Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 29 (2010) (série)


Harpyje - lovec opic (S29E01)

(epizoda)
  • Česko Příroda: Dravci požírající opice (více)
Velká Británie, 2010, 59 min

Hrají:

Fergus Beeley (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Harpyje pralesní je nejmocnější dravý pták, který loví opice v korunách džungle. Filmař Fergus Beeley doprovází jedno mládě harpyje na životní cestě od narození až po dospělost. (Viasat)

Recenze (8)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Občas žasnu, jací tvorové vlastně na planetě Zemi žijí. Zajímavý dokument o ne tolik známém dravci, který se živí opicemi. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem se mimořádně těšil a vyhlédl jsem si ho s několikadenním předstihem, což u mne u televizních pořadů obecně nebývá zvykem. Harpyji jsem nikdy v zoo neviděl, nikdy jsem vlastně ani nevěděl, jak přesně vypadá (z několika fotografií v encyklopedii si člověk moc věrný obrázek neudělá). Ale pamatuji si, jak mi harpyje, tedy ty antické a středověké bájné harpyje, od dětství připadaly děsivé. Nemálo strašidelné mi připadaly i jejich reálné jmenovkyně z pralesů, které z větví strhávají malé chlupaté človíčky. Dokument mě překvapil a potěšil - skutečně jsem neočekával časosběrný dokument o rodince harpyjí, který chytře a dostatečně rovnoměrně dávkuje emoce a zajímavé reálie, vše je zajímavě nasnímané a se zainteresovaným komentářem, ale taková je už BBC, jejíž dokumenty dokáží strhnout jak po vizuální, tak po obsahové stránce. Po odvysílání dokumentu mi ty pralesní harpyje stále připadají děsivé, ale teď se s nimi bojím rád ;-). ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Tito dravci mě už léta fascinovali, připadali mi tak tajemní. Tak teď už díky tomuto dokumentu mi tak tajemní nepřipadají, ale fascinovat mě nepřestávají :-) ()

Reklama

Reklama