám, nie je to strašidelný, ale strašný blud. Takéto kriminálky patria na poličku medzi filmy, ktoré by mali byť odstrašujúcim príkladom pre hororových fanúšikov. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o tehotnej ženskej, ktorej sa zjavuje pomstychtivý duch, a tak musí odhaľovať minulosť, aby mala svätý pokoj. Hlavná hrdinka ušla, nakrútené v poriadku, pár atmosferických momentov a 2-3 ľakačky sa tu tiež našli, keď mala všelijaké vidiny a počula hlasy "zo záhrobia". Ináč to neprináša ani štipku inovácie, podobných hororov tu už bolo množstvo a tento nevyniká vôbec ničím. Priemerné, obyčajné, prevarené, ale sledovateľné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vôbec nevyužil svoj potenciál. Toľko možností na ľakačky, desivosť, strach pod kožou a nič z toho. Asi to s herečkou, ktorá je vernou kópiou Jasmíny Alagič, rovnaký ksicht, rovnaká afektovaná mimika, len hindusitické znamienko na čele, ani nebolo možné. Film mal navyše plno možností na prekvapenie, ale všetko indíciami odhalil vopred. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v americkém státě Georgia, ve městě Savannah. (Terva)

Reklama

Reklama